Kizárólag anyatejes Babák Anyukái! 1 vagy 2 mellből szoptattok egy alkalommal? Hány hós babánál hány gramm tej van egy cicitekben?
Szia!
Én nem szoktam méricskélni. Előbb mindig azt adtam oda, amelyikből utólag evett és ha kiköpte, akkor odaadtam a másikat is. Ha éhes volt még evett, ha nem, akkor nem evett. Aztán következő alkalommal az utóbbit adtam először. Nekem sem egyforma a két mellem, a jobb másfélszer akkora mint a bal, de a balból pl. volt, hogy szopcsi közben, mikor a kisfiam szétnézett (már 6 hós), akkor spriccelt a tej, a nagyobbikból meg soha. Eddig általában elég volt 1 cici neki, de volt fejlődési ugrása néhány hetesen, amikor mind a kettő kellett. A múlt héten is volt, hogy pár napig, minden szopcsinál, mindkettőből ennie kellett. Ha beáll a tejtermelésed (kereslet-kínálat), akkor neked is elég lesz egy ciciből etetned. Amiatt meg ne aggódj, hogy az egyikben több tej van mint a másikban, sok embernek van így!
Boldog babázást!
Nekem nagyjából egyforma, az elején mértem. Reggel kb. 250 ml van egy ciciben, nap közben 150 körül. Nálunk 1 cici elég szokott lenni. A mellem szülés előtt 75 B-s volt, most 90 C-s, habár állítják, hogy a méret nem számít.
De ha úgy látod, hogy nem lakott jól, nyugodtan tedd át a másikra, van ilyen. Még mindig jobb, mintha nem tudnád szoptatni.
Szia!
Én szinte a kezdetektől két mellből szoptatok, mert az elején az egyik mellbimbóm berepedt, és 2-3 napig ebből csak fejtem, és nagyon megcsappant benne a tejcsi mennyisége! De holnapután 9 hónapos a babám, és még mindig az anyatej a fő elesége! Kínáld meg miután az egyiket kiürítette, ha éhes még, eszik a másikból is! Én sohasem méregettem, hogy mennyit evett a babám, csak azt, hogy hízik e rendesen, ezt hetente egyszer! Vidám, nyugodt, mosolygós, kiegyensúlyozott, szépen fejlődik, így nem lehet baj, nem lehet éhes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!