Anyatejes babánál két hónapos korban sok a havi másfél kg hízás?
Figyelt kérdés
Anyatejes kisfiam az első hónapban közel egy, a második hónapban közel másfél kg-t hízott. Eddig azt hittem, hogy ez nem baj, de a gyerekorvos szerint ez nem túl jó. Szerintetek?2011. márc. 23. 17:47
1/10 anonim válasza:
Szerintem tökéletes. Az enyém is így hízott, majd ez lelassult - 1évesen 9,5kg volt, addig volt anyatejes. Csak az első pár hónapban ilyen nagymértékű a hízás, utána már nem. Gondolom régimódi gyermekorvosod van. :)
2/10 anonim válasza:
Vannak ilyen extrém sokat hízó babák, akik egy idő után extrém lassan hízó (de növő és fejlődő, okosodó) babákká válnak. Semmi gond nincs vele.
Arra viszont érdemes felkészülni, hogy most az orvosnak az nem tetszik, hogy sokat hízik, később meg az, hogy keveset.
Itt találsz sorstársakat : [link]
3/10 anonim válasza:
Igaza van a 2.nak (első vagyok). Utána nekünk is keveset hízott a babánk, s azonnal küldeni akartak mindenhova, hogy tuti vmi baj van. Az elején meg sokat hízott. Ez van az anyatejes babák legtöbbjénél.
4/10 A kérdező kommentje:
Sajnos nem kizárólag anyatejes, napi 60-90 g tápszeres kiegészítésre van szükség. De igazatok van, biztosan lassul majd ez a súlygyarapodás.
2011. márc. 23. 19:34
5/10 anonim válasza:
A napi 60-90g tápszer nem olyan sok. Nem tudod elhagyni?
6/10 A kérdező kommentje:
Minden vágyam az volt, hogy elhagyhassam, de sajnos nincs több tejem, és este üvölt, mert éhes maradt. Szoptatási tanácsadó is segített, de szerinte ez maradni fog így, mert két hónapja stagnál, annak ellenére, hogy mindent kipróbáltam. De szerinte ebből nem szabad lelkiismereti kérdést csinálnom, mert ez nem olyan nagy mennyiség, és tényleg mindent kipróbáltunk. Csak ez a hízás aggaszt, remélem, nem ennek a minimális pótlásnak tudható be... :(
2011. márc. 23. 20:00
7/10 anonim válasza:
az én kisfiam is ilyen volt, 1 és 1,5 kilókat hízott az elején, utána ahogy megkezdtük 5 hónaposan a hozzátáplálást lelassult, akkor meg rágta a fülemet a védőnő, mert kevés a súlya. szerinte. nagyon rossz evő volt a kicsim, de ez helyrejött ahogy elmúlt 10 hónapos. most 11 hónapos, 10 hónaposan 8100 volt. most szerintem 9-9,5. ne aggódj, teljesen rendben van.
8/10 anonim válasza:
A "csúcs" nálunk havi 1,8 kg volt.... A védőnő nálunk is pánikolt, a gyerekorvos pedig teljesen rendben találta. Úgyhogy csak nyugi, nem fog mindig ennyit hízni. :)
9/10 A kérdező kommentje:
Nagyon megnyugtattatok, hálás vagyok érte Nektek! Köszönöm!
2011. márc. 24. 09:44
10/10 anonim válasza:
Nem sok az én kisfiam most 4hónapos és 8700g!
Első hónapban 2010g-ot a másodikban 1800g-harmadikban 1300 és most 3hét allatt már csak 500gramm volt!Csak nyatejes de a dokim most azt javasolta hogy a gyümilét bevezethetném már!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!