SOS! 30 dekagramm hízás egy hónap alatt nem kevés egy 5 hós anyatejes babánál? Félek, hogy nem elég a tejem.
Figyelt kérdés
Igény szerint szoptatok, nappal nagyon sokszor, szinte másfél óránként, éjjel viszont végig alszik. Van cumija is, ez lehet a baj? Vajon kevés a tejem? Egyébként nyugodt baba, jó kis husis, erős, most 5 hósan 7300 gramm. Egyébként 3550 grammal született.2009. okt. 20. 22:38
1/6 anonim válasza:
Az átlag gyerek fél éves korára megduplázza, egyéves korára pedig megháromszorozza a születési súlyát - ennek alapján a babád igen ol fejlödik. Ha kevés lenne a tehed, vagy nem megfelelö, akkor a baba nem lakna jól, és ha éhes egy gyerek, akkor ordit! NE idegeskedj, monden rendben van.
2/6 anonim válasza:
Nagyon szépen fejlődik a babád.A súlygyaraodás lelassul miután megduplázta a testsúlyát,ez természetes.A leírtak alapján biztos hogy elég neki a tejed.
A cumi lehet gond ha fejlődési ugrása van,emiatt kevesebbet kérheti a cicit.A cumizás,szopó mozgás, olyan hormont szabadít fel a szervezetébe ami jóllakottságérzetet ad.
3/6 anonim válasza:
Nem kevés, teljesen tökéletes a gyarapodása. Kislányom 8,5 hónaposan (most) 7500 gramm, 2700-al született, és nagyon jó húsban lévő baba, úgyhogy nincs min aggódnod, nagyon szépen fejlődik a picurod. Ha éhes lenne, azt észrevennéd. :-)
4/6 anonim válasza:
Az enyém 7 hónaposan 7 ,5 kiló (75 cm), 3950 grammal és 56 centivel született kislány.
6 hónapig csak anytejes volt, doki mindig megjegyzi, hogy milyen hurkái vannak.
Féléves kora óta ül, áll.
5 hónaposan egyébként 6400 gramm és 69 cm volt.
5/6 anonim válasza:
Szia! Az én kisfiam szombaton lesz 4 hónapos. 3700g-mal és 50 cm-rel született- 1.hó 5200g, 2.hó 6600g, 3.hó 7300g ( megduplázta a súlyát), tegnap mérték 7550 volt- csak 250-et hízott, de én nem aggódom, sőt, ha ilyen ütemben hízott volna tovább, mekkora lett volna? Nyugi, ez így normális, neked is hamar megduplázta a súlyát ( félévre kellett volna), és most lassított. Átalussza az éjszakát ( az enyém is)- egy éhező gyerek nem tenne ilyet! Amúgy mi is cumisok vagyunk ( ha egy szoptatási tanácsadót kérdeznél meg, azonnal eldobatná veled), nekünk bevállt, a kislányom 2 éves kora előtt magától kidobta a kukába. Én a kóstoltatást is elkezdem, persze nem erőszakolva, mert a kisfiam megőrül a kajáért, ha minket enni lát! 5 hósan akár te is megpróbálhatod, ha úgy érzed megnyugtatna, hogy látod rendesen enni!
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, egy kicsit megnyugodtam!!! Jó babázást mindenkinek! :)
2009. okt. 21. 13:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!