2 honapos a babam es ket orankent cicizik meg ejszaka is. Mit csinaljak? Hogy szoktasam? Felek hogy elapad a tejem. Vagy lehet keves neki amit kiszopizik?
Mert nég csak 2hónapos :) Ennyi idősen az én babám is 2-3óránként cicizett éjszaka, aztán idővel hosszabbakat aludt. Most már "csak" 2-3szor kel és 12órát alszik.
Másfél éves
Háááát
2 hósan anyatejes babánál ez normál.
lehet most leleleszek hurrogva de nálunk ezért volt az esti tej tápszer, így csak 1x kelt éjszaka. majd 2 hós korától átaludta rendesen az éjszakát. napközben volt cici mindig, este pedig csak tápszer. mindegyiket szopta, söt én szerintem a cicit sokkal jobban szerette, könnyebb volt belöle szopni, az aventes egy lyukas cumisüveggel meg küzdött, de elfogadta.
ha nem akarod tápszerezni akkor ez teljesen normális, ki kell bírnod.
Két hónapos a babád, pontosan azt csinálja, amit kell neki. :-)) A tejed pedig akkor fog elapadni, ha nem szoptatod igény szerint. Amíg annyit adsz neki, amennyit kér, lesz elég tejed és nem lesz neki kevés, amit kiszopizik.
A kisbabák cseresznyenagyságú gyomorral jönnek világra, amibe egy evőkanálnyi tej fér nagyjából. Ez persze folyamatosan növekszik, de a gyomruk akkor is pici még. Ráadásul az anyatejet kevesebb, mint egy óra alatt emésztik meg. Vagyis a babád pont úgy működik, ahogy kell. Ne félj, nem fog örökké állandóan cicizni - lesznek még később is időszakok, pl. fejlődési ugrásoknál, esetleg betegségnél, fogzásnál, szeparációs szorongásnál stb. - amikor le se száll a melledről, de ez a normális.
Igény szerint szoptattam már két gyereket, mindkettő szépen egyre kevesebbet kérte, majd teljesen maguktól leszoktak, amikor itt volt az ideje. Nem lesz semmi gond, csak kövesd a kisbabád jelzéseit, akkor nem csinálhatsz semmit rosszul!
Ez is normális. A melled nőtt, a bőröd is vele. Most nincs teli, csak annyi tej van benne, amennyi kell neki. Aztán amit az előző hozzászóló is írt, lesznek időszakok amikor majd több kell neki és ha igény szerint szoptatod, akkor megint "be fog durranni" és megint lesz olyan feszülős érzés. Nálunk most fogzás van, ilyenkor lóg egy csomót a mellemen és megint duzzadt a mellem. De majd leszokik magától én is így vagyok vele.
1.voltam
Azért nem feszül már, mert beállt a kereslet-kínálat. Korábban még több tejet termeltél, mint amire szüksége volt, és azt is sokszor a szoptatások között (azaz kvázi egész nap). Mostanra viszont a tested megtanulta, mennyi kell, és ilyenkor már csak a szoptatások alatt termel főleg, köztes időben kevésbé. Ezért nem telik már úgy fel több óra alatt sem, mint korábban. De ez így van rendjén.
Egyebekben egyetértek, szoptass bátran igény szerint. Ahogy nagyobb lesz a babád, majd lassan kitolódik a szopiidő is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!