Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Leválasztja magát? Mit csináljak?

Leválasztja magát? Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Teljesen el vagyok keseredve. Egyáltalán nem szopizik a kisfiam három napja. Hiába rakom cicire szív kettőt és kifordul és sír. Folyamatosan kifeszíti magát. Annyira szerettem volna még egy éves koráig szoptatni, de erőltessem? 8 hós

2012. jan. 12. 19:27
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
70%
Ebből miért kell ekkora ügyet csinálni? Megunta, kész, az egy év ajánlás, örülj, hogy a csecsemőd nyolc hós koráig szopott.
2012. jan. 12. 19:37
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
nem tragédia.. fő, hogy eddig ment! (erőltetni nem tudod, úgyse)(átált a hormonrendszer? sok baba rosszízűnek érzi a tejet akkor, és nem kéri. Úgy természetes, hogy szoptatás alatt nincs peteérés és mens., de ez sok esetben nem úgy alakul, sajnos)
2012. jan. 12. 19:45
 3/17 anonim ***** válasza:
89%
8 hós, nagy baba már, nem kell neki ész kész. Nálunk is így volt, sőt, még hamarabb is kicsit. Ne keseredj el, hiszen tovább sikerült, mint ami neki fontos volt, és most az a fontos, hogy neki jó legyen. Annyi jó dolog jön ezután még! Járás, beszéd, édes mondatfoszlányok, bújós éjszakák.
2012. jan. 12. 19:47
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is ezt csinálta annó a kislányom,és rohadt sz.a.r érzés volt,úgyhogy megtudlak érteni!!!

Nálunk kb 9 hónaposan csinálta ezt az elfordulós,sírós dolgot,aztán feladtam...

Később persze hozzászokik az ember,és még jónak is fogod majd érezni,hogy így alakult,csak ez akkor,abban a pillanatban,mikor csinálja a kicsi,akkor nagyon rossz...

Nálunk nem fogadta el a tápszert sem,meg semmi ilyeneket,úgyhogy jól megszenvedtünk,mire kitaláltam,hogy sűrűbbre kell csinálnom a kajáját,és úgy kanalazni neki..

Ja....és mikor megvettem az első doboz tápszert,és meglátta az anyósom,akkor meg még azt is lekellett nyelnem,hogy "na végre...legalább kapsz valami finomat is már..." -én meg majd elsírtam magam,mikor ezt mondta..,de megvártam mire felértünk (mert hogy felettük lakunk) ,és akkor mondtam a páromnak,hogy azért jó szemétség volt,amit mondott anyukája,meg hogy ez nekem nagyon szarul esett..és ott sírtam....

Szóval ezen túlkell esni..mármint a lelki részén..!

Azért ha gondolod még próbálkozhatsz..,max nem fogadja el,és akkor még tudsz neki mást is adni...

2012. jan. 12. 20:08
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

az enyém 11 hós, én is 1 évet terveztem, már 2hónapja csak miattam szopizik, szemmel láthatólag csak jólneveltségből vette be, szívta, közben piszkált, ment volna játszani, de én ragaszkodtam az egy évemhez, na megkaptam pár napja, megrágta mindkettőt, kint zokogtam a férjem vállán, h nem ezt érdemlem.

Azóta tápszer, fel sem tűnik neki, én meg végre ehetek és ihatok bármit,végre sportolok naponta és sokkal boldogabb vagyok a tudattól, h neki nem kellett, mint ha x idő múlva én elveszem és sír utána pár napig. Nyugodj meg, tényleg légy büszke rá, h eddig ment, összebújáson, szeretgetésen semmit sem változtat, azóta is tapasztalom:-)

2012. jan. 12. 21:04
 6/17 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó és megkérdezhetem hogy milyen tápszer? Ha vagy sima? Kettes? Köszönöm
2012. jan. 12. 21:13
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

kutakodtam kicsit a témában és milupa mildibét vagy milumilt, sima 2est szerettem volna. A Mildibé édesebb, azt állítólag jobban szeretik,de a férjem hirtelen csak milumilt kapott a dmben, szerencsére a lányom egy kis zabagép, imádja.

Sokkal többet is iszik belőle, mint amennyi anyatejem volt reggel és este, megnyugtató h így tuti megvan a napi fél liter tejmennyisége. Nézd a jó oldalait a dolognak, csak így érdemes ezt!:-)

Még egy ötlet, ha van 2-es tápszeres ismerősöd és olyan viszonyban vagytok, kérd meg h megkóstolhassa a fiad az ízét, így nem dobsz ki egy doboz árát az ablakon, ha nem ízlik! Nekem ez lett volna a következő lépés ha a milumil nem jön be.

2012. jan. 12. 22:06
 8/17 xStefix ***** válasza:

Szerintem kínáld még egy darabig, hátha, de ne vedd túlzottan a lelkedre, ha végül mégsem fogja folytatni. A 8 hónap is sokkal-sokkal több, mintha már korábban vége lett volna!

A szakirodalom egyébként 1 év alatt szopási sztrájkról beszél inkább, ennek pedig számos oka lehet. Visszafordítani lehetséges, de ahhoz tudni kell a pontos okot, hogy azt meg tudd szüntetni. Illetve a baba hajlandóságától is függ ugye, amit egy bizonyos ponton túl nem lehet befolyásolni.

2012. jan. 13. 15:34
 9/17 A kérdező kommentje:
Kedves xStefix! Köszönöm neked is a válaszod.Megkérdezhetem, hogy mitől alakulhat ki sztrájk? Képzeld el egyszer említette a védőnőm hogy lehet hogy ki fog alakulni, mert meséltem neki hogy a kórházban nálunk az újszülött babámnak húzták hátul a haját és a pajeszát és befogták az orrát hogy ébredjen fel szopizni. Hiába nem engedtem. Mennyit sírtam akkor. Ettől lehet?
2012. jan. 13. 20:20
 10/17 anonim ***** válasza:
szia, rosszul írtam, mi 3ast használunk, de nektek a 2-es a jó! azóta sem cicizik? szilárdat ugye eszik azért?
2012. jan. 14. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!