Mikor választja el magát? Vagy válasszam el én? Sokszor már elég kevés tejem van.
Kedves első,nagy butaságot írtál.
Nyugodtan szoptass tovább,még most is értékes a tejed.El fogja választani magát,tapasztalat.
4 gyerekes
huha, na most legyek okos...:S
várok még válaszokat:D
köszi nektek, akik eddig írtatok:)
Erre szerintem senki nem tud egyértelmű választ adni. Csomó gyerek van, aki csak cumizik az anyja mellén, de már alig jön belőle tej. Tudom, ilyen volt az enyém is. Én elválasztottam, mert így már semmi értelmét nem láttam, de ha téged nem zavar, szoptasd nyugodtan, amíg mindketten szeretnétek.
Előbb-utóbb persze minden gyerek elválasztja magát, de ha teljesen rábízzák a dolgot, gyakran eltart akár 3-4 éves korig is, extrém esetben még tovább. Nem biztos, hogy ez baj, ismerek egy kislányt, aki 5 éves koráig szopizott, nagyon aranyos, okos gyerek, most elsős, de gondolom ez így az anyukájának is megfelelt. Ha mindenképp a kisfiadra szeretnéd bízni a döntést, mérlegelned kell, hogy akár ezt is bevállalnád-e. Ha nem, akkor egyáltalán nem bűn rásegítened a folyamatra.
Az adott gyerekorvos, védőnő és nőgyógyász valamit nagyon nem tud, és akkor még finoman fogalmaztam. De ez csak részben az ő hibájuk, mert minden bizonnyal ők is rossz könyvből tanultak. (Bár azért x év gyakorlat alatt illett volna utánanézni a helyes információknak is...)
Kérdező, egyetértek, szerintem is várhatsz még vele, főleg, ha több okból is ragaszkodik még a szopihoz. Semmi nem garantálja, hogy most könnyebb lesz, vagy épp később nehezebb. Amíg igénye lesz rá, addig várhatóan nem lesz egyszerű, akárhány éves is - viszont ha ki tudod várni, amíg ő maga hagyja el ill. ne legyen már számára annyira fontos, sokkal könnyebb dolgod lesz. Akárhány éves is. ;)
köszi nektek is...ebben a témában is annyira megoszlanak a vélemények mint mondjuk a hozzátáplálásban.
Abban igazad van kedves xstefix, hogy most nehéz lenne elválasztani, és később lehet magát elválasztaná,ha most hagyom.Húgom fia is kb 16 hónaposan hagyta abba magától...egyik nap még szopizott, másik nap már nem kellett neki.Na én is valami ilyesmiben reménykedek:)
Igazából szerintem attól függ a dolog, hogy az anyukának, azaz neked meddig felel meg, meddig kényelmes, nem zavaró stb.
De abban biztos lehetsz, hogy ha tovább művelitek a szopit, akkor sem származik belőle a gyerkőcödnek semmilyen hátránya, sem fizikailag-egészségileg, sem lelkiekben. Csak, egy idő után már fontos lehet olyan szabályok felállítása is, ami neked is kényelmessé, elfgadhatóvá teszi a szopit (pl. éjjeli szoptatás redukálása, nyilvános elhagyása stb.). De ha mindezt úgy tudod megoldani, hogy az még neki is megfeleljen, akkor semmilyen problémára nem kell (főleg előre) számítanod, készülnöd. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!