Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 15 hónap elég volt! Hogyan...

15 hónap elég volt! Hogyan válasszam le végre?

Figyelt kérdés
A terhességem 21. hetében jött meg a tejem. A kisfiam most 15 hónapos és még mindig szopik. Éjjel van, hogy 4-5 alkalommal is. Igaz jönnek a fogai. Viszont nekem már nagyon elegem van. Szeretném visszakapni a melleimet és aludni egy kicsit. Szerintem megtettem a kötelességemet még ha ez túl önzőnek is tűnik. Még annyi, csak cicin hajlandó elaludni.
2011. nov. 10. 10:38
 1/9 anonim ***** válasza:

Valaszthatsz a "kimeletes" hosszu folyamat, vagy a drasztikus de gyors leszoktatas kozott.

Szerintem osszessegeben a gyors, sokkal kimeletesebb. Egyszeruen nincs tobb cici es ezt neki is mond el. Ragaszd le es mond, hogy bibis. Ejszakara rakj az agyba vizet vagy tejitalt melle es elalvashoz is cumisuveget hasznaljatok.

2011. nov. 10. 10:47
 2/9 anonim ***** válasza:
44%

A fogai miatt cicizik ennyit éjjel, mert fáj neki és a szopi fájdalomcsillapító is!

Ha leszoktatod, csak rosszabb lesz a helyzet, de aludni nem fogsz többet!Sőt!Mert fájni fog neki...

2011. nov. 10. 12:02
 3/9 anonim válasza:

Az en lanyom anyatejet kapott sokaig de szopni nem volt hajlando.Uvegbol kapta egy eves koraig.

Probald meg atszoktatni tejitalra vagy tejre cumisuvegbol, a kibujo fagaira meg lehet kapni kenocsot kenegesd neki azzal.Most 3 eves a lanyom, es meg mindig nem alussza at az ejszakat, tehat lehet te sem fogsz ejjel aludni, de nyugodtan valthattok, megtettel mindent.

2011. nov. 10. 12:12
 4/9 anonim ***** válasza:
41%

Mindenképpen csakis fokozatosan, és szelíden. Egy 15 hónapos már megérti, hogyha mondod neki, hogy éjjel nincs cici, mert fáradt és alszik, de majd reggel lesz. Egy-két nap sírás belefér, de aztán aludni fog. Ugyanígy lehet majd a reggeli szopit is elsumákolni, még mielőtt eszébe jutna, gyorsan elővenni egy könyvet, vagy menni reggelizni, stb. Szóval egy ekkora baba már értelmes, lehet vele egyezkedni.

De ha tényleg a fogai jönnek, azt még mindkettőtök érdekében érdemes kiböjtölnöd.

Nálunk a kistesó érkezése miatt hagytuk abba az éjszakai cicizést, azóta el is apadt a tejem. Most vagyok 18 hetes terhes, és a "nagy"fiú 1,5 éves: nap közben és este az üres cicin cumizva alszik el.

2011. nov. 10. 14:19
 5/9 anonim ***** válasza:

Az én fiam szerintem nem tartott ott 15 hósan hogy megértse hogy nincs cici...

Bemásolom amit most írtam egy másik kérdésre:

"Pont így voltunk, éjszaka kelt sokszor, fogzós időszakban akár óránként, és csak cici.... 3-4 dl-t evett meg egy éjszaka. Nálunk sem jött össze a tesó így, úgyhogy maradt a leválasztás 13 hósan, már amúgy is nehezen bírtam az állandó cumizást. Mert nem csak evett, hanem 40 perceket cumizott mire visszaaludt....Ezt kombinálta az óránkénti ébredéssel, ki lehet számolni mi volt a vége...

2-3 nap apa altatta, és már 2. nap nem fogadta el a cicit, pedig én is szerettem volna egy hétig napi 1 szopit, hogy ne kelljen fejni.

Egy hét múlva átaludt éjszaka, onnan 2 éves koráig már csak 1-2 * kelt néha.

Szóval szerintem legyél kemény, és altasson apa, rá kell szánni azt a 2 éjszakát amikor ő altatja el és vissza ha ébred. Persze Te látod hogy bírja, nálunk tűrhető pár perc sírással ment, pedig ritka cicis és anyás gyerek!

2011. nov. 10. 14:51
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Én is érzem, hogy nagyon nehéz lesz, és nem igazán érti még meg. Sajnos apára nem számíthatok mert csak kéthetente jár haza, külföldön dolgozik. Valószínűleg az is baj, hogy a szobájában alszom, próbáltam már a sajátunkban aludni, de akkor meg annyira megijedt és olyan keservesen sírt, hogy ismét ott találtam magam a szobájában. Amit még kérdeznék, hogy a hideg zuhany tényleg elapassza a tejet? Elég brutálisnak gondolom és nem fázik meg a mell a hidegtől?
2011. nov. 10. 15:04
 7/9 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok:

Ugyan én nappal már nem szoptattam, de éjjel órákon át. Mégis csak egyszer kellett csak fejnem másnap és már vége is volt. Ha nem kap ingert, azt apasztja csak igazán.

Azt nem hiszem hogy el tudod érni a hideg vízzel hogy a baba ne találjon benne tejet ha szopik. Inkább veszélyes hogy megfázna-begyulladna szerintem.

2011. nov. 10. 16:38
 8/9 anonim ***** válasza:
sztem ha elapasztod a tejed a cicid akkor is kellen ifog, ez már nem táplálkozás csak cumizás, cseréld le a cicit cumira, nálunk bevállt, amugy a tejed ugy fog leghamarabb elapadni ha nem cicizik, nekem 3 nap alatt megvolt.
2011. nov. 11. 08:41
 9/9 xStefix ***** válasza:
79%

Ha eleged van, tegyél próbát - de ha napok alatt mégsem javulna a helyzet, akkor szerintem gondolkozz majd el, hogy biztosan most van-e az ideje az elválasztásnak. Az aktív fogzás, főleg a hátsóbb fogaknál, nagyon nem ideális időszak erre...

Szóval próbáld meg, de ha nem tetszik neki, én nem erőltetném a helyedben. Ha rugalmas maradsz, megtalálhatod azt az időszakot, amikor ő is jól viseli.

2011. nov. 11. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!