Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Leválasztja magát? Mit csináljak?

Leválasztja magát? Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Teljesen el vagyok keseredve. Egyáltalán nem szopizik a kisfiam három napja. Hiába rakom cicire szív kettőt és kifordul és sír. Folyamatosan kifeszíti magát. Annyira szerettem volna még egy éves koráig szoptatni, de erőltessem? 8 hós

2012. jan. 12. 19:27
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Reggel három percet cicizett azóta nem. Vettem Mildibét. Ha nem eszik este azt kap. Mert így nincs meg a fél liter tejalapú.
2012. jan. 14. 19:01
 12/17 A kérdező kommentje:
Igen mást eszik. Főzeléket, gyümit is.
2012. jan. 14. 19:03
 13/17 xStefix ***** válasza:

Igen, attól is lehet simán.

És félhangosan megjegyzem, az ilyen csecsemősöket agyba-főbe verném!!! :(((

Sok oka lehet a sztrájknak: leggyakoribb a cumizavar, a mesi visszatérése (tej lecsökkenése és/vagy ízváltozása), fogzás, fájdalom, betegség (pl. eldugult orr).. de ezeken túl is bármi, ami megzavarhatja a baba szopizását.

2012. jan. 14. 19:17
 14/17 A kérdező kommentje:
Hát ezek közül amit írtál sajna több is közrejátszik. Éppen fogzik, éjjelente óránként ébred sírva, és el is van dugulva az orra. Még próbálkozom. Most este is félálomban pár percig cicizett. :-) :-)
2012. jan. 14. 19:49
 15/17 mayacica7 válasza:
En is teljesen kivagyok, a lanyom is kb 3-4 napja hagyta abba, 7,5 honapos, egyszeruen csak kopkod a cicire, jatszik vele vagy megharapja ami meg rosszabb, de smemikepp nem ker tobbet. MAr keveset szopott, csak reggel este par percet, meg soha nem is volt eleg a tejem, ezert mar par honapja egyre tobb atpszert kapott es 5,5 honapos kora ota kezdett eni, azota barmit megeszik,sot allandoan eszik, ugyhogy ezzel nincs problema. DE mit kezdjek azzal hogy nekem faj az elvalasztodas, meg foleg hogy mindenhol azt mondjak egy ev alatt strike van e smin egy evig kene szopnia? valahogy mashogy kene felfognom , nem ugy hogy soha nem leszunk ilynen kozel..raadasul eleg onallo es az egesz szopas ugy nagyon nehezen es spk problemaval ment, de akkor is faj hogy mar nem kell neki..
2012. jan. 19. 15:12
 16/17 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó. Teljesen átérzem a problémád. Nekem most az bejött, hogy gyakran kínálgatom neki, így néha néha pár percig szopizik. Ne valami sok, de mégis valami. Ja meg reggel egyből villany és beszéd nélkül rárakom cicire így elfogadja (nincs mi elvonja a figyelmét). Próbálkozom...
2012. jan. 20. 10:48
 17/17 xStefix ***** válasza:
100%

"1 évig kéne szopnia"

Hát igen, a nagykönyv szerint, de a babák nem olvassák a nagykönyveket. :)

Ne legyen emiatt lelkiismeretfurdalásod! Ha a babád maga döntött úgy, hogy elég volt neki, akkor így kellett lennie. Én mondjuk pártolom a hosszú szoptatást, de azt még ennél is fontosabbnak tartom, hogy a baba/gyerkőc lehetőleg maga hagyja abba a dolgot (vagy legalábbis csak minimális rásegítéssel). Nem minden gyerkőcnek igénye (ennyire) a szopizás, cumizás; ahogy te is írod, a tiéd más területeken is önállóbb fajta. Dehát ezzel semmi baj nincs! Minden emberke úgy jó, ahogy van. Aki cicimumus, az olyan, aki önálló, az meg olyan - mindegyiknek megvan a maga értéke, így kell őket szeretni és elfogadni.

Arról pedig ne feletkezz el, hogy a szoptatás a kötődés kialakításának csak EGY módja, de nem az egyetlen! Persze én is mindig arról lírázok, hogy mennyire segíti egymást a kettő (és ez így is van), de ha nincs szoptatás, az még nem jelenti a kötődés hiányát is. A lényeg, hogy ahogy eddig is, ezután is legyél ott a babádnak, amikor rád van szüksége. Ha időnként úgy tűnik, "elkószál", hagyd nyugodtan; majd amikor megint anyásabb lesz, akkor újra közelebb kerültök. Ez így működik később is, ilyen nyikicsuki rendszerben.

Fel a fejjel! :)

2012. jan. 20. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!