Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit csináljak a mellemmel?

Mit csináljak a mellemmel?

Figyelt kérdés
1 hónapos babámat 2 óránként etetem,kéri is.A mellbimbóim annyira fájnak,sírni tudnék.Nem látok rajtuk sebet vagy repedést,hanem ilyen rózsaszínek.Mit csináljak,mivel kenjem?Vagy ritkítsam valahogy a szoptatások közötti időt?
2012. febr. 23. 17:12
 1/6 anonim ***** válasza:
86%
garmastannal, purelannal vagy sima lanolinnal kenheted, teljesen normális, hogy fáj eleinte. MEgedződik majd. Figyeld, hogy a babád jó nagyra nyissa a száját és a legnagyobb tátásnál húzd mellre!
2012. febr. 23. 17:56
 2/6 anonim ***** válasza:
86%
Én medela bimbóvédő krémet használtam, és ha nagyon fájt 1-2 alkalommal feltettem bimbóvédőt is. Hamar meggyógyult, ekkor szabadon hagytam mindig a melleim, nem hordtam melltartót, inkább hagytam, hogy átüssön a tej,és átöltöztem.
2012. febr. 23. 18:31
 3/6 anonim ***** válasza:
és az Avent bimbóvédőre esküszöm,és érdemes a patikában ere alkalmas krémet beszerezni ,nagyon gazdaságos a purelan
2012. febr. 23. 18:56
 4/6 anonim ***** válasza:
52%

Várj még picikét a bimbóvédővel(az is okozhat cumizavart), kérdezek párat:). Rózsaszín és fájdalmas sokszor gomba miatt lehet. A babád szája belül nem fehér lepedékes? Ha az, próbáld az ujjadra tekert gézlappal vagy tetrával letörölni. Ha lejön, akkor tej, ha nem, akkor gomba:(. Erre rengeteg praktika van, amit csak akkor részleteznék ha gombának tűnik.

Helyesen, jól van mellre téve a babád? Alsó- felső ajka kifordulva, a bimbó egésze, bimbóudvarral együtt(nagy mellbimbó esetén nagy része) a szájában van? Nyelve az alsó ajka és a bimbó között van? Nagyra tátja a száját mellre tételkor? Szopi közben hallasz kattogó hangot?

kép: [link]

lefele görgetve az 1.3. pontnál nézd meg a képet a helyesen mellen lévő babáról.

Fontos lenne, hogy válaszolj a kérdéseimre, hogy tudjak segíteni:)!

2012. febr. 23. 22:05
 5/6 anonim ***** válasza:
52%
Előző vagyok, elfelejtettem valamit: a sebes, érzékeny mellbimbónál először próbáld ki, hogy minél többet hagyod szabadon, levegőztesd, esetleg hagyj rajta száradni kicsi anyatejet.
2012. febr. 23. 22:07
 6/6 A kérdező kommentje:
Gomba nincs a szájában.A mellemre pedig szerintem jól teszem a leírtak szerint.Második baba,az elsőnél nem volt semmi gáz.Ez a probléma is 2 napja jelentkezett,pedig 1 hónapja szoptatom.Arra is gondoltam hogy sűrű lenne a 2 óránkénti etetés?!10-15 percnél nincs tovább cicin.Germastan krémet ajánlották?!
2012. febr. 24. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!