Egyre nehezebben indul be a tejleadó reflexem, mit csináljak?
A fejés nem feltétlenül indítja be a reflexet. Kézzel vagy géppel fejsz? nekem gép soha (se avent, se medela, se mam) nem indította be, csak kézzel tudtam fejni és csak akkor, ha a babám közelében voltam, láttam őt... Biztos, hogy az agyban keresendő ennek az oka.
Miért kell fejned, nem szopik a babád? Vagy nem tudod egész nap megoldani a szoptatást?
Ha csak szaporítani akarsz, érdemes a babát mellre tenni többször, fejés helyett.
A fejés soha annyira nem hatékony, azt mondják fél óra fejés 3-5 perc szopival egyenértékű ebből a szempontból...
Betti válasza:
Mielőtt elkezdesz mellszívózni,próbáld meg a mellbimbóidat ingerelni,hogy beinduljon a reflex(mindkét bimbódat sodorgasd az ujjaid között,amíg nem érzed a leadó reflexet).Remélhetőleg ettől beindul,legalábbis nekem ez nagyon bevált.Ha beindul fejd le mindkét melled,majd újra próbálkozz az ingerléssel,ha újra beindul,újra fejj,akár többször is ismételheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!