Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan tudom beindítani...

Hogyan tudom beindítani magamnak a tejleadó reflexet?

Figyelt kérdés
3 hónapos a picim és nem nagyon akar szopizni, igaz az én hibámból, mert adtam neki pótlást cumisüvegből, mert úgy gondoltam mindig éhes marad, nem akart aludni, mindig nyűgösködött a cicin is meg szopi után is. Aztán ahogy elkezdetem adni a tápszert cumisüvegből kiegyensúlyozott lett, alszik rendesen. Viszont nem szeretném, hogy elapadjon a tejem, mert nem hajlandó rendesen szopni. Elkezdtem fejni kézi mellszívóval. Hogyan tudom vele beindítani a tejleadó reflexet? Nem akar beindulni. Lehet ezt egyáltalán, ha nem a baba szívja?

2012. jan. 15. 13:46
 1/5 anonim ***** válasza:
Lehet. Mindenképpen nyugodt körülmények kellenek hozzá, mert fejben dől el a dolog. Nem lehetne többet cicire tenni a gyerkőcöt, hátha nem is kéne neki az a pótlás? És akkor a tejed is megmarad, sőt több lesz. Amúgy én kézzel szoktam fejni, és így hamarabb jön a tejleadó reflex, csak ezt gyakorolni kell. De az biztos, hogy ha ideges vagyok, akkor nem vagy csak nagyon nehezen indul meg.
2012. jan. 15. 14:00
 2/5 A kérdező kommentje:
Próbálom már vagy 2 hete, hogy gyakrabban teszem őt mellre, de rendesen felháborodik, hogy oda teszem:-( Ordít, keservesen rákezd.... Csak akkor fogadja el, ha félálomba rakom oda. Az meg nem sokszor van napközbe.
2012. jan. 15. 14:06
 3/5 xStefix ***** válasza:
100%

Az első a nyugalom, pihi, relaxáltság. Ha feszült vagy, akkor nehezebben fog termelődni az oxitocin.

A második pedig a mell ingerlése. Ha a sima mellszívóra nem jön, akkor nyugodtan birizgáld meg a szívás előtt kézzel, az ujjaiddal. Ha nem vagy szégyenlős, csináld úgy, mintha izgatnád magad; elvégre szex közben is hasonló folyamat játszódik le, csak akkor nem a tej a lényeg. :) Simogasd, sodorgasd finoman, hátha beindul. A legjobbnak azt mondják, ha nem magát a bimbót, hanem közvetlenül körülötte az udvart ingerled. Lehet ütemes, enyhe nyomást-húzást is alkalmazni, mintha a baba szívná-szopizná.

Ne görcsölj rá, ne figyelj oda erősen, mert akkor nehezebb lesz. Próbáld úgy csinálni, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne.

És az is segíthet, ha egyszerűen elképzeled magad előtt, ahogy megindul a tejed és elkezd folyni a melledből. Néhány alkalom után, ha eléggé begyakorlod, ez is rásegíthet a tejleadásra. (Nálam működött ez a vizualizáció.)

2012. jan. 15. 14:38
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a második választ is, nagyon hasznos volt!! Ki fogom próbálni őket!!
2012. jan. 15. 17:18
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem anno a meleg vizes borogatás,vagy pedig meleg sós zsákocska segített,igaz az már akkor amikor nagyon meg voltak telve a melleim,de ezektől beindult.
2012. jan. 16. 00:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!