Mit tegyek hogy gyorsabban induljon be a tejleadó reflex?
Kedves Kérdező!
Először is gratulálok a babához! :)
Én most a második babámat várom és az elsőnél hasonló gondokkal küszködtem.Sokat sírtam,hogy rossz anya vagyok,mert még meg se tudom rendesen szopiztatni a babát...A barátnőm, aki az újszülött osztályon csecsemős nővér, ő jött el hozzánk és segített.Hozzám is türelem kellett,mert mindent egyszerre akartam és gyorsan.(Azok a hormonok...) :D
Egyetlen dolog amit tehetsz,hogy nem görcsölsz rá,szépen nyugodtan szopiztasd a babádat, gyönyörködj el benne,ez sokat segít.Ne azon izgulj,hogy,hogy már megint nem úgy megy,ahogy te szeretnéd, mert ha ideges vagy miatta, az hátráltathatja.Türelem :))))
Sok sikert :)))))
Egy 35 hetes kismama :)))
Nyugalom, relaxálás: nagy levegővétel, gondok elengedése. Ránézel a babádra (akár egy képre is), hallod a hangját vagy a sírását. Esetleg az, hogy elképzeled, amint szépen megindul a tejed és a babád elkezd nagy kortyokban nyelni. (Nálam ez rövid gyakorlás után nagyon jól működött.)
Finoman ingerled a bimbódat, az ujjaiddal imitálod a szopási mozgást, vagy szükség esetén előfejsz (bár fejéssel sokaknál nehezebben indul a tej, pont a kevésbé intenzív inger miatt).
Tudd, hogy idővel általában lassul a reflex beindulása, de ez normális dolog (ha nem a stressz miatt van). Legyél ilyenkor is türelmes, bíztasd a babád a folytatásra, így ő is nyugodtabb lesz. Alkalmazkodni fog hozzá ő is, csak idő kell, amíg megtanulja.
még az jutott eszembe, hogy rengeteget segít, ha gyönyörködsz a babádban! a szoptatást fogd föl úgy, mint a ti kettőtök közös élénye. ne azon járjon az eszed, hogy mit kell elintézni, mit főzzél... hanem csodáld a babád.
sokszor észrevettem, hogy este amikor Apának meséltem, milyen édes volt ma a lányunk, beindult a tejem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!