Van itt olyan anyuka akinek hamar elapadt a teje? Lelkileg hogyan lehet átvészelni?
Igaz én nem voltam ilyen helyzetben, de biztatni szeretnélek, ne legyél szomorú e miatt, Te mindent megtettél,és nem attól jó lesz valaki jó vagy rossz anya, hogy mennyi ideig szoptat!!!
Oké, tudom ez most sovány vigasz,de fel a fejjel!!!Ne csinál belőle lelki kérdést, mert nem éri meg!!
Nekem 11 hetes a kislányom. Ugyanez van nálunk pepitában, a kórházban, itthon szépen szopizott, most ott tartunk, hogy a szájába sem akarja venni a mellem, fejem két hete neki, egy nap max 1,5 dl tejet tudok neki fejni:( Néha sikerül megszoptatni, akkor nagyon örülök.
Külön kikészít, hogy az első gyerekemet sem tudtam sokáig szoptatni, azt reméltem, most minden rendben lesz, hát sajnos nem.
Kitartás,ha akarsz beszélgetni, irj privit:)
Szinte semmit sem tudtam szoptatni. Egyszerűen el sem indult, ill. nagyon kevés.
Én ezzel úgy voltam,hogy megtetettem,amit lehetett, nem sikerült hát ez van. Ha most nekiállok sírni, meg idegbetegeskedni, attól még nem lesz több, csak egy a gyerek kap egy idegbeteg anyát.
Ezt nem akartam. Más is felnőtt már tápszeren.
Barátnőm fia az én fiammal egy idős, ő még szoptat. Nevettünk is,hogy két és fél hónaposak a babák, de az ő fiának már kétszer kellett szívni az orrát megfázás miatt, míg az én tápis babám tüsszenteni sem nagyon szokott!:)
Császárom volt, nagyon nehezen indult be a tejem (a 8. napon). Emellett a kislányom be volt sárgulva, mindig aludt, de úgy, hogy képtelenség volt felébreszteni. Volt olyan nap, h 4X evett mindösszesen. A mellbimbómat is állandóan a nyelve alá vette be. Így én nem sokra mentem az igény szerinti szoptatással. Hamar elkezdtem pótolni tápszerrel - cumisüvegből - , na onnantól még kevésbé volt kedve szopizni. 2 hónap után már alig-alig tudtam fejni pár milit. Pedig próbáltam mindenféle tejszaporító praktikát, csodaszert. A mellemet teljesen szétnyúztam, tök szottyadt lett. 4 hónapos volt a babám, amikor 6 fejésből egész nap 60 ml-t tudtam összegyűjtögetni. Akkor jól kisírtam magam, elszívtam egy szál cigit és befejeztem az anyatej mizériát. Rögtön el is apadt a tejem.
Sokszor még most is bánt, h én nem voltam képes szoptatni, főleg, h a környezetemben csupa olyan anyuka van, akik a velünk egyidős (9-10 hós) babájukat a mai napig kizárólag szoptatják.
A második babánál már okosabbak, tapasztaltabbak leszünk! A cumisüveget tuti messziről elkerülöm majd.
Utolsó, én hiába voltam a másodiknál okosabb, tapasztaltabb, sajnos ez sem segített:(
Egyszerűen nincs elég tej. A gyerek szopik (vagyis már nem) én mellre tudom rakni, de már nem erőlködik a baba, 20 miliért?
És én annyira, de annyira irigylem azokat a nőket, akik pikpakk szoptatnak. Tegnap is olvastam itt egy kérdést, hogy mennyi mindenről le kell mondania az anyukának pl a szoptatás miatt, tudom, mindenkinek a maga baja a legnagyobb, de ne nyavalyogjanak már, verjék a feneküket a földhöz, hogy tudnak szoptatni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!