SOS! Csökkent a tejem, de a cumi nem kell?

Szerintem épp a 3 hónapos növekedési ugrás köszöntött be nálatok. MIvel a tej szoptatás közben termelődik, próbálld meg tényleg többször mellre tenni, 2-3 nap alatt a melled venni fogja az adást.
A cumisüveg nehéz ügy! Az én kislányom 11 hetesen kórházba került, az intenzíven nem lehettem vele éjjel, nem is ehetett 3 napig és így is kb egy hét után fogadta el a cumisüveget, hogy rettenetesen éhes volt szegény. Utána a cicire nézett furán ;)

Én inkább nem is a cumit erőltetném, mert alapból nem lenne jó, ha esetleg arra szokna rá / át. A tápszert adhatod kispohárból vagy csőrösből is, ezzel elejét veheted egy cumizavarnak. Bár idő kell hozzá, amíg mindketten belejöttök a használatába.
Mit értesz azalatt, hogy nem érzed, hogy megindul a tej? Az, hogy (már) nincs bizsergés, bimbófeszülés, nem jelenti azt, hogy nincs tejleadás sem. A babád szopi közben szív és nyel rendesen, látod-hallod? Persze nem végig, de szakaszosan. Ha igen, akkor biztosan eszik is közben, nemcsak cumizik rajtad, szóval van tejed, max. a mennyisége nem elég. - És igen, a 3 hónapos ugrás idején ez normális.
Köszi. Megnyugodtam. Nincs az a szúróérzés amikor szívja a mellemet, és nagyon hamar ismét éhes lesz. A mellem is nagyon puha nehezen "töltődik" újra. A kispoharat megpróbálom:-)
Fiamnál nem nézték meg a tejmenetesség okát, azt mondták, hogy ilyen típus vagyok:-(

Az, hogy nem érzel ilyenkor bizsergést, nem jelenti, hogy nincs tejed. A babádnak van mit nyelnie, hallod-látod, hogy szív is valamit szopi közben?
Ugyanígy a túl gyors megéhezés sem mérvadó, mert az anyatej 1-2 óra alatt kikerül a gyomorból. Ezért szopiznak gyakrabban az anyatejes babák, mint ahogy a tápszeresek esznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!