Drasztikusan csökkent a tej mennyisége! Mit tegyek?
3. kisbabámat szoptatom.
Most 3,5 hónapos.
Pár napja már észre vettem, hogy kevesebb a tejem, de többet tettem cicire és elvoltunk...eddig.
Ma reggel megjött a menstruációm (az első a szülés óta)
Valószínű ez lehet a baj.
A pici eddig 180-200 ml-t evett 3-4 óránként, most viszont 80 ml tud szopizni csak 2 ciciből :(
Ez édes kevés neki :(
Persze próbálom minél többet szoptatni, de még itthon van egy 2 és egy 3 éves gyerekem is. Nem tudom egész nap ciciztetni, pedig tudom, hogy az kellene, az lenne a legjobb.
Így viszont éhes, a fagyasztóból az aranytartalékok elfogytak :(
Mit tegyek????
Eszem, iszom, próbálok pihenni (3 gyerek mellett amennyit lehet) éjjel is kelek fejni 3 óránként. (ő már alszik este 9-től reggel 6-ig)
Eddig még csak vizet sem kapott.
Írassak tápot az átmeneti időszakra?
Minden jó és hasznos tanácsnak örülök!
Köszönöm előre is!
Szia, első tanácsom, ami tudom megfogadhatatlan: ne aggódj!
Én alapvetően szoptatás párti vagyok, viszont nem minden áron.... Amit leírtál, abból úgy látom, hogy ez a tej így nem elég a kicsinek és tényleg sokkal-sokkal kevesebb lett.
Én nem tudom éheztetni a babámat 2-3 napig sem, ráadásul nálad nem az a helyzet, hogy egy természetes növekedési ugráshoz kell a mellednek alkalmazkodnia, hanem a tej mennyisége csökkent. Én adnék neki tápszert, de előbb megszoptatnám és pótlásként adnám az üveget.
Biztos, hogy lesz aki az ellenkezőjét mondja, mindenki más. ;-)
De az is lehet, hogy csak pár napig tart a probléma, és a menzeszed végével a tej visszajön. Reméljük, de addig is ki kell húzni valahogy.
Ha elmúlik a mensid lehet hogy magától helyreáll. Minden elismerésem, hogy 3 pici mellett még fejsz is!
Próbált tejserkentőt inni/szedni. Motherlove például nekem nagyon bejött. Ettől függetlenül íratnék egy doboz tápot, lehet, hogy már a tudattól is megnyogszol!
Valóban lehet probléma a menzesz de ez kitartással, amiben, a leírtak alapján jó vagy:), átvészelhető. Ha úgy érzed, hogy nem kap elegendő táplálékot a babád, esetleg adj neki tápszert de próbáld meg nem cumisüvegből adni, hanem kiskanállal vagy pohárból(cumizavar elkerülése miatt) és csak minimálisan, a lehető legtöbbet szoptatva mellette.
Nagyon fontos még tetermelés szempontjából pl az éjszakai szopi, amikor "álmában" eszik a baba, és Te is nyugodtabb vagy. Próbáldéjjelre magad mellé venni, hogy a legkisebb éhségjelre is mellre tudd tenni, a fejés "sajnos" nem olyan hatékony mint a babád( bőrkontaktus- hormontermelődés- tejleadó reflex hatásmechanizmus miatt).
Ha mensi, akkor még mielőtt elmúlnak a piros napok, rendeződni fog a dolog!!!
A második mensit még kicsit megéreztük, de onnan simán ment a dolog, észre se vettük (szoptatásilag) a mensit. Kitartás.
Sziasztok!
Nagyon köszönöm, hogy írtatok!
Sajnos a tejserkentő teákat a babám pocakja nem bírja :( de a homeós bogyókat kipróbálom!
A Milk More-t nem ismerem, de este utána olvasok!
Az együtt alvás is jó ötlet! :) Igaz már végig alussza az éjszakákat, de ha ezen múlik akkor inkább ébresztgetem, megpróbálom az álometetést is!
Sajnos annak a válaszolónak is igaza van aki azt írta, hogy írassak fel tápit :( tényleg legyen itthon, mert én sem bírnám kis ha éhes maradna :(
Annyira kis haspók, nem érzi jól magát ha nem csordultig van kajával, hogy tuti reklamálna már 150 ml-nél is :)
Akkor ez lesz:
mérem-szoptatok-mérem és ha keveset evett akkor pótolom.
Remélem tényleg csak átmeneti állapot és pár nap múlva minden a régi lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!