Koraszülő anyukák, nektek nem voltak gondjaitok a szoptatással / fejéssel?
Az interneten már átrágtam magam, sajnos elég kevés infó, és még kevesebb hasznos tanács van azok számára, akik ebben a cipőben járnak.
Születés után rögtön elvették tőlem a babát, 2 hétig a koraszülött osztályon volt, nyilvánvaló, hogy szoptatásról szó sem lehetett. Sem a kórházi tartózkodásom idején, sem utána senkitől semmilyen hasznos segítséget nem kaptam. Van egy kölcsönzött Medela elektromos mellszívóm, amivel próbálok fejni, de már egyre kevesebb tejem van. Eleinte sem volt sok, a 40 ml volt a legtöbb, amit egyszerre sikerült kifejnem, az is vagy 40 percig tartott. Még egyetlen etetésre sem volt elegendő tejem. Most már 6 hetes a babám, szinte csak és kizárólag tápszert kap, napi 10 ml anyatejjel tudom legfeljebb kiegészíteni. Mindenféle tejszaporítót kipróbáltam, semmi sem segített. Ott tartok, hogy feladom, de a lelkiismeretem nem engedi.
Olyan tanácsot nem kérnék, hogy tegyem óránként mellre a babát, merthogy semmi értelme, próbáltam már, el sem fogadja, tekintve, hogy cumisüvegből eszik 6 hete, és a mellemből az a pár csepp is csak nagy nehézségek árán jön.
Nektek hogy sikerült?
Én rossz példa leszek,sajnos, de leírom.
Nekem sürgősségi császárom volt és annyi stressz ért a szüléskor (én mondjuk csak 3 napig nem foghattam meg a babám) és utána,hogy alig indult be egyáltalán. Nálam is ugyanez volt,hogy 40 perc alatt jött kb. 40 ml! Próbáltam én a babát is rátenni, de ugye a 3 nap alatt már igencsak megszokta,hogy bekapja a cumit és dől a kaja, meg hát egy koraszülött osztályon nem egyszerű szoptatni.
Itthon azt hittem jobb lesz semmi. Sajnos én kb. másfél hónap után fel is adtam. Addig mindent megpróbáltam.
Viszont, beszéltem egy szoptatási tanácsadóval még akkor, aki azt mondta,hogy a fejés a legfontosabb.Ahogy írták, akár éjjel is. Mert ihatsz te aranyporból készült teát is,ha nincs kiürülve a cicid, nem termelődik újra.
Ja, és a lényeg,hogy legyen egy ésszerű határ. Nálam pl. már látta,hogy annyira görcsölök rajta,hogy rám szólt, a gyereknek nem az lesz a jó,ha bár anyatejet kap, de mellé még egy szorongó idegbeteg anyát.
El kell fogadni azt is,ha tápszeres lesz. A mai tápszerek már tényleg hiperminőségűek. Barátnőm fia is kezdetektől azt kapott, két éves koráig még csak tüsszenteni sem tüsszentett. Szóval próbálkozz,nyugi, menni fog, de ha nem,akkor sem áll meg a világ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!