Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Aki azt írja, hogy nem fejt,...

Aki azt írja, hogy nem fejt, vagy csak az elején, annál hogyan nem alakult ki semmi fájdalom?

Figyelt kérdés

Most várom a 2. babámat.Az elsőt csak 5 hetes koráig tudtam szoptatni,de ha nem fejtem,akkor nagyon fájt és bekeményedett a cicim.

Olvasom,hogy sokan nem fejtek,de akkor hogy-hogy nem fáj a cicitek a tejtől? Vagy mit csináltam rosszul?

Segítsetek légyszi,mert most szeretnék tovább szoptatni.

Köszi!

2012. jan. 12. 08:00
 1/7 anonim ***** válasza:
.
2012. jan. 12. 08:37
 2/7 anonim ***** válasza:
Igazából nem tudom, hogy miért nem fájt. Szerintem pont elég volt a fiamnak annyi, amennyi volt. Ő is jól lakott, és nekem se maradt sok tej a cicimben. Néhányszor próbáltam fejni szopi után, hogy ugyan mennyi maradt, de 10-20 milinél több sosem jött, így nem erőltettem ezt a fejés dolgot. A fiamnak pont elég volt. 1,5 éves koráig szopizott.
2012. jan. 12. 08:41
 3/7 anonim ***** válasza:
de igen, keményedett és fájt is, mire jött a következő szopi ideje, de a babám a nagyját mindig kiszívta. egyszer, egyik éjjel többet aludt, na akkor enyhén szerintem be is gyulladt a mellem, de ő tudta csak igazán kiszívni. meleg vízzel zuhanyoztattam, attól felpuhult és utána gyönyörűen kiszívta. mondjuk nem 3 óránként szoptattam, hanem ahogy éreztem, hogy ömlik a tejem vagy elkezd fájni, akkor álmában is rátettem a mellemre. nem kelt fel, viszont szopizott egy jót és aludt tovább. így iszonyat nyugis baba volt, neki is jó volt és nekem is.
2012. jan. 12. 08:50
 4/7 anonim ***** válasza:

Amikor az első pár napban beindult a tej de a fiam meg tök lusti volt akkor igen fájt kemény volt féltem be is gyullad de fejni nem tudtam belőle az istennek se...szerencsére belehúzott a fiam és kiszívta és onnantól mindig annyi termelődik hogy ne legyen full kemény (de mondjuk felesleges tejem sincs) szóval nem vagyok egy sok tejű típus.

Így volt az első kettőnél is, és így van most is annyit szoptatok amennyit ő kéri és nem fejek mellette egyáltalán mert nincs miért.

Így beáll a kereslet kínálat.

A minőségi ugrásoknál pedig akár óránként is cicizett.

2012. jan. 12. 09:40
 5/7 anonim ***** válasza:

Szie.En is mindig probaltam fejni miutan evett,az elejen meg csak jott is 40-50ml.DE 1-2het elteltevel mar csak 10-20ml(a kis haspokom megette mind).Akkor fejtem ha annyira tele volt mar hogy aludni sem tudtam,ilyenkor fajt is rendesen.Nem gyulladt be ennek ellenere egyszer sem.

Ha mar nagyon faj/feszul fejj ki egy kicsit amitol jobb lesz es a tobbit hagyd a babara.

2012. jan. 12. 13:18
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem csak az első pár napban fájt amikor belövelt a tej. Aztán gondolom be is állt a kereslet-kínálat és nem volt gond a túltelítődéssel. A fejéssel meg ugye azt érjük el, hogy több tej legyen, mint amire szükség van. Persze aki azért fej, mert nem elég a babának, az más kérdés.
2012. jan. 12. 13:26
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Remélem most sikerülni fog.

2012. jan. 12. 16:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!