Miért nem hízik?
Figyelt kérdés
Egy hetes a fiam,és egy mióta hazajöttünk a kórházból,egy grammot sem hízott,semmit.tudom,hogy két hetes korára kell visszanyerni a születési súlyát,de kizártnak tartom,hogy sikerülni fog.Holnap jön a védőnő,mindenképpen megmondom neki is.Tejem van bőven,bár sosem szív eleget,mindig ráalszik,ezért fejem és úgy kap 60grammot általában (3.5 kiló,3.6-tal született).Kel 2-3 óránként,tehát elméletben megeszi az adagját.Sárga nem volt egy percig sem.Nem tudom,mi a baj,de nagyon aggódom. (tudom,hogy nem szabad hasonlítgatni,de az első gyermekem az első hónapban 1.5 kilót hízott)2012. jan. 10. 11:13
1/7 anonim válasza:
Huuúú, hát szerintem semmi gond. Az én gyermekem sárga volt, és nem volt nagy evő. Nem vagyunk egyformák. Aztán én is üvegből adtam neki lefejtet, és úgy is nehezen indult hízásnak...Havi 300 a minimum, szóval ne izgulj. Egyik baba nagy zabás a másik nem annyira. A 3,5 kiló szép súly.:) AZ enyém 2550-nel született, és két hónaposan volt ennyi. Szóval szerintem ne izgulj, el fog kezdeni hizogatni.:)
2/7 anonim válasza:
Amit eszik azt nem bukja vissza? A 60 gr szerintem jó, bár lassan nőhetne az adag, viszont jobb lenne, ha szoptatni tudnád, mert teljesen kifejni nem tudod és így nem szaporodik megfelelően majd a későbbiekben. Hidd el, ha éhes lenne akkor jelezné :) tehát szerintem nyugi :)
3/7 A kérdező kommentje:
Nem bukós szerencsére,csak egy minimális böffen vissza néha.Bár tegnap este konkrétan hányt egy jó nagyot.Aztán vissza is ette az adagját.(ha hányt volna mégegyszer természetesen vittem volna az ügyeletre,tudom,hogy könnyen kiszáradnak)
2012. jan. 10. 11:29
4/7 anonim válasza:
Simán szültél, nem volt semmi probléma közben?
5/7 A kérdező kommentje:
Simán szültem.Mekóniumos volt a víz,és előtte már megfigfyelés alatt voltam,emrt rosszak voltam az nst-im és sokszor esett a szívhangja.
2012. jan. 10. 15:25
6/7 anonim válasza:
Akkor ez lehet a baj. A mekóniumos magzatvíz az oxigénhiány jele. Lehet, hogy kicsit le vannak tapadva az izmai, és nem tud eleget szopizni, ezért is alszik be a cicin. Vagy egyszerűen csak nem kezdett el még hízni. :) Nekem az első hónapban csak 360 grammot hízott a fiam. Utána behozta, 2-3. hónapban 1-1 kg-ot hízott. Tedd el kicsit azt a mérleget, és szoptass nyugodtan, ne idegeskedj. Amíg nem üvölt mert éhes, nem hiszem, hogy gond lenne. 1 hónaposan mérd meg újra a súlyát!
7/7 xStefix válasza:
Egyetértek.
Próbáld meg őt finoman ébren tartani szopi közben: test-test kontaktusban, akár pelusra vetkőztetve (persze melegben), hasadra fektetve, simogatva, birizgálva... Persze ha nem tudod ébren tartani, akkor aludjon. :)
Ha mindenképp szükségesnek érzed, adhatsz neki anyatejes pótlást, amíg jobban megerősödik - de lehetőleg ne üvegből, hanem pohárból, hogy ne szokja meg a cumit! Szóval kontroll mellett.
De ha úgy látod, hogy esetleg az is gond lehet, hogy nem szopik elég hatékonyan, erősen, nézesd meg az izmait, arcát is, mert lehet, hogy picit le van tapadva. Ilyen esetben pár alkalom Dévény-torna csodákat tesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!