Miért nem hízik az utóbbi hetekben, ha igény szerint, gyakran szoptatom?!
Nálunk hasonló volt a helyzet, odáig jutottunk, hogy nem hittem el, hogy nem elég a tejem, mert babám evés után nem sírt, nem tűnt éhesnek, aztán 4 hónapos korára egy dekát sem hízott, sőt fogyott is...
Bár alapvetően nem vagyok pótláspárti (bár ellenes sem), én ekkor adtam neki kiegészítésként tápszert, mert megijedtem.
De ha hízik a babád, és egészséges, akkor nem hiszem, hogy mindenáron pótolni kell! Lelassul néha a hízás, de aztán lehet jövőhéten sokat fog hízni. Én még várnék a helyedben a pótlással.
Az én kisfiam is három és fél hónapos. Ugyanúgy, mint nálatok két héten keresztül alig hízott, most pedig hízott 20 dkg-ot. Én a helyedben még várnék egy hetet...
Azt mondta a védőnő, hogy lassul a fogyási ütemük, mert ha így maradna egy évesen vagy 15 kg lenne a pici.
Eddig összesem mennyit hízott??
Mennyivel született és mennyi most?
Soha ne azt nézd mennyit hízik 1 héten, hanem havi átlagot számolj.
ha nem éhes, jókedvű, felsleges megtömin táppal, mond meg védőnődnek, hogy egymn akkor ha nnem éhes:-((
Nem tudom mért karaják mindenáron tömetni a kisbabákat, mint a libákat, ez még oylan 20-30 évvel ezelőtti rossz beidegződés.
A én lányom max havi fél kilót hízott/hónap, egészen 11 hónapos koréáig, neki egyeneletes volt, van oylan bab, amelyi, az első pár hónapban jó sokat hízi, aztán hónapokig semmi
harmadiknak:
a te esetedben si teljesen feleslelegs a tápszer!
Abszolút nem vagyok tápszer ellenes, de: Ha eszik, 140-et, aztán 110et, de utána mondjuk 2 órával kér, akkor nyilván nem lesz megint 110 az adagja.
mondjuk én a fene nagy igény szerinti szoptatásban sem hiszek. Kellenek korlátok. Ha éhes a gyerekem, természetesen megszoptatom. Kelteni sem keltem. De mérem. És ha látom, hogy csak 100at evett, akkor visszateszem még cicire, mert tudom, hogy 150 az átlaga, amivel jól lakik, és nem kér 2 óra múlva. Én ezért mérem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!