Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nem hízik a babám, mivel...

Nem hízik a babám, mivel pótoljam?

Figyelt kérdés

4 hónapos koráig csak szopott, de nem nagyon gyarapszik az anyatejtől (heti 10-50 g), most 5 hónapos, van elég tejem, (evés után még tudok kifejni, mindig csupa tej vagyok...) A védőnőm ajánlotta, hogy már adjak neki gyümit, de 1-1 fél kiskanállal eszik meg belőle. Próbáltam már a tápszert is, kanállal, cumisüveggel, de nem kell neki, sőt a lefejt tejet se eszi meg.

Eddig azt hittem jól szopik, de a néhány napig mértem, hogy mennyit eszik, 50-80 ml, és a napi kb 800 ml helyett alig eszik 600-at.

2011. szept. 18. 16:45
 1/8 anonim ***** válasza:

Hány grammal született, és most hány gramm?

A jelek szerint van elég tejed, tehát valószínűleg felesleges a pótlás. Két kanál gyümölcstől amúgy sem fog hízni...

Most kezdett el mozogni, nem? Forgolódik? Olyankor lelassulhat a hízás üteme.

2011. szept. 18. 16:48
 2/8 A kérdező kommentje:
2760 grammal született és most 5450 gramm. 3,5 hónapos kora óta kezdett forgolódni, nagyon mozgékony, de attól még kellene híznia legalább hetente 60 grammot
2011. szept. 18. 16:55
 3/8 anonim ***** válasza:

Sokszor van lassulás a súlynövekedésben!

Lányom 4 hónaposan elkezdett stagnálni, majd még fogyott is. Voltunk dokinál is, aki egyből tápszert írt, lányom el is fogadta, de nem hízott tőle! Aztán 1 hónap múlva újra hízásnak indult, csak úgy magától!

Nem volt semmi egészségügyi baja szerencsére, mégis stagnált és fogyott.

Szóval nem tudom, ha nem ijedtem volna meg annyira, akkor lehet hogy nem is kellett volna pótolnom tápszerrel, mert ez lehet hogy csak egy átmenet volt a súlygyarapodásban.

2011. szept. 18. 17:00
 4/8 anonim ***** válasza:

Gondoltam, hogy ilyesmiről van szó.

Havonta 672,5 grammot hízott. Ez rengeteg. Havi 450 alatt számít kevésnek.

Előre dolgozott a babád, és most felhasználja, teljesen normális.

Már nem "csak" az evés érdekli, így nem fordít rá annyi energiát, de ettől még nem fog "elfogyni".

Dobd el a mérleget, szoptasd igény szerint és ne adj neki mást.

Egyik gyerekem volt ilyen 4-10 hónapos koráig alig hízott, csak nőtt. Előtte irtó pufi volt, aztán meg nyúlánk lett. Adott a gyerekorvos nekem is egy tápszerreceptet én meg eltettem a fiókba. Már két éves múlt ez a gyermekem, teljesen egészséges.

Ha jól fejlődik, van elég pisis pelus és kiegyensúlyozott a baba, én semmivel nem pótolnám!

2011. szept. 18. 17:09
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy az 5 és fél kiló kevés lenne.
2011. szept. 18. 18:26
 6/8 xStefix ***** válasza:
31%

Ide is belinkelem, mert fontos!

[link]

2011. szept. 18. 20:14
 7/8 anonim ***** válasza:

Az én lányom is így volt, 4. hónaptól alig akart hízni. Havonta két hétig stagnált a súlya, úgy tűnt, nem volt már elég neki az anyatej. Volt nekem is bőven, és van is a mai napig, de az ő energiaszükségletét már nem fedezte. Én elkezdtem a hozzátáplálást korábban, 5 hónapos volt és azóta ismét hízik és sokkal energikusabb és vidámabb a lányom!

Nem mindig kell megvárni a 6 hónapot, a babák nem napra pontosan működnek!

2011. szept. 19. 13:27
 8/8 xStefix ***** válasza:
56%
... de a babáknak nem kell folyamatosan hízniuk sem (legalábbis nem mindig ugyanolyan ütemben). Ha így lenne, hogy néznének ki 1 évesen?
2011. szept. 19. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!