Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért lesz a környezet a baba...

Miért lesz a környezet a baba egyéves kora után szoptatásellenes?

Figyelt kérdés
13 hós a lányom, egyre többet hallom, hogy válasszam el, fejemre nő, nem kell már neki a tej, magamhoz kötöm, stb stb. Mindez háziorvosnál, gyerekorvosnál, utcán, rokonoktól, barátoktól, más anyukáktól (férjem, anyukám szerencsére támogat). Miért sajnálják a babáktól a cicit? Megfogadtam, addig szoptatom, míg kéri.
2011. dec. 26. 09:24
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
94%

Számomra nem az 1 év feletti gyermek szoptatása a furcsa. Hanem az 1 év feletti gyermek akárhol, akármikor történő szoptatása. Az, hogy egy csecsemőt megszoptat az anyukája az utcán, az étteremben, a könyvtárban, szerintem teljesen elfogadható és normális.

Az viszont, ha egy nagyobb, járni, beszélni tudó kisgyerek odamegy az anyukájához, és ő akárhol, akármikor megszoptatja, az már az én ízlésem szerint furcsa. Más dolog elalvás előtt összebújni, megszoptatni a kicsit, mint az ő kérésére a körülményekre való tekintet nélkül egy nagyobb gyereket szoptatni.

2011. dec. 26. 17:00
 12/18 anonim ***** válasza:
76%
Anyukám is ugyanezeket a reakciókat váltotta ki az emberekből!!! Öcsém négy és fél éves koráig szopott azt is csak azért hagyta abba, mert költözködtünk, festeni kellett meg egyebek így hát cici nélkül volt kénytelen elaludni...Nem tudom sokakból miért vált ki ilyen "indulatot" a huzamosabb ideig tartó szopiztatás!!! Én pl. azért izgulok, hogy születendő Kisasszonyomat minimum 6 hós koráig szoptatni tudjam...:) 37+1 km
2011. dec. 26. 21:12
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Az a válaszoló vagyok, aki 3 éves koráig szoptatta a gyereket. nem értek egyet az előttem hozzá szólókkal. Miért kellene állandóan készenlétben állnom? Miért nem mehetnék el esténként valahova? Mivel egy nagy gyerek (ez lehet akár egy éves kortól is) nem csak anyatejet iszik. Én volt, hogy simán elmentem egy hétre a párommal nyaralni és addig a nagymami vigyázott rá. Nem hiányzott neki a szopizás. Az is baromság, hogy nem lehet akármit enni. Nyilván nem ittam nagy mennyiségű alkoholt (azért 1-2 pohárral simán belefért), de egyébként sem szeretem a szeszt, így nem kellett magamtól semmit megvonni. A gyerek ilyenkor már elég nagy annyira, hogy megértse, cici csak anyánál van. Nálunk ebből soha nem volt hiszti.
2011. dec. 26. 21:34
 14/18 anonim ***** válasza:
71%
Én is az 1 év körüli leszoktatással értek személy szerint egyet, de hozzáteszem hogy ez mindenkinek a magánügye, nem kell senki véleményére hallgatni abban hogy meddig, mikor, hol, mennyit szoptatsz. Én egy nagyobb gyerek szoptatását már kicsit furcsának, nehézkesnek tartom, és egy nagyobb, beszélni, gondolkodni, járni tudó gyereket sokkal nehezebb leszoktatni mint egy kisebbet. Egy kisgyerek hisztizik, üvölt, veri magát a földhöz ha valamit nem kap meg amit akar és simán lehet hogy magától nem akarja majd elhagyni a szopit. Én láttam 3 év körüli gyereket aki majdnem levetkőztette az anyját nyilvános helyen. Én ezt nem akartam megvárni, de nem mások véleménye miatt.
2011. dec. 27. 17:50
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Én max egy évig tudnék szoptatni,de egyébként meg teljesen lényegtelen,hogy én vagy a többi ember mit gondol.Mindenki szoptasson addig ameddig akar!!!Nem kell ezen állandóan vitázni!
2011. dec. 28. 08:33
 16/18 anonim ***** válasza:

Nem kell 18 evig csinálni.Max 4 éves korig elhagyjak mindenképp,trauma nélkül.Persze vannak kivetelek,de én a többségről beszélek.

Ne foglalkozz senkivel,gratula ,hogy így gondolkodsz.

3 és félig szoptató anyuka

2012. jan. 1. 01:10
 17/18 anonim ***** válasza:
Nem tudom.Kicsim közel 2éves és szopizik.Ránk tartozik..
2012. jan. 23. 18:55
 18/18 anonim ***** válasza:
Szerintem pedig el se kell kezdeni a szoptatást. A mai tápszerek teljes értékű tápanyagok a babának. A mi gyerekeink sem kaptak anyatejet, és egészségesek, szépek, okosak, önállóak. Egyéves kor után viszont tényleg jobb abbahagyni.
2020. jan. 5. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!