Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha tápszert is kap a baba...

Ha tápszert is kap a baba kell neki víz?

Figyelt kérdés
A gyerekorvos szerint nem kell semmiféle folyadék,de már többet kap tápszerből mint az anyatejből. Az nem lehet,hogy ettől zöld a széklete? Ha kevesebbet ha többet eszik mindig zöld neki! Most 7 hetes a babám.
2011. dec. 16. 10:00
 1/8 anonim ***** válasza:

Ezt nem kérdezted a dokitól?

Azért zöld a kakija mert tjeet kap és az mindegy milyet.

Amíg az étkezése nagyonn súlyban táp vagy anyatej addig bármikor lehet zöld kakija.

A folyadékra tényleg nincs szüksége. 7 hetesen kb 750ml folyadékot iszik meg egy nap, de ha csak 500-t is elég neki, a tápszert is vízbe teszed ez is folyadék.

egy 1 éves gyerek folyadék szükséglete (ami leves, víz, stb...) 600-700ml. vagy is nem kevés a gyerekednek.

persze ha megkinálod vizzel és elfogadja megitathatod vagy nagyon nyügös és a víz segít, de szerintem ha szomjas egy 7 hetes akkor tej kell neki.

2011. dec. 16. 10:03
 2/8 A kérdező kommentje:
Megkérdeztem a dokit,szerinte nem kell víz,védőnő szerint viszont kell! Kisfiamnál is így alakult az etetés,hogy kapott tápszert is,de sosem volt zöld a kakija! Védőnőm szerint ez baj. Csak akkor nem lenne ha csak anyatejes lenne!
2011. dec. 16. 10:12
 3/8 anonim ***** válasza:

Azt hiszem a védönöd kicsit buta vagy 30 éve tanulta a dolgokat. Néha meglepnak hogy mekkora baromságokat mondanak a védönök magyarországon.

Hallgass a gyerekorvosodra.

Nekem a lányomnak 5 hósan volt zöld a kakája de akkor még nagyrészt tápszer kapott, nekem is az orvos mondta hogy normális mert tejalapu a táplálkozása.

és folyadékra nincs szüksége ha megissza a megfelelö mennyiségü tápszert, anyatejet.

azért te is végig gondolhatod hogy a védönö pont ellenkezöjét mondja amit az orvosod.

2011. dec. 16. 10:54
 4/8 anonim ***** válasza:

Te jó ég ! Azoknál a babáknál akik kapnak tápszert előfordul a zöld széklet ! És ezt nem tudja a védőnő ??? Ez komoly azért !

AZ én lányom csak tápszeres volt, őt itattam vízzel is, bár az hozzá tartozik, hogy márciusban született, tehát utána jöttek a nagy melegek.

2011. dec. 16. 11:00
 5/8 A kérdező kommentje:
Általában mindenben témában így van,a védőnő pont az ellenkezőjét állítja mint a doki!Dokink azt mondta,hogy csináljunk jó meleget,mert kell a babának,mert pici súlyú stb... a védőnő meg azt mondta,hogy nem kell nagy meleg sőőt... Védőnő azt mondta azért zöld a kaki ,mert vagy túletetem,vagy keveset kap!
2011. dec. 16. 11:46
 6/8 anonim ***** válasza:

Na jó a védönö sem olan hülye.

De a dokinak is igaza van.

pl a meleg. doki nem azt mondta hogy fütsétek fel a lakást 30 fokra hanem hogy tartsátok melegen a babát, ez pedig 21-22 fokos helyiség és melegen öltözteni, vagy ha kell még melegvizes zsák, vagy palack mellé. meleg kell neki, de maga a levegö nem lehet 22 foknál melegebb, éjszakára pedig 18 fok bizony a legideálisabb aludni, de ettöl még fel kell öltöztetni a gyereket, ahol nincs rendben a höháztartás pedig nagyon figyelni az újszülött höjét, nehogy kihüljön vagy túlmelegedjen.

2011. dec. 16. 12:20
 7/8 anonim ***** válasza:

Az én lányom 8 hetes koráig cicizett és tápszert is kapott, kb fele-fele arányban.Akkor nem fogadta el a vizet, pedig a védőnő javasolta.

8 hetes korától teljesen tápszeres lett, akkor már igényelte a vizet is.Nemigen sírt, hogy szomjas, de mindig megkínáltam 2 etetés között és ivott belőle.Azóta is, bár már régen hozzátáplálunk.

Szerintem megpróbálhatod a lehűtött, forralt vizet, de ha nem kéri akkor nem kéri.Erőltetni nem kell.

11,5 hós kiscsaj anyuja

2011. dec. 16. 12:49
 8/8 xStefix ***** válasza:

Először is, zöld széklet lehet anyatejes és tápos babánál is. Okozhatja a túl sok tejcukor (gyakori mellváltás szoptatásnál), valamiért károsodott bélbolyhok (pl. antibiotikum után, laktóz-érzékenység/intolerancia esetén stb.), vagy valamilyen életérzékenység/allergia miatt.

Anyatejes baba nyilván az anya táplálkozásán keresztül van leginkább kitéve ilyesminek, a tápos baba pedig direktben is, a tehéntej alapú tápszer miatt.

Leggyakrabban tényleg a tehéntej (állati fehérje) az, ami zöld székletet okoz, de nyilván más is lehet.

Az itatáshoz: Ha a babád anyatejet is kap, akkor szomjoltásra pont ugyanezt kellene kapnia, hiszen erre is jó. Ráadásul a gyakoribb szoptatással még a tejed mennyisége is nőne, esetleg el is tudnád hagyni idővel a pótlást...

A kizárólag tápszeres babáknak szokták csak javasolni a vizet, ha kérik vagy elfogadják. Esetükben azért, mert a táp állandó összetételű, nem úgy, mint az anyatej, ami inni- és ennivaló egyben.

2011. dec. 16. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!