Segitenetek nekem kerlek, hogy egy 2 hetes baba kb. hany ml tapszert eszik es milyen idokozonkent?
Azt mondják, hogy 150 ml / testkilogramm a napi adag. Tehát egy 3 kilós babának 450 ml. Ennyit az én babám sosem evett.
Próbáld fejéssel növelni a mennyiséget, ilyenkor ez segíthet! Ne add fel a szoptatást!
Nagyon szepen koszonom a segitseget. Nem akarom feladni a szoptatast, most fogok segitseget kerni egy szoptatos segisegvonalon es el is megyek szemelyesen ha kell a babaval. Csak ketsegbe voltam esve, hogy eheztetem a pici fiam es eleg-e ez a 60 ml neki szopik utan mert sajnos van ugy, hogy nem igen sikerul neki kiszivni semmit a cicibol mert latom rajta, hogy nem nyel csak cuppog. :( 3150g-mal szuletett es egy hetes koraban 2800g volt a sulya ezert kellett hozzataplalni innen tudtuk, hogy sajnos nem szopizik eleget, es szegenyem sokat is sirt. Me gmindig nem erte el a szuletesi sulyat ket hetesen. :( Koszonom megegyszer.
Egy ketsegbeesett anyuka
Próbáld kibírni, legalább csak egy napig, hogy nem adsz neki tápszert, de óránként-másfél óránként mellre teszed. Ha az egyikkel végzett, akkor a másikra. Ha a melledet elegendő inger éri, akkor meg fog lódulni a tejmennyiség, és elmúlik a hasgájás is.
Segítség: [link]
Az én babám is általában 2 óránként szopizik, van hogy éjjel is. 3,5 hetesek vagyunk. A születése óta már 500g-t nőtt is, nem pici baba. Van mérlegetek?
Van aki azt mondja, hogy nem szabad mérni. Én most úgy csinálom, hogy szopi előtt lemérem, ha bealszik, vagy nem marad éhes (nem sír) akkor nem adok neki pótlást. Ha még éhes, akkor lemérem, hogy mennyit szopott és annyi pótlást adok neki súly x 1,5 osztva a napi étkezések számával. Nekünk már kb. 70g tejcsi kell egy étkezéskor, de ha nem szopizik ennyit és nem sír, akkor nem tuszkolom bele a tápszert. Mi sem vagyunk mindig egyformán éhesek, próbálom igény szerinte szoptatni, de saját megnyugtatásra szoktam mérni, mert nem akarom a tápszerrel túletetni sem, mert akkor attól fájhat a pocikája. Nyugodtan tedd cicire, amikor igényli, attól csak több tejed lesz, én most a 3. héten már nem érzem magam annyira fáradnak, de az első 2 hét valóban nagyon fárasztó volt. Most a baba az első és nem én, így vagyok vele. Szerintem a szopi mellé a 60g nagyon sok lenne.
A mérlegről csak annyit, hogy volt, hogy úgy éreztem, hogy alig szopizott és közben meg 70g kiszívott 5 perc alatt. Néha azért jó lemérni, hogy mi a valóság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!