Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha tápszert viszek magammal a...

Ha tápszert viszek magammal a kórházba, akkor azt kapja a baba?

Figyelt kérdés

Ha az anya nem szoptat valamilyen okból?

Hogy viszonyulnak a többiek, nővérek?

1 hét múlva szülök.

2010. márc. 1. 08:56
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem nem kapja akkor sem.

De nem tudom nem hallottam még ilyenről.

2010. márc. 1. 08:59
 2/30 anonim ***** válasza:
17%
Nem szabad ezzel foglalkozni!Persze,hogy szoptatni fogod!Ha vmilyen okból kif.nem tudnál akkor adnak tápszert!
2010. márc. 1. 09:00
 3/30 anonim ***** válasza:
67%

Szia!

Neked nem kell vinni tápit. Több helyen olvastam, és itt is megerősítették, hogy amikor megszületik egy baba 1-2 napig nem is "éhes" (tele van még a gyomra magzatvízzel), utána meg belövell az előtejecske és az apró pici gyomrának az pont elegendő (azt hiszem egy újszülött baba gyomormérete kb. 20 ml). Ha mégis kellene pótlás, mert előtejecske sincs, akkor nem hagyják éhezni nyugi!!:))

2010. márc. 1. 09:05
 4/30 anonim ***** válasza:
72%
Így van, ne vigyél magaddal. Nem tudhatod előre, hogy milyen tápszerre lesz szükség. Ha úgy alakul, hogy mégsem fogsz tudni szoptatni, akkor mielőtt kiengednek a kórházból, ír fel nektek egy dobozzal a doki, nálunk is így volt. Mondjuk gyorsan hozzá is teszem, hogy nekem genetikai okai voltak annak, hogy nem tudtam szoptatni, tehát örökletes nálunk.
2010. márc. 1. 09:07
 5/30 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem gondolkozz pozitívan! Tápszert nem kell bevinned. Én császáros voltam és a szülés utáni 3. napon indult meg a tejem, de elég kevés volt. A babám nagyon ügyesen szopizott,de kevés volt neki, sokat veszített a súlyából, ezért a 3. és 4. életnapján még a kórházban kapott egy kis tápszeres pótlást. 5. napon hazajöttünk, onnantól fogva beindult ezerrel a tejcim. Most 9 hónapos és tápszert azóta sem kapott, még napi 6x szopizik.
2010. márc. 1. 09:08
 6/30 anonim ***** válasza:
74%
A tápszert a doki irja fel,ha napok múlva se indul be a tejed. A tápszerekböl is van sokféle,nem úgy van az,hogy adsz neki valamilyet. A kórházban majd tudják,hogy mi a teendö,ha tényleg nem lenne tejed,majd a növérek megetetik. Ha meg hazaérsz,úgy is megy a doki és felirja a tápszert. De ennek nem sok esélye van,általában mindenkinek beindul a teje,az gyakoribb,hogy nem tud sokáig szoptatni,vagy nem elég a babának.
2010. márc. 1. 09:35
 7/30 anonim ***** válasza:
77%
Ugyis nyúzni fognak a szoptatással bent,nem nyulnak rögtön a tápszerhez,aztán ha véletlenül nem megy abszolut,akkor ők adnak pótlást.
2010. márc. 1. 10:01
 8/30 anonim ***** válasza:
69%

Semmiképpen se vigyél magaddal tápszert. A kórházban a szoptatást részesítik előnyben.

Viszont azt cáfolom,h. adnak tápszeres pótlást. A kisfiam 5 nap alatt fél kg-ot fogyott, előtejem semmi, sírva könyörögtem,h. adjanak már neki valamit enni, de nem adtak.

2010. márc. 1. 10:56
 9/30 anonim ***** válasza:
52%
hát ...ahol én szültem ugyan nem adtak tápis pótlást, viszont cukros vizet igen...Nem épp a legjobb, de jobb a semminél....
2010. márc. 1. 11:00
 10/30 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem félreértelmeztétek a kérdést. A kérdésből nekem az jön át, hogy a kismama maga nem akar szoptatni, ami ugyancsak okés szerintem. (Bár itt hozzáteszem, hogy amellett, hogy az anyatej a legegészségesebb, és lehetnek nehézségek a szoptatással a tápszerezés iszonyat macerás a sok sterilizálással meg melegítgetéssel, hűtéssel. Én csináltam mindkettőt, szerintem gondold meg.)

A nővérek hozzállása meg változó, kórházfüggő. Ahol én szültem az anyukák megkérdezése nélkül öntötték a gyerekbe a cukrosvizet meg a tápszert cumisüvegből! Szóval egy ilyen kórházban nem szól majd semmit a nővér. DE nem hiszem, hogy a te gyerekednek külön kevernének tápszert a bevitt anyagból.

A szobatársakkal nem kell foglalkozni, kérj fizetős különszobát.

Ha pedig én értettem félre a kérdést és akarsz szoptatni, akkor a fentiek már megválaszolták a kérdést. A nővérek azért vannak ott, hogy segítsenek a szopiban.

Szerontem menj be most a kórhába és beszélj a nővérekkel, hogy tudj mire készülni, mert szülés után lehet nem lesz erőd.

2010. márc. 1. 11:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!