Az igaz, hogy a szülésre kell magammal vinni egy három hónapnál nem régebbi házasségi anyakönyvi kivonatot, hogy biztosan az apa nevére kerüljön a baba?
Törvény szerint vinned kell, 3 hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatot. Az már nem biztos, hogy kérni is fogják, de elvileg kell. Én is jövöhéten megyek intézni.
Az utolsónak. Azoknak akik nincsenek összeházasodva apasági nyilatkozat kell. Amelyben apa elismeri, hogy ővé a gyerek, igy a nevére lehet íratni.
Na, ez egy baromi nagy káosz. 1. gyerekemet 2 éve szültem, már akkor is mondták ezt, de nem foglalkoztam vele. Vittem az eredetit. 3 éves. Elfogadták.
Most meg azt mondja nekem a védőnő, hogy kapott egy körlevelet a helyi kórházból, hogy 3 hónapnál nem régebbi kell. Még fel is hívta őket, és állították, hogy akkor nem fogják az apa nevére anyakönyvezni. Felhívtam a magyarorszag.hu tudakozóját, ott 300 naposnál nem régebbit mondtak.
Tegnap voltan NST-n. Ott meg kint volt egy tájékoztató, Miszerint akik helyben esküdtek, nem is kell, mert anyakönyvvezető utána tud nézni az adatbázisban. Akik nem, azoknak 300 napnál nem régebbi kell. Székesfehérvár.
Egyébként én végülis kértem, biztos ami biztos. Ha baba anyakönyvvezéséhez kell, ingyen ki kell adniuk, és postán is elküldik. Szóval szerintem egy telefont megér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!