Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért lesz a környezet a baba...

Miért lesz a környezet a baba egyéves kora után szoptatásellenes?

Figyelt kérdés
13 hós a lányom, egyre többet hallom, hogy válasszam el, fejemre nő, nem kell már neki a tej, magamhoz kötöm, stb stb. Mindez háziorvosnál, gyerekorvosnál, utcán, rokonoktól, barátoktól, más anyukáktól (férjem, anyukám szerencsére támogat). Miért sajnálják a babáktól a cicit? Megfogadtam, addig szoptatom, míg kéri.
2011. dec. 26. 09:24
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
40%

akkor ez lehet akár 18 éves koráig is?

nem minden baba mond le róla, és sokat 3 évesen már azért választanak le mert oviba megy. de olyat is hallottam ahol 6 éves gyereket szoptatott az anyja.

általában sok gyerek 1 éves korßara elhagyja a cicit önállóan.

én még esti szopirol nem választanám le, de lelki okán kívül már semmire sem jó a tejed. a cicizés neked kell nem a gyereknek már. neki szüksége a tejre nincsen, anyai közelségetgondolom mással is megkapja, így a te lelkednek kell ez. addig szoptasd amíg akarod, te gyereked. csak az kegyetlenség mikor egy 3 éves gyerek hetekig üvölt a cici után és ha meglát egy kivßágottabb blúzt valakin már ugrana a cicire rá.

2011. dec. 26. 09:34
 2/18 anonim ***** válasza:
36%

Nem kell velük foglalkozni.

A tudatlan, szoc korszak katonás gyereknevelésén felnőtt "egyszerű" nénik helyett hallgass a WHO-ra.

A gyereknek LEGALÁBB három éves koráig szüksége van anyatejre.

Azért ilyenek, mert

a: tudat alatt irigyek, sokaknak egyáltalán nem sikerül az anyatejes táplálás, és inkább elkönyvelik az egészet hülyeségnek. Így nem élik meg saját kudarcként.

b: sokan egy éves gyerek mellől már mennek vissza dolgozni, és úgy gondolják, téged ez a gyereknevelési elv meg fog ebben akadályozni. Első a karrier, aztán a család!

c: most kifejezetten divat ilyenkor "ősanyának" meg "szuperanyunak" csúfolni azt, aki így áll hozzá a szoptatáshoz. Ezek most ilyen "ciki" dolgok, sok nő a megalázó kategóriába sorolja, ha a gyerek az első, és "feláldozza magát".

Mondom, nem kell velük törődni.

Az egy éves, két éves, három éves gyereknek is pont azért jó az anyatej, amiért a babáknak: olyan arányban tartalmazza az összetevőket, ahogy a gyereknek szüksége van rá, a te immunrendszered és antitestjeid által plusz védettséget ad a betegségek ellen, és a többi.

A kisgyerek kicsi, de nem hülye, pontosan tudja, hogy ezt az élményt csak anyutól kapja meg, és nem bukik rá minden dekoltázsra.

Azzal meg az ég világon semmi baj nincs, hogy a lelki kapcsolatot is erősítitek egymás közt, hisz ennél bensőségesebb dolog anya és gyerek között nem igen akad.

Bízd a természetre!

Sokkal okosabb, mint a rokonok meg az öreglányok. ;)

2011. dec. 26. 09:44
 3/18 anonim ***** válasza:
98%

mert azt hiszik, mindenki úgy gondolkodik, ahogy ők.

Szerintem a szoptatás: magánügy!!!

Én ugyan 13 és 11 hós korukig szoptattam őket, de én nem szerettem szoptatni, a nagy meg magát választotta el, amikor terhes lettem a kicsivel.

Szerintem is agyrém, hogy ha a gyerek első évében nem szoptatsz, rossz anya vagy, ha meg tovább szoptatsz, szintén az vagy. Csináld, ahogy nektek jó!!

2011. dec. 26. 09:44
 4/18 anonim ***** válasza:
42%
Le kéne választanod szerintem is, mert én is hallottam egy kétgyerekes anyukától, hogy 3 évesen üvöltött a gyerek a cici után és nem tudom, hogy hogyan, de leszoktatta róla nagynehezen. Szerintem nem egészséges.
2011. dec. 26. 09:45
 5/18 anonim ***** válasza:

Attól is függ, hogy te hogy fogod fel a körülötted lévők észrevételeit, gondolatait, megjegyzéseit. Van aki csak rácsodálkozik, nem feltétlenül kell rossz szándékot sejteni mögötte.

Sokakat elriaszt, hogy önállóan járó, beszélő kisgyerek szopizzon.

Nekem 16 hós a kislányom, még szopizik, nem csinálok nagy ügyet belőle, nincs semmilyen elhatározás, hogy mikor hagyjuk abba. Egyelőre nem zavaró egyáltalán.

1 éves korára a baba eljut oda, hogy nincs szüksége anyatejre a további fejlődéshez, mert fedezi a szükségleteket a többi táplálék. Lelki szükséglete viszont lehet rá, és szokássá is válhat a szopizás. Én úgy gondolom, hogy ahogy már most is nagyon sok mindent megért a kislányom, szerintem meg lehetne beszélni, ha elkezdenénk elhagyni a cicit. Ő már napközben csak egyszer szopizik, illetve elalvásnál kéri (de előfordul, hogy anélkül alszik el).

2011. dec. 26. 09:46
 6/18 anonim ***** válasza:
81%

Nagy átlag tapasztala miatt van. Én is azt tapasztaltam hogy 1 évesen nagyon könnyű volt az elválasztás, 2 nap után el sem fogadta, rájött hogy ha összebújunk ugyanúgy meg tud nyugodni este. (napközben már eszébe sem jutott) Utána már nagyon hozzánőnek, és megszenvedik (mások gyerekei). Ugyanúgy mintha a cumit vagy rongyit vennék el tőlük, én sem hiszem hogy a tej hiányzik neki, persze nem is árt az biztos.

Nekem is személy szerint furcsa volt látni, hogy míg a 2 évesem aki amúgy nagyon is anyás és bújós, játszik és rohangál órákon át a játszótéren, addig a kortársa fél óránként bújt az anyukájához cicizni, és 10 perceket ott csüngött játék és barátkozás helyett.

Eddig a kérdésre a válasz, szóval szerintem ezért, mert sokaknak ez a tapasztalata.

Az más kérdés, hogy én így éreztem jól magam, éreztem hogy már a fiamnak is jobb ha el tud aludni nélküle (1 hét után az óránkénti kelések helyett átaudt éjszakáink voltak).

Te-Ti meg szoptatással érzitek jól magatokat, és ez a lényeg. Mindenki érzi hogy mi a legjobb a gyerekének és magának. Én sem tápláltam "érzelmeket" a 2 évest szoptató anyukával szemben, de nekem idegen volt a gondolat, és örültem hogy függetlenebb már a fiam...

2011. dec. 26. 09:49
 7/18 anonim ***** válasza:
58%

Ne foglalkozz velük.

Lányom 11 hósan magát választotta el.

Az ikrek 16 hósak múltak, a nappali szopiról leszoktattam őket, vagyis inkább arról, hogy azon aludjanak el. Volt kis hőbörgés, de már nem kell nekik arra, viszont most úgy alszanak el, hogy símogatnak, simogatják a dekoltázsom. Vagy néha már ez sem kell. Éjjel még kelegetnek, akkor van hogy kell a cici, de kb egy-két hete van hogy elég ha odabújok. Múltkor pl odabújtam, nem volt elég, kigomboltam a pizsim, odabújt a cicimhez, és úgy aludt, nem kellett szopi. Van mikor meg csak az kell. Az egész elválasztást 1-2 hónapja kezdtem, lassan, nem hagytam őket sokat sírdogálni, és igazából azért kezdtem el, mert rengetegszer keltek éjjel, és szerintem emiatt volt.

Addig kapnak ők is cicit, amíg akarnak, biztos vagyok benne, hogy már (sajnos és nem is) nem sokáig.

Amúgy régen nem túl sokáig szoptattak, most meg sokan nem tudnak, általában az ilyen régimódi, vagy irigy anyukák mondják hogy már ne szoptass.

Hallgass magadra és a szívedre!

2011. dec. 26. 13:44
 8/18 anonim ***** válasza:
48%
Ez nevetséges,hogy egy gyerekenek MINIMUM 3 éves koráig kell szopnia,hol van ilyen leírva?????
2011. dec. 26. 14:12
 9/18 anonim ***** válasza:
63%
Én három éves koráig szoptattam a fiam. Sokan támadtak érte, még az apja is. Rühellem az ilyen embereket. A gyerek rendesen evett, ivott, de időnkét jött szopizni is. Engem egyáltalán nem zavart, sőt! Rengeteg tejem volt és nem sajnáltam tőle. Mi lett az eredménye? Kiváló immunrendszer, kiegyensúlyozott, nyugodt gyermek és iszonyat jó kapcsolat köztem és a gyerek közt. Nekem a sem a doki, sem a védőnő nem mondta, hogy "kórós" lenne. Nem kell mások véleményével foglalkoznod. Nem fog 18 éves koráig szopizni hidd el:DDDD A gyereknek is elege lesz belőle egyszer:DDD Pl. a napokban beszélgettünk a kisfiammal arról, hogy emlékszik-e mikor még cicizett (4 éves). Mondta, hogy igen és akkor nagyon finom volt a tej, de már nem kellene neki, mert ő már nem kisbaba, mert a tej csak nekik való:DDD
2011. dec. 26. 14:18
 10/18 anonim ***** válasza:
50%

Hát nem tudom, nekem is furcsa, de mindenki azt csinál, amit akar.

Azt még megértem, hogy ez is egy ún. köldökzsinór, ami még összeköti az anyukát a babájával és ezt nehéz elvágni (leginkább az anyának).

Azt is tudom, hogy milyen meghitt dolog a szoptatás.

De akkor sem értem meg, hogy miért jó ezt valakinek évekig folytatni.

Nektek sosem volt olyan "haszonállat" érzésetek? Engem rettenetesen zavart az a tudat, hogy tejet adok, mint valami haszonállat, borzalom! A másik meg, hogy pont a mellemből! Nekem a női mell egy szexuális szimbólum és igen, a sajátom is!

És zavart az is, hogy nem ehetek és főleg, hogy nem ihatok egy csomó mindent!

Meg azt is furcsállom, hogy valakinek évekig nem hiányzik egy külön töltött éjszaka, ami nem feltétlenül a buliról szól, hanem hogy nem kell "szolgálatban" lenni :)

Szóval nekem azért furcsa az éveken át tartó szoptatás, mert azt érzem mögötte, hogy anyuka nem akar leválni a babájáról és nem akar újra önmaga lenni (kiegészülve egy gyerekkel).

2011. dec. 26. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!