9 és fél hónapos a babám, még szopik, de kezd kevesebb lenni a tejem, mit tudok tenni hogy még el ne apadjon?
Sok leves, főzeléket egyél, és igyál gyümölcslevet mindig, nem csak, ha szomjas vagy. Óránként 1 pohárral.
Amíg sokszor mellre teszed a babát, nem hiszem, hogy elapadna, de a tápértéke már biztos nem túl jó. Gyümölcsöt vagy valamit eszik azért?
hát gyümölcsöt eszik de egy rémálom mire megetetem. Állandóan a cicin akar lógni! De sajna nincs már annyi mint eddig. Tegnap ettünk répát krumplival, de a lakásban több volt mint a szájába. Nem nagyon hajlandó megenni semmit. És mindent szopni akar. Viszont a cumit, és a cumis üveget nem fogadja el, attól bokákol!!! Megpróbálom akkor a sűrűbb cicicést!
Köszönöm a segítséget!
Igyál sok-sok folyadékot. Én vettem Laktoherb teát, észre is lehetett venni a tej mennyiségén.
Csak egy javaslat, lehet bejön, lehet nem, nekem sikert hozott: a répát, krumplit mikor összetörtem (turmixoltam) tettem rá anyatejet. Így emlékeztette a babát a tejcsimre és szívesebben elfogadta. Hátha...
Mi is ilyen helyzetben vagyunk csak az én fiam már 1 éves lesz.Azt hittem,hogy csak én vagyok így az evéssel a világon,de akkor akad más is.Ő is csak gyümölcspürét fogad el,de mást nem.
Hála isten tejem az van még,sőt nálunk az a baj,hogy elég zsíros és még ilyen idősen is sokat hízik.Nekem diétát javasoltak,akkor lehet,hogy neked a kalóriadúsabb étrend segítene és ha minél többször adsz neki cicid akkor be fog állni az ő igényeire.Persze én átérzem a problémád,mert sokan el sem tudják képzelni,hogy milyen nehéz így ha csak a tej a táplálék(minden értelemben nehéz).
remélem,hogy nektek hamarabb sikerül áttérni a szilárd ételekre és addig is kitartást és türelmet nektek!
Tudom,hogy milyen érzés,ha a próbálkozások kudarcba fulladnak,de próbálkozzunk és valószínű előbb utóbb át fognak térni a ciciről más ízekre.
Bár sokszor az én fejemben is megfordul,hogy mi lesz ha nem lesz tej...Hát nem tudom..
Sajnos egy ismerősöm babája amíg szopott szépen fejlődött,de ő sem akart nagyon mást elfogadni,aztán 1 évesen már nem volt anyatej és azóta is rossz evő.Alig hízott 1 éves kora óta,pedig már 2,5 éves és csak pár dolgot eszik meg.Én mindig ettől félek,de gondolom ez egy szélsőséges eset és remélem,hogy nálunk jobb lesz a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!