Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért van az, hogy ha fejek,...

Miért van az, hogy ha fejek, akkor még kevesebb a tejem, mint előtte?

Figyelt kérdés
Biztosan valamit rosszul csinálok, így leírom, hogy hogy szoktam: A babámat megetetem mindkét mellből (mert csak így elég neki), majd büfiztetés, hasfájás kezelés, altatás, ez összesen kb. 1 - 1,5 óra. Ezután kezdek neki a fejéshez, ami még plusz fél óra. Másfél óra múlva pedig már ismét éhes a kicsim. De amikor nem fejtem, akkor szinte a dupláját tudta megenni a babám, most meg... Pedig pont azért fejnék, hogy növeljem a tej mennyiségét... Ezek szerint nálam ez nem válik be???
2011. okt. 14. 10:42
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem tudom,mennyi idős a baba,de ha nem vált be a fejés,akkor ne eröltesd. Amúgy meg sokkal hatékonyabb,ha gyakran szopik a baba,mint a fejés. Szerintem csak szoptasd igény szerint,ne kinlódj a fejéssel. Én csak az első 2-3 héten fejtem,utána már nem,mert alig jött valami,mégis 2 éves koráig tudtam szoptatni.
2011. okt. 14. 10:57
 2/6 anonim ***** válasza:
63%
Azért van szerintem, mert túl kevés az idő, hogy a melleidnek legyen idejük "magukhoz térni". Nincs elég ideje a tej termelődésének. Nekem a kórházban azt mondták, hogy váltott mellből szoptatva 3-3 óra, vagyis egy-egy mellnek kb. 6 órája van ismét telítődni. Ha mindkét mellből szoptatsz egyszerre is jobb a helyzet. Szerintem hagyd abba a fejést, szoptasd igény szerint. Be fog állni a kereslet-kínálat. Én is csak az elején fejtem, majd beállt!!! Sőt, azt is megérezte a mellem, mikor a babám már csak egyszer kelt fel éjjel. Kis idő múlva már nem feszült éjjel annyira, nappal mégis jóllakik a babám.
2011. okt. 14. 11:00
 3/6 A kérdező kommentje:
19 napos a babám. Míg a hét elején olyan 70-80 grammokat evett, most 2 napja (amióta fejek) már csak 40-50 grammot... Sajnos 1 mellből nem sokat tud megenni, hiába hagyom rajta sokáig, a végén már teljesen begorombul, hogy nem jön semmi és sírás lesz a vége, ezért is kell mindkét mellemet használni. A 3 órára a babám állt be, bár ezt néha kitolja 4-5 órára is, olyan jóízűen alszik. Ha felébresztem, hogy mégis egyen, akkor meg pont azért eszik keveset, mert még félálomban van és nem éhes... Hááát nem egyszerű ez a szoptatás...
2011. okt. 14. 11:05
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Az a jó, ha mindkét mellből eteted és olyan gyakran (akár 2 óránként) ill. olyan sokáig (akár 1 óráig), amíg szeretné a babád.

A fejés, akárcsak a gyakori mellre tétele a babának, tejszaporító, de csak 3-4 nap múlva lesz hatása. De etetéskor kevesebb lesz a cicidben, hiszen kifejted egy részét (összeadva azért általában több, mint, ha nem fejtél volna). Szóval ez a logikája, ha érted :) Minél több inger éri a mellett, pár nap múlva annál többet termel, viszont ha kifejed, nincs mit vagy annyit odaadni.

Ezért érdemes (ha a baba bírja, vagy van, aki büfiztet) inkább közvetlen szopi után fejni, 1-2 percig (akár a semmit).

De a legjobb, ha tényleg igény szerint szoptatsz és akkor nem kell számolgatni, méricskélni, rakosgatni sem.

2011. okt. 14. 11:34
 5/6 anonim ***** válasza:
Én is két mellből szoptatok. Tejszaporítás céljából én is szoktam fejni, de csak akkor, ha peluscserét követően (tehát 10-15 perccel szopi után) hozzá tudok látni. Ha valamiért ez nem megy akkor kihagyom a fejést, mert akkor a következő etetésre nem lesz elég tej. Így általában napi 1-2 alkalommal van erre módom, meg ha nem vagyok túl fáradt este 11-kor fejek még, mert azt az evést már kihagyja a babám. Ezeket lefagyasztom és olyan jó kis nyugodtsággal tölt el a tudat, hogy a tejet is szaporítottam, meg a mélyhűtő is rejt még tartalékot.
2011. okt. 14. 13:19
 6/6 anonim ***** válasza:

szerintem az a gond, hogy 1,5 óra eltelik a szopi és a fejés közt. akkor a fejés végétől csak kb.1-2 óra telik el a következő szopiig?

ez tényleg kevés. annyi idő alatt nem termeődik.

ha meg tudod oldani, akkor közvetlenül szopi után fejj. ha nem tudod megoldani, akkor inkább ne fejj csak tedd mellre gyakrabban (ha ébren van).

nem baj, hogy 2 mellből szopik, enyém is végig így evett. ha látod, hogy "elfogyott", akkor tedd át a másikra, és nyugodtan többször váltogasd. a szopi közben éri leginkább az inger, hogy "termelni kell". csak arra figyelj, hogy mindig kiigya a hátsó, zsíros tejet is. (attól is reklamálhat, hogy nem tetszik neki, hogy azért melózni kell). pl. úgy tedd mellre, hogy első mell 15 perc, másik 10perc, vissza az elsőre 5 percre. legközelebb a msáikkal kezdve ugyanígy.

kitartás! hamarosan beáll a babádnak szükséges mennyiség!

2011. okt. 14. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!