Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Sajnos tegnap óta kevesebb a...

Sajnos tegnap óta kevesebb a tejem ezért szeretnék mindent megtenni, hogy ne apadjon el. Sűrűn teszem cicire a babám, ilyenkor is kell fejni?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy miért, de alig akar szopizni.Talán azért, mert alig van mit, és helyette inkább hamar bealszik.

Mindkét mellből szopiztatom, ilyenkor fejjem le mind a kettő mellemből?De mi van olyankor,ha pont fejés után felébred, és pont kellene neki?

2010. aug. 16. 12:51
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia.

Próbáld meg melegvizes textil-lel borogatni a melleidet,és sűrűn fejd.A felejett tejet tárolhatod hűtőben 24 órán át.Szóval oda adhatod a babának ha nincs a ciciben és éhes ha sokat le tudsz fejni amennyit nem eszik meg akkor le is fagyaszhatod.Elejém én is rengeteg tejet lefagyasztottam aztán 3 hónapos volt a baby mikor szinte teljesen elapadt a tejem 4 hónapos koráig a lefejt tejet adtam neki meg szopiztattam amikor csak tudtam.Aztán 4 hónapos kora után már tápszeres volt.

2010. aug. 16. 12:55
 2/5 anonim ***** válasza:
próbálj annyi vizet inni amennyi csak lemegy a torkodon, én jó pár liter vizet iszok naponta-még éjjel is, és van bőven tejem.
2010. aug. 16. 15:07
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ne aggódj, szoptasd meg a babád amikor csak igényli. Nem hiszem, hogy ha éhes lenne csak úgy elaludna. Biztos követelné a jussát.:)

Én is nagyon sokat aggodalmaskodtam a szoptatás miatt az elején. Méricskéltem, azt hittem nem elég elkeseredtem ha utána csak 10-20 milit tudtam lefejni.

Én a köv. babámnál nem fogok szaporítás érdekében fejegetni az biztos. Engem legalábbis nem stimulált annyira, hogy attól is termelődjön a tej. Viszont a gyakori szoptatás működött. Nagyon sok tejem lett tőle.

Szoptass mindkétt mellből, váltsd azt, hogy melyikkel kezditek. Tényleg igyál nagyon sok folyadékot, leves, ásványvíz, gyümilé, tea.

Ebben a meleg időben a babád okosan csinálja, ha gyakran, de csak rövid ideig szopizik, hiszen a tej első frakciója a szomjoltást szolgálja. Hidd el kitalálta ezt a természet!

Egy 13 hónapos kislány anyukája, aki még naponta 2x szopizik és most épp egy almát rágcsál:)

2010. aug. 16. 16:06
 4/5 A kérdező kommentje:

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm, hogy válaszolt!

Megpróbálom nem feladni, és szopiztatom amennyit csak lehet! :-)

2010. aug. 16. 20:56
 5/5 anonim ***** válasza:
tényleg az a titka,hogy igyál és igyál!!!!!!!Nekem se volt eleint tejcsim,de mióta megiszom a kétolykor 3liter vizet naponta azóta tud szopizni.És tényleg ha éhes maradna a babód ordítana hidd el:)
2010. aug. 17. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!