Szoptatni akarok, csakhogy apad a tejem. Hogyan tudnám visszahozni?
Három gyereket neveltem,és van már 6 unokám.Mindegyik egészséges,és nem a most divatos módszer szerint etettem őket.Ha nem is fogadod meg a tanácsomat azért elmondom.
Legfontosabb,hogy próbálj megnyugodni,mert az idegesség nem csak a tejtermelésre van hatással,hanem a baba is nyugtalanabb lesz,megérzi az idegességed.
Igyál tejet,vagy a Herbáriában kapható gyógyteát,van akinek használt a rántott leves,és természetesen fejd le,amennyit tudsz.De a sikert nem lehet garantálni.
Mivel 4 hós a baba,ne tápszert adj neki pótlásként,hanem gyümölcsöt,főzelékeket,és mellette szopit.
Az sem ártana,ha nem csak barátnőket kérdeznél meg,hanem az idősebb,tapasztalt anyukákat is.Azután dönts,hogy melyik tanács számodra elfogadható.Az orvos és a védőnő is tud tanácsot adni.
még mindig az előző hozzászóló
annyit még,hogy rendszeres időközönként fejtem,tehát 3 óránként.Ha több időt kihagysz,értelemszerűen kevesebb lesz.A fejést egyébként úgy javaslom mivel még csak 4 hós a babád,hogy szopizás után.ne helyette,mert akkor hozzászokik az üveghez amiből igen könynen jön,és nem fog küzdeni a ciciért,aztán fejhetsz hónapokig:)így neked nem kell 25 percig nyüstülnöd,de mindenképp felváltva többször fejj,és masszírozz.Sokszor azért apad a tej,mert a baba nem szívja ki a végét.Ha más nagyon fehér,sűrű tejet fejsz ez az utótej,igazából attól hízik a baba.Én sem hittem el,míg nem láttam,de a tej tényleg 3 részből áll!először a nagyon híg,szinte átlátszó(sokanerre mondják tévesen hogy vizes),ez oltja a baba szomját.A középső tápanyagban gazdag,és a hátsó tej,ami zsírban dús,sűrű,fehér.Ez már nem olyan sok.Ezt a hátsó tejet mindenképp fejd ki.Remélem nem zavartalak össze!!
Köszönöm a válaszokat!
Nagyon hasznosak voltak! Folyton fejtem és szedtem az urtica-t. Mellette persze szoptattam két mellből még az első két napon viszont mostmár elég egy mell egy szopihoz. Több van mint valaha nem kapott tápszet egyszer sem csak anyatejet ami a fagyóban várta hogy elfogyassza manó. Már azóta 2 zacsival tudtam elrakni. pussz nektek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!