Mit tehetek azért, hogy NE legyen tejem?
Első gyermekemet szoptattam míg tudtam, most vagyok 13 hetes várandós a másodikkal. Szülés után súlyos autoimmun beteg lettem, egyik szememre a látásomat is elveszítettem. A 2.babát megtartottuk (bár nemtervezett), több orvos felügyelete alatt hordom ki. Erős gyógyszert kellene szednem (Imuran), de a terhesség miatt leállították. Viszont szülés másnapjától szedni kell, nem lehet mellette szoptatni. Programozott császár lesz, mint az első gyermeknél. Ha nem szedem majd, akkor a saját egészségemet veszélyeztetem (bénulás, megvakulás!). Mit tudok már most tenni, hogy ne legyen majd tejem?
Köszönöm!
Előre semmit nem tudsz tenni, szerintem.
Van egy gyógyszer azt hiszem, amit tejapadásra adnak. Meg talán a nőgyógyász, védőnő jobban tud neked ebben segíteni...
belinkelem, amit ilyenkor felírnak. olvasd el, ha érdekel:
Köszönöm a linket és az újabb válaszokat.
Kedves utolsó, a betegségem neve: Devic neuromyelitis optica vagy rövidítve NMO. Látóideggyulladással kezdődött a szülés után nem sokkal, elment a látásom a bal szememre, azóta sem jött vissza, már nem is fog. Kaptam szteroid lökésterápiát és utána gyógyszerben Medrolt, de semmi. Imurant kell majd szednem ha a baba megszületik. Egy ritka betegség ez, neurológiai, az országban kb 10 ilyen ember van mint én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!