Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tehetek azért, hogy NE...

Mit tehetek azért, hogy NE legyen tejem?

Figyelt kérdés

Első gyermekemet szoptattam míg tudtam, most vagyok 13 hetes várandós a másodikkal. Szülés után súlyos autoimmun beteg lettem, egyik szememre a látásomat is elveszítettem. A 2.babát megtartottuk (bár nemtervezett), több orvos felügyelete alatt hordom ki. Erős gyógyszert kellene szednem (Imuran), de a terhesség miatt leállították. Viszont szülés másnapjától szedni kell, nem lehet mellette szoptatni. Programozott császár lesz, mint az első gyermeknél. Ha nem szedem majd, akkor a saját egészségemet veszélyeztetem (bénulás, megvakulás!). Mit tudok már most tenni, hogy ne legyen majd tejem?

Köszönöm!

2011. nov. 24. 13:17
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Bár nem vagyok szakértő, de szerintem most még így terhesen nem tudsz tenni semmit, nem szedhetsz semmit, nehogy a babának kárt okozz. Szülés után pedig gondolom nem teszitek majd cicire a babát és az orvosod felírhat valami olyan gyógyszert, ami jó az apasztásra, vagyis visszafogja majd a hormonális változásokat.
2011. nov. 24. 13:24
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenkor adnak gyógyszert, ami elapasztja a tejet. Magadtól ne tegyél semmit.
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Előre semmit nem tudsz tenni, szerintem.

Van egy gyógyszer azt hiszem, amit tejapadásra adnak. Meg talán a nőgyógyász, védőnő jobban tud neked ebben segíteni...

4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor gyógyszer lesz majd. Rákérdezek majd az orvosnál ha megyek. Nem is hallottam arról, hogy van erre gyógyszer, úgyhogy köszönöm a hasznos válaszokat! :)
2011. nov. 24. 13:27
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
ilyen esetekben szülés után bromocriptint szoktak adni, attól nem indul be a tejed. és persze nem szabad cicire tenni a babát. így tuti nem lesz tejed. de nyugodtan kérdezz rá az orvosodnál is. most nem tudsz tenni semmit és most nem is kell ezzel foglalkoznod. amint megszülsz, el kell kezdeni a gyógyszert!
2011. nov. 24. 13:29
 6/10 anonim ***** válasza:

belinkelem, amit ilyenkor felírnak. olvasd el, ha érdekel:

[link]

2011. nov. 24. 13:32
 7/10 xStefix ***** válasza:
Kérdező, elárulod esetleg, mi a betegséged neve? Eüben tanulok és érdekelne. De csak ha gondolod!
2011. nov. 24. 14:13
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a linket és az újabb válaszokat.

Kedves utolsó, a betegségem neve: Devic neuromyelitis optica vagy rövidítve NMO. Látóideggyulladással kezdődött a szülés után nem sokkal, elment a látásom a bal szememre, azóta sem jött vissza, már nem is fog. Kaptam szteroid lökésterápiát és utána gyógyszerben Medrolt, de semmi. Imurant kell majd szednem ha a baba megszületik. Egy ritka betegség ez, neurológiai, az országban kb 10 ilyen ember van mint én.

2011. nov. 24. 21:22
 9/10 anonim ***** válasza:
A Dostinex jobb mint a Bromocriptin.Kérdezd meg az orvosod azért.
2011. nov. 26. 12:04
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, dec.08-án kell mennem orvoshoz, rákérdezek majd.
2011. nov. 27. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!