Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Pótoljak tápszerrel szerintetek?

Pótoljak tápszerrel szerintetek?

Figyelt kérdés
Hízik rendesen a babám, 8 hetes, 2820-szal született, most 4180 g. De sokszor marad éhes, kevés a tejem. Tudom, hogy a rendes gyarapodáshoz elég, és onnantól még jobban apadna, de annyira nem bírom amikor éhségében sír... Nem hasfájás, az is van nagy ritkán, de akkor másképp kínlódik...
2011. nov. 20. 23:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Én NORMÁLIS-nak sosem nevezném, ha a babám éhes marad és éhezik. Bár döntse el mindenki, hogy kinek mi a normális...
2011. nov. 22. 14:18
 12/19 xStefix ***** válasza:
43%

Az éhezés megint más, mint hogy nem tudja időnként teleenni magát... Szerintem komoly különbség van és az egyik normális, a másik már tényleg nem.

Én se azt mondom, hogy mindenáron tilos a tápszer, de abból, amit a Kérdező leírt, még nem tűnik úgy, hogy azonnal hozzá kéne nyúlni.

2011. nov. 22. 17:37
 13/19 anonim ***** válasza:

Stefix: látod, hogy le lett pontozva a kiegyensúlyozott babás hozzászólásom. Ezt mondtam ma az angol szoptatási tanácsadómnak. Mo-n annyira nyomják ezt a rohadt szoptatást, hogy az anyák rástresszelnek és még úgyse megy az egész. Ő meg annyit mondott, hogy itt az a fontos, hogy kiegyensúlyozott legyen az anya és baba is.

Az meg, hogy nem lakik jól a gyerek és bömböltetem a következő etetésig, egyáltalán nem hangzik humánusnak. Sőt, inkább gyerek kínzásnak.

2011. nov. 22. 23:34
 14/19 xStefix ***** válasza:
43%

Én itt Mo-n meg azt olvasom, pont az angolszász babanevelési könyvekből kifolyólag, hogy semmi sem fontosabb, mint a kiegyensúlyozott anya és baba. És ez eddig oké is; csak valahogy egy csomószor nekem meg az jön le, hogy mindez szoptatás MELLETT már nemcsak kivitelezhetetlen, hanem elképzelhetetlen is...

Lehet, hogy hihetetlenól hangzik:), de személyesen is tudom, milyen piszok nehéz azt megélni, ha nem úgy megy a szoptatás, ahogy szeretnénk. Az ember kínlódik, ideges, feszült, egyre türelmetlenebb; és ezzel pont vágja is alá az egészet. De mit tudna csinálni? Vagy próbálkozik és még jobban meggebed (mert sokan egyszerűen nem tudják, hogyan érdemes) vagy inkább tápszerért nyúl (ami azonnali megoldást kínál). Én senkit nem kövezek meg azért, mert kikészül és már nem tud várni a szoptatáson belüli megoldásra. Tényleg nagyon meg lehet utálni az egészet. De, azzal már nagyon nem értek egyet, amikor valaki erőltetetten igyekszik mindezt meg is magyarázni, pl. azzal, hogy dehát így mindenkinek jobb, mert nyugodtak vagyunk. Ne értsd félre, a nyugalom szerintem is fontos és simán lehet, hogy így jobb is az élet - de miért kell elméleti igazolást gyártani hozzá? Bár még ez is belefér, mert hiszen fontos, hogy egyensúlyban legyünk magunkkal és meg kell indokolnunk magunknak a döntéseinket. Amíg valaki magában morfondírozik így, addig nem lehet belekötni. AZT viszont, amikor valaki már hangosan érvel ezzel egy másik anyukának, sőt, (tudat alatt ugyan, de) bíztatja is, hogy adja fel, azt már nem fogadom el. És ennek nincs köze a szólásszabadsághoz, hanem ahhoz van köze, hogy merre és milyen céllal akarunk valakit befolyásolni. Én maximalista vagyok és első nekifutásra nem elégszem meg a "fél"-megoldással (kiegyensúlyozottság), hanem mindent szeretnék (kiegyensúlyozottság ÉS szoptatás). Ha sikerül, hurrá, ha végül nem, nem. De sose mondom azt már a startnál (mondjuk akkor, amikor még alig kértem szopis segítséget), hogy á, ennek nincs értelme.

Sokan nem szeretnek engem itt ezért:), de én így látom. Biztos én is erőszakos vagyok adott értelemben - dehát ha ennyien nem hiszik el, hogy képesek rá, hogy meg tudják csinálni..!

2011. nov. 23. 15:11
 15/19 anonim ***** válasza:
Nekem nem kell ilyeneket mondanod. Én mindent kipróbáltam már és nem megy. A kérdezőnek is azt mondtam, hogyha már mindent kipróbált, akkor adjon neki tápszert. 95%-ban anyatejet kap a babám, de vannak olyan esték, éjjelek, amikor nincs elég tejem. Így is 2-3 órát fent van éjjelente, mert az idióta anyja csak dugja a szájába az üres cicit, hátha ki tud még szívni belőle 60ml-t. Úgyhogy bocs, de elegem van azokból az ősanyákból, akik csak azt hajtogatják, hogy az anya hibája, hogy nincs több tej.
2011. nov. 23. 22:28
 16/19 xStefix ***** válasza:
43%

Szeretem, amikor az ember normális választ ad és leősanyázzák.

Mondtam már, hogy keresek lassan egy gúnynevet a tápszereseknek is, csak hogy fair legyen a dolog.

2011. nov. 24. 12:20
 17/19 anonim ***** válasza:
nem kell gúnynevet találni, hanem le kéne szokni arról a hülye berögződéstől, hogy szar anya az, aki nem 100%-ban szoptat. Azt hiszem ostorozza magát már eléggé....
2011. nov. 24. 13:50
 18/19 xStefix ***** válasza:
43%

De mondott itt bárki ilyet?! Még csak nem is sugalltam hasonlót se. Én arról beszéltem, hogy azért, mert xy-nak valamiért nem jött össze a szoptatás, még nem kellene VALAKI MÁST is lebeszélni a próbálkozásról. Ennyi.

Komolyan, ennyi üldözési mániát... Tanuljunk már meg olvasni és értelmezni.

2011. nov. 24. 14:09
 19/19 anonim ***** válasza:
Stefix, azt hiszem neked van uldozesi maniad. Magadra vetted az osanyat.Vajon miert? Nem azt irtam, hogy te vagy osanya, hanem az, aki szerint szar anya, aki nem tud 100%-ban szoptatni. Ezek szerint te is igy gondolod. Ez meg a te bajod. Ha figyelmesen olvastal volna, akkor azt is irtam a kerdezonek, hogy HA MAR MINDENT MEGPROBALT, akkor adjon neki tapszert. En mindent megprobaltam. volt nalam szoptatasi tanacsado haromszor is. Gyerek jol van mellen, jol sziv, minden remek, tejem megsincs. Sot, ma meg az is lecsokkent, ami eddig eleg volt neki.
2011. nov. 25. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!