Akinek kevés a teje és tápszerrel pótol, kb. mennyi tejet tud adni a babájának alkalmanként?
Én sohasem mértem a babámat, hogy tudjam mennyit eszik. A mérleg elbizonytalanít és a szoptatás ellensége.
DE volt egy nap, amikor ettem valamit, amitől nem kellett a tej a kicsinek. Akkor 12 hetes volt és 60ml-t fejtem ki a mellemből. Szóval több nemigen volt benne soha, mert ezt reggel fejtem és már akkor, amikor majdnem szétdurrantam.
Ezzel együtt NEM pótoltam soha, még aznap sem, amikor nem kellett a tejci. A babám szépen fejlődik, hetente 150-200g-ot tesz magára.
Ne aggódj a tej mennyisége miatt. Te csak tedd mellre a picit ahányszor az akarja. A tápszerezés apaszt nem szaporit.
Azzal, hogy elkezdted a tápszert szép lassan elapasztod a tejed. Az első pontosan megírta. Minden egyes csepp táp az anyatej többszörösét apasztja. Gyakori mellre tétel és türelem.
Ott a probléma, hogy az anyukák megijednek kreálják, hogy " nekem nincs tejem" és elkezdenek teáztatni, tápozni. [link] Érdemes ezt az oldalt olvasgatni.
És az első hetekben fontos a fejés. Minden szopás és fejés stimulálja a mellet a tej termelésére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!