Szerintetek elég egy 3 hetesnek kb 50 ml anyatej alkalmanként?
Ha van elég pisis és kakis pelusa és rendesen fejlődik,akkor elméletileg elég...de nekem nagyon kevésnek hangzik.
Az én kisfiam 3 hetesen 150-170-et evett meg egyszerre (mindkét mellből szopizott). Ő 3 óránként evett,éjszaka is,tehát napi 8x. És naponta csak 1x kakil? Ennyi idős korban még napi 4-5 kakijuk is szokott lenni az anyatejes babáknak.
Az első válasz nem mérvadó, ne kövesd. Jól csinálod, nem tudhatod, hogy mennyit eszik, ha nem méred. Van elég pisis, napi egy kakis, az nagyon jó, mert az anyatejeseknél az is jó, ha három-négy naponta van kakis, másnak meg naponta többször.
Az én babám is ennyi idősen, sőt még később is, 50-60-kat evett és jól fejlődött. Nem mindegyik baba nagyevő, hogy megegyen 150-200-kat. Az én babám soha nem evett még szerintem 150-nél többet és most már fél éves. És nem fogyott, most már mászik, és felül. Nem is értem, hogyan. :)
Szóval csináld továbbra is úgy, ahogy eddig, két mellből etess, több ingert kap a cickó, több tej lesz. Minél többször üríti ki a babád, annál többet fog termelni. Ez nem megy egyik pillanatról a másikra, türelem, ez két-három nap.
:)
az én kislányom is ekörűl evett 3 hetesen.
most lesz 6 hetes és jelenleg van, hogy 20 ml-t óhajt kiszívni, de van, hogy 110 ml-t kiszív a mellemből.
attól függ, hogy mennyire éhes..
Szia!
Igény szerint szoptass,ne az órát nézd!
A babád legyen az,aki diktál!
A gyomra még kicsi,lehet hogy sűrűbben van igénye enni.
Ezen kívül nagyon meleg van.Tehát lehet kevésbé éhes,mint azt te gondolod.A tejed eleje inkább szomjoltó,lehet várni kell egy kicsit hogy megéhezzen.Ha újra cicit kér,előbb ugyanarra a mellre tedd,mert ha valóban megéhezett,és a másik mellre teszed,úgy ismét a hígabb tejet kapja.
Ja!És fejd ki a melled,amelyikből szopizott mindig,bármennyi is legyen!
Az én picim sem evett többett 3 hetesen,ma már a lefejt tej mennyisége is meghaladja az 50 ml.-t.
Amikor éhes,alkalmanként 80-90 ml.-t is kiszív.
6 hetes baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!