Hogy pótoljak tápszerrel? Nem részletezte a doki?
Köszi a válaszokat!
És hogy van az,hogy 100mlhez 90ml víz+3kanál tápi.Úgy is jó ha belerakom a cumisüvegbe a port,majd ráöntöm a forralt vizet amíg ki nem jön a 100ml?És a többivel ugyanígy,30mlnél is?
D.u mondjuk 25perc szopi után megevett 80tápit!!!:((
Kedves Kérdező, a következő a véleményem:
1: Egyáltalán nem biztos, hogy kevés a tejed, sőt! Az, hogy "nem hízik eleget", ennyiből még nem biztos. De még ha így is van, az sem feltétlenül baj és kezelendő!
A kevesebb hízás pontosan mit jelent?
Csak mert éppen a ti korotokbak (3-5 hó körül) szokták a babák megduplázni a súlyukat ill. aktívan elkezdenek mozogni, hosszra nyúlni, felfedezni stb., amik miatt értelemszerűen nem fognak továbbra is ugyanolyan tempóban hízni. Én ugyan nem ismerem a te történeted, de az esetek többségében arról van csupán szó, hogy az eüsök nem tájékoztatják az anyukákat, hogy a hízás lassulása legtöbbször normális jelenség! :( Magyarul, én azért óvatosságra intenélek téged, mert nem biztos (sőt, én erősen gyanítom), hogy az orvosod rossz tanácsot adott.
2: Ha nekem van igazam, akkor viszon kifejezetten rosszat tennél, ha rendeszeresen tápszert adnál neki, mert ezzel a tejed mennyisége is csökkenni fog, ill. szépen lassan leszokhat a szopizásról is (rövidül a szoptatás ideje).
Egyébként amit feljebb írtál, hogy a babád nagy nehezen ette meg az x mili tápszert, szintén ezt jelzi, hogy nem is biztos, hogy szükség lenne a pótlásra...
3: A délutáni, esti tejhiány és nyűgösség pedig szintén élettani jelenség, ilyenkor mindannyiunknak kevesebb van. De ez megint nem ok arra, hogy pótolni kelljen kapásból! Szoptass ilyenkor is igény szerint, azaz most épp gyakrabban. Így néhány nap múlva a tejed is több lesz és a babád is megnyugszik várhatóan. (De a délutáni gyakrabb szoptatás hosszabb távon is megmaradhat, mert lehet, hogy ilyenkor már csak így fog hozzájutni az eléghez. De ez is normális!)
Mennyit hízik? Mennyivel született és most mekkora?
a dokik-sajnos-hajlamosak paráztatni és hamar felírni tápszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!