Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy pótoljak tápszerrel? Nem...

Hogy pótoljak tápszerrel? Nem részletezte a doki?

Figyelt kérdés
16 hetesek vagyunk,és ma mondta a doki, hogy minden szopi után kínáljam még meg tápival is,mert nem hízik eleget.Azt mondja,hogy csináljak mindig 100at.Jó ez így?Ne mérjem, hogy mennyit szopizott és a szerint adjak neki még tápszert?Az elkészített tápszert meddig adhatom oda neki?
2011. jún. 8. 20:20
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

sajnos a mi esetünkben indokolt a tápszer.Ez már a második nekifutás,vagyis már egyszer kihúztam magunkat alóla,mikor a doki 1,5hónapja mondta.Tényleg nem hízik eleget,nagyon vékonyka baba (bár ettől függetlenül legtöbbször jókedvű).

2940el születtünk,most 4810,de másfél hete is ennyi volt.Csak az elején hízott "könyvszerűen" 200-300g-okat.Mostanában a 50-100g,vagy épp 0g a hízása.pedig igény szerint szoptatok!És sokáig hagyom szopizni,de úgy látszik nem elég neki!Sokszor látom,hogy már csak nyammog,de enne még.Nem tudom,milyen infót kellene még leírnom?

Ja,és MILDIBÉ tápszert kaptunk,azon meg ilyen fura az adagolás:

67ml=60mlvíz+2adagoló

100ml=90mlvíz+3adagoló

133ml=120ml víz+4adagoló

167ml=150ml víz+5adagoló

200ml=180ml víz+6adagoló

Ez nem fura?Akkor jó a módszerem, hogy belerakom a port,majd addig öntöm bele a felforralt vizet amíg nem lesz 67,100 stb..?Mert nemigazán lehet pont 90ml felforralni,mert elpárolog belőle!Nem egyszerű dolog ez nekem..Aggódok,hogy jól adjam neki!Köszönöm a tanácsokat!

Még valami!A doki+védőnő tegnap azt mondta,hogy nem lehet túletetni tápszerrel a babát,ez igaz??Én pont az ellenkezőjét olvastam..

2011. jún. 9. 08:33
 12/28 anonim ***** válasza:

nem biztos, haogy attól mert vékonyka, még tápszer kellene neki.

Pl van 12 kilós és 8 kilós 1 éves.

2011. jún. 9. 08:49
 13/28 anonim ***** válasza:
64%

Túlbonyolítod a tápszer készítést.

Nekem Humanam van és 30 ml vízhez kell 1 lehúzott kanál tápi (késsel lehúzod a tetejét) Ha 100-at szeretnék csinálni, akkor 90 ml vizet beleöntök a cumisüvegbe, be a mikróba, megmelegítem (nem forralom, mert baba vizet nem kell) és mikor a babámnak megfelelő hőmérsékletű, akkor bele nyomom a 3 kanál tápszert. Összerázom és mehet is neki.

Mielőtt nekem esnének, hogy így nem szabad:

1, nem érdekel

2, nem forralok vizet, baba vizet kap és akkor sem forralom, ha már 24 órája nyitva van

3, mikrózok, semmi baja tőle, csak egyre kell figyelni, hogy jól összekeveredjen a víz, étel melegítés után

4, rendesen hízik a babám, 200-250-et havonta és ez azt igazolja, hogy nem csinálok semmit rosszul

2011. jún. 9. 09:09
 14/28 anonim ***** válasza:

Nekem ugyanezt mondta a doki, hogy csináljak 100-at.

Nálunk (2 hetes baba) 60 az egy szopi adagja.

Ezért, először szopiztatom, ha 40 sikerül, akkor még kell adnom neki 20-at.

A 100 szerintem a biztonsági tarti. Az én babám, ha olyan kedve van, megissza akár mindet, én meg nem tartom vissza.

2011. jún. 9. 09:15
 15/28 anonim ***** válasza:

A válasz írója 52%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 09:09

Én nem esek neked az tuti.Igaz én nem baba vizet használok, hanem sima vizet este felforralok, és az elég következő napra teára is, és tápira is!Nem forralgatok minden kaja előtt, én is be rakom a mikróba aztán kész.Én nem is értem ez miért lenne baj.

Mondjuk én a cumisüvegeket is egyre ritkábban főzöm ki, mert szokni kell a bacikat a gyereknek.De ez más téma..

Kedves kérdező.Ne bonyolizált túl ezt a táp kérdést.30ml-er vízbe, ha raksz egy húzott kanállal az teljesen jó..és így tovább!Én is így csinálom, és a lányomnak semmi baja nincs!!

2011. jún. 9. 09:26
 16/28 anonim ***** válasza:
36%

Utolsónak! :)

Az 52%-os vagyok... hogy miért?

Mert nem vagyok elvakult szopista, mert nem értek egyet a túlzott igény szerinti szoptatással, nem javaslom, hogy minden nyikra mellre tegyék a babát, mert azt sem javaslom, hogy 2-3 óránkét fejjenek, mert nem sterilizálom túl a gyereket, nem mérem ki grammra a tápszert, mikróban melegítek és még sorolhatnám.

Úgy csinálom, ahogy nekünk jó a babával és nem úgy, hogy hittérítőként hallgatok másokra.

Hát ezért 52 és folyamatosan csökken, sztem el is érem a 0-át! :)

2011. jún. 9. 09:47
 17/28 anonim ***** válasza:

Ne aggódj..én is szárnyalok a 0 fele!!! :) De nem érdekel, elég lazán kezelem ezt a gyerek kérdést.Életemben nem olvastam gyerek nevelési könyveket, nem méregetem, hogy mennyit hízik, azt eszik ami ízlik neki, nem sterilizálok agyon mindent!És még sorolhatnám.

Mindent érzésből csinálok és ezen sokan ki vannak akadva.

Itt is néha látok olyan kérdéseket, hogy el sem hiszem, meg nem is értem...Na mindegy..

2011. jún. 9. 12:21
 18/28 anonim ***** válasza:
49%

Két utolsónak!

Végre, végre, végre, úgy látom, van még olyan anyuka, aki hasonlóan gondolkodik, mint én! :D

Kedves kérdező!

Tényleg túlbonyolítod! Forralsz egy lábosban, tejforralóban, vízforralóban (tök mindegy) vizet. Lehűtöd langyosra, vagy hagyod magától hűlni. Cumisüvegben kiméred a 30 ml vizet, 1 lehúzott kanálnyi tápszer, elkeverni v. összerázni és mehet a babának.

Ó igen, az én fiam már 150-240 ml között eszik. Ha megmarad, megy a hűtőbe a következő etetésig.

2011. jún. 9. 13:03
 19/28 anonim ***** válasza:

Örülök, hogy így összejöttünk, már kezdtem csodabogárként érezni magam, hogy tényleg, ahogy ti is fogalmaztátok, érzésből csinálom. Nem pedig, könyvek, kutatások alapján.

És örülök, hogy ilyen vagyok, örülök, hogy nem hagyom magam befolyásolni. És ha kérdést teszek fel, akkor nem akadok ki azon, hogy esetleg van olyan vélemény, ami nekem nem tetszik és soha, de soha nem pontoztam le senkit!

2011. jún. 9. 13:14
 20/28 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

mennyi idős a fiad?

igazából nem is tudom,hogy mennyit kellene ennie,mert még azt se számoltam,hogy egy nap hányszor eszik.és ugye csak így tudnám kiszámolni testsúlykilogrammonként.az a furi,hogy szopi után rögtön nem fogadja el a tápit,max fél órára rá,és akkor is csak 30-40et.(100ml szopi után)

2011. jún. 9. 13:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!