Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi a baj, valamit elrontok?

Mi a baj, valamit elrontok?

Figyelt kérdés
3 hónapos a kicsi, 6.hétig pocakfájós volt, azóta is még azért adom neki a cseppeket, de nem volt pocakfájás azóta. 2 napja egész nap cicizik, de már délben elkezdi a cicin ütni, vágni, sírni...6kor megint ha ráteszem cicire, látom, hogy éhes, de üt-vág, ordít szegényem annyira, hogy levegőt is alig vesz, próbáltam tápszert adni neki, azt sem fogadta el....elaludt a sírásba...Nem húzta a lábát, nem pocakfájás volt, csak ha enni kell, akkor sír...Aztán 9 körül megint rátettem cicire, megint ugyanez, de a tápszert, meg teát akkor már megette. Ma reggel rendesen cicizik, habár ütöget közben megint...mit lett a baj?? Nem értem..Első baba, és kétségbe vagyok esve, semmi tapasztalatom, mit csináljak szerintetek????
2011. nov. 3. 08:04
 1/8 anonim ***** válasza:

3 hónaposan növekedési ugrása van a picinek. Ilyenkor szeretne hirtelen többet szopizni, és valószínűleg "mérges", hogy nem jön elég gyorsan annyi és olyan sok, mint amennyit szeretne.

Általában 2-3 nap, mire a szervezeted alkalmazkodik a baba megnövekedett igényéhez, és több tejet termelsz neki. Ez idő alatt a "nyűgösség" normális. Próbáld gyakrabban mellre tenni, ezzel elősegíted a gyorsabb tejmennyiség növekedést is. Esetleg félálomban, vagy alvás közben is megszoptathatod, akkor nem lesz "ideges". A tápszert inkább tegyétek félre. Ha ugyanis kap tápot, azért nem kell úgy megdolgoznia, lehet hogy feladja a szopizást, ez a cici elutasításához is vezethet.

2011. nov. 3. 08:19
 2/8 alaszka ***** válasza:
Előző jól írta, lehet attól, hogy többet kívánna, de nem jön annyi tejcsi. Az anyém is csinálta ezt, még most is szokta, pedig már 4 hónapos. Ha elfogadsz egy jótanácsot, ne pótold tápszerrel, mert a baba pont azért cicizik annyit, hogy több legyen a tej, ha ezt tápszerrel helyettesíted, akkor nem lesz több a tejed az igényének megfelelően, sőt egyre kevesebb lesz. Ezeken az ugrásokon pár nap alatt túllesztek, és meglátod több lesz a tejed is, ő meg elégedett lesz. Nem fog éhenhalni, max. egy kicsit mérgesebben szopik, amíg nem termelődik több tejcsi.
2011. nov. 3. 14:56
 3/8 xStefix ***** válasza:

Egyetértek az előzőekkel!

Még annyit, hogy ha már nem fáj a pocak, akkor ne add a cseppeket, teljesen felesleges! Te sem szedsz gyógyszert, ha már régóta nem vagy beteg...

2011. nov. 3. 18:05
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi!! Hát, a mai nap nagyon rosszuk alakul...nem tudom mit csináljak...2 perc max. amit kibír a cicn, és eyből sikít, csapkod...lefejem a tejem, cumisüvegből elfogadja már...Nem fog így elmenni a tejem? Próbálom rákényszeríteni, hogy előbb kiszívja a cicimből, de csak 2-3 percig sikerül, és utána elfordítja a fejét....utána kap csak cumisüvegből tejcit, amit lefejtem. Mit csináljak???
2011. nov. 3. 21:12
 5/8 anonim ***** válasza:

Ne adj neki cumisüvegből, hanem amikor megnyugszik, tedd újra cicire.

A cumisüvegből is tök könnyen jön, naná hogy akkor nem fog a cicivel küzdeni. Ez megint csak a cici elutasításához vezethet... :o(

Kicsit nehéz, de megéri. (Sokkal egyszerűbb is, mint mindig fejni...)

2011. nov. 3. 21:38
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi :-) Próbálkozom....
2011. nov. 4. 07:08
 7/8 anonim ***** válasza:
Én még megpróbálnám váltogatni a cicit. Ha bemérgesedik, próbálkozz a másikkal, hátha...így még több inger is éri a melled, amitől több tej lesz
2011. nov. 4. 20:30
 8/8 xStefix ***** válasza:
Úgy-úgy! Ha megszokja az üveget, már alig lesz visszaút! Hidd el, még mindig könnyebb most kitartani és megküzdeni, amíg megtanul rendesen szopizni, mint később egy szopisztrájkot visszacsinálni..!
2011. nov. 6. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!