Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Egy újszülött babának mennyit...

Egy újszülött babának mennyit kell ennie és aludnia?

Figyelt kérdés
1 hetes a kisfiam és ha szoptatom akkor utána alszik 1órát és megint éhes,de ha tápszert adok neki megiszik többnyire 50-60millit és így alszik 3-4órát. Tehát ebből következtetek hogy az anyatej kevés mert 1 óra múlva éhes így muszáj kiegészíteni. Mennyit kellene ennie enne a csöppségnek és aludnia? Teát szabad neki adni? mert a doktornő kamilla teát mondott ha fájna a hasa. Tapasztalt anyukák válaszát várom. köszönöm
2011. okt. 19. 19:56
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
76%

Ja, és kedves anyuka ha fájna a babád hasa, nyugodtan merem ajánlani az Espumisan cseppet. /adagolás a dobozon/

Mert ugye mindenki csak a szoptatással van elfoglalva, csak a problémákra nem gondol senki...

2011. okt. 22. 08:08
 32/41 xStefix ***** válasza:

Kedveském. Lehet, hogy éhes volt, de nem az a legjobb, ha tápszerrel lakik jól, mert az az a nyatej rovására fog menni előbb-utóbb. Ha ez nem világos....

A tápszer után azért alszik 3-4 órát, mert sokkal nehezebben emészthető, mint az anyatej. Anyatejes újszülöttnél 1-2 óránként is normális, ha szopik, több ok miatt is.

2011. okt. 23. 17:21
 33/41 alaszka ***** válasza:
Egyetértek az utolsóval!!!! A felfogással van még mindig ebben a kérdésben probléma. Szerintem nagyon sok baba feleslegesen lesz tápszeres.
2011. okt. 23. 23:23
 34/41 anonim ***** válasza:
38%
Jól van jól van, szoptasson csak óránként...felőlem. Úgyis nagyon okosnak érzitek magatokat,de mindegy. Kiváncsi lennék azért hogy mi van a kérdezővel, hogy alakultak a dolgok.
2011. okt. 24. 08:22
 35/41 anonim ***** válasza:

Az is érdekes, hogy senki nem válaszolt arra a kérdésre,hogy mennyit kellene aludnia egy ilyen picinek.

Szerintem más dolga nincs hogy egyen és sokat aludjon.

2011. okt. 24. 08:27
 36/41 xStefix ***** válasza:

Azért ne mválaszoltunk, mert az alvásban sincs olyan, hogy kell. Nem robotokat szülünk.

Az a baj, hogy ha a Kérdezőnek - akiről érezhető, hogy elsőgyerekes, vagy legalábbis szoptatásban kezdő és aggódó anyuka - most azt mondjuk, hogy x órát és y grammot, esélyes, hogy ezt fogja irányadónak venni és arra fog törekedni, hogy ezt mindenáron elérje, betartsa. Persze nem ismerem őt, de én is voltam kezdő és nálam legalábbis így ment. Hiába tudtam azt, hogy minden gyerek más, annyira bénán szoptattam az elején, hogy bármilyen tippet is kaptam, rögtön megpróbáltam megvalósatani - függetlenül attól, hogy az én gyerekemnek spec. jó volt-e vagy sem.

Azért hangsúlyozzuk azt, hogy az anyuka a saját gyerkőcét figyelje, az ő igényeit próbálja meg kitapasztalni, mert neki kell megfelelnie. Útmutatót tudunk adni, hogy kb. hány óra, hány gramm, de ha az ő gyerkőce totál máshogy működik (mert miért ne), akkor ezzel pont nem segítünk, sőt, lehet, hogy csak még jobban összezavarjuk.

De bocsánat, ha nem így van.

2011. okt. 24. 10:27
 37/41 anonim ***** válasza:
Utolsó! Abban igazad van, hogy a gyerek igényeit kell figyelni, de abban azért egyet érhetünk, hogy egy hetes gyereknek elég sokat kellene aludnia, nem feltétlen kell sírnia az éhségtől. És innentől ez már történhet anyatejjel vagy tápszerrel, ha nem megy a szoptatás és csak kínlódás az egész. Nem vagyok híve az óránkénti szoptatásnak és kész. Egyen és aludjon pár órát, ha tud.
2011. okt. 24. 17:32
 38/41 alaszka ***** válasza:
23.23-as vagyok. Az én kislányom 4 hónapos, és most többet alszik mint pár hetes korában. Akkor állandóan cicin lógott, és fél órákat aludt egész nap a kezemben, éjjel meg sokat sírt. Ma meg kiegyensúlyozott baba, 3 órákat alszik. Vannak olyan gyerekek akik sokat sírnak és nem az éhségtől, hanem mert az anyjuk közelségére vágynak. Nekem az első babám is ilyen sírós volt első hónapokban, az orvos tápszerezni akarta 3 hónaposan, mert épp akkor nem hízott sokat, és sírt sokat, na a gyerekem okosabb volt, köpte kifele a tápszert, kétszer megpróbáltam adni, aztán kiöntöttem a kutyának, a babám továbbra is szopizott másfél éves koráig, ma már 4 éves makk egészséges, alig volt még beteg. Egy évesen mandulagyulladása volt, csak szopizni tudott, semmi mást nem tudtam beleerőltetni...bajban lettem volna a tápszerrel, mert üvöltött a cumisüvegre. Nem mi vagyunk a minta, csak azért írom, hogy lássák a kételkedők, megéri kitartani és harcolni az anyatejért.
2011. okt. 24. 20:00
 39/41 xStefix ***** válasza:

Perszehogy enni és aludnia kell - de megvan a Természet redje, ritmusa, ahogy ez szépen magától kialakul.

Nekem sokat mondták anno, hogy nem robotot szültem; és utólag jöttem rá, hogy nem feleslegesen ismételték, mert egy ideig tudat alatt én is úgy álltam hozzá, hogy csinálja azt és úgy, ahogy én akarom... és rögtön a születésétől kezdve. Oszt juszt olyan gyereket kaptam, aki a mai napig nem ilyen. :)

2011. okt. 26. 18:10
 40/41 anonim ***** válasza:

Persze óránként aztán ,se életem nem lesz, sem wc-re nem lehet elmenni, se másik gyerekkel foglalkozni ,én kivagyok az egésztől , csak szoptass szoptass nekem 1 hetes mult a babám de már most kivagyok!

Tápot adok neki éjjel, kb 60 ml is megeszik ,de ma fejtem a mellem és 60 kijött örültem ,csak még lusta szopni vagy a technikája még rossz!

Azt gondolom rosszul teszem ha csak fejem és azt adom cumiból igaz??

Ja éjjel azért adok neki vagy tápot vagy lefejt tejet mert egy szobában alszunk a 2 éves kislányunkkal és nem akarom hogy felébredjen,!!

2014. okt. 9. 20:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!