Egy újszülött babának mennyit kell ennie és aludnia?
Ja, és kedves anyuka ha fájna a babád hasa, nyugodtan merem ajánlani az Espumisan cseppet. /adagolás a dobozon/
Mert ugye mindenki csak a szoptatással van elfoglalva, csak a problémákra nem gondol senki...
Kedveském. Lehet, hogy éhes volt, de nem az a legjobb, ha tápszerrel lakik jól, mert az az a nyatej rovására fog menni előbb-utóbb. Ha ez nem világos....
A tápszer után azért alszik 3-4 órát, mert sokkal nehezebben emészthető, mint az anyatej. Anyatejes újszülöttnél 1-2 óránként is normális, ha szopik, több ok miatt is.
Az is érdekes, hogy senki nem válaszolt arra a kérdésre,hogy mennyit kellene aludnia egy ilyen picinek.
Szerintem más dolga nincs hogy egyen és sokat aludjon.
Azért ne mválaszoltunk, mert az alvásban sincs olyan, hogy kell. Nem robotokat szülünk.
Az a baj, hogy ha a Kérdezőnek - akiről érezhető, hogy elsőgyerekes, vagy legalábbis szoptatásban kezdő és aggódó anyuka - most azt mondjuk, hogy x órát és y grammot, esélyes, hogy ezt fogja irányadónak venni és arra fog törekedni, hogy ezt mindenáron elérje, betartsa. Persze nem ismerem őt, de én is voltam kezdő és nálam legalábbis így ment. Hiába tudtam azt, hogy minden gyerek más, annyira bénán szoptattam az elején, hogy bármilyen tippet is kaptam, rögtön megpróbáltam megvalósatani - függetlenül attól, hogy az én gyerekemnek spec. jó volt-e vagy sem.
Azért hangsúlyozzuk azt, hogy az anyuka a saját gyerkőcét figyelje, az ő igényeit próbálja meg kitapasztalni, mert neki kell megfelelnie. Útmutatót tudunk adni, hogy kb. hány óra, hány gramm, de ha az ő gyerkőce totál máshogy működik (mert miért ne), akkor ezzel pont nem segítünk, sőt, lehet, hogy csak még jobban összezavarjuk.
De bocsánat, ha nem így van.
Perszehogy enni és aludnia kell - de megvan a Természet redje, ritmusa, ahogy ez szépen magától kialakul.
Nekem sokat mondták anno, hogy nem robotot szültem; és utólag jöttem rá, hogy nem feleslegesen ismételték, mert egy ideig tudat alatt én is úgy álltam hozzá, hogy csinálja azt és úgy, ahogy én akarom... és rögtön a születésétől kezdve. Oszt juszt olyan gyereket kaptam, aki a mai napig nem ilyen. :)
Persze óránként aztán ,se életem nem lesz, sem wc-re nem lehet elmenni, se másik gyerekkel foglalkozni ,én kivagyok az egésztől , csak szoptass szoptass nekem 1 hetes mult a babám de már most kivagyok!
Tápot adok neki éjjel, kb 60 ml is megeszik ,de ma fejtem a mellem és 60 kijött örültem ,csak még lusta szopni vagy a technikája még rossz!
Azt gondolom rosszul teszem ha csak fejem és azt adom cumiból igaz??
Ja éjjel azért adok neki vagy tápot vagy lefejt tejet mert egy szobában alszunk a 2 éves kislányunkkal és nem akarom hogy felébredjen,!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!