Újszülött (1-3 hetes) babátok hányszor kel fel éjszaka enni?
És napközben milyen gyakran szopizik?
Egy szopi alkalmával és egy nap mennyit eszik?
Mennyi ideig tart egy szoptatás? És utána elalszik?
Mikor kéri megint a cicit?
Amikor ennyi idős volt, akkor éjjel 2-szer kelt szopizni. Este 10 körül aludt el, ébredt 1 körül és 4 körül. 1 hónapos koráig tudtam szoptatni. Napközben általában 2-2,5 óránként evett, mert nagyon kevés tejem volt. Általában kaja közben vagy után rögtön be is aludt. A szoptatások eleinte -mivel 2 mellből szoptattam- 2x20 percig tartottak. Aztán már ügyesebb lett, végzett 10-10 perc alatt. Mivel közben kapott tápszeres pótlást, szépen rászokott inkább a cumisüvegre, azért is apadt el az a kevés tejem is, ami volt.
Mennyiségre olyan 30-60 ml-ket szopott abban az időben.
3-4 óránként kérte akkoriban mindkét lányom.
A többi kérdésedre:
-hogy mennyit esznek, sosem mértem.
-8-10x szopiztak egy nap, igény szerint.
-kezdetben nálunk 40 perc volt a leghosszabb szopi, kb. bár éjszaka nem tudom, mert volt, hogy elaludtam közben és másfél óra múlva ébredtem. :o)
3 hetes a lányom.
Éjszaka általában kétszer kel,1 és 3 óra között,illetve 5-7 között.
Összesen szopzik kb.6-7 alkalommal (24 óra alatt)
Ritkán mérem mennyit eszik.Volt,hogy csak 30g-ot,de volt,hogy 120-at.
Időtartam:15-30 perc,de ha picit cumizik,akkor hagyom neki.
Mikor kéri?Ez is változó.Legszívesebben rajta csüngne mindig,de igyekszem csak akkor adni neki,mikor ténylegesen éhes.
Az én kisfiam ennyi idősen 3 óránként evett 90-100ml-t,napi 7-8-szor.
(tápszeres)
A lányom 3 hós koráig éjjel-nappal másfél óránként szopott, órát lehetett volna állítani hozzá.
mivel korababa volt, keveseket evett és de mert hamar elféradt ezért ez a kevés is kb 40 percig tartott neki...
utána 15-20 perc büfi és alvás a köv szopiig kb 30 percet :s
Ő szívesen komfortszopott is, és később cumis is lett.
A fiam eleinte 2.5, majd kb egyhós korától 3 óránként szopott, mindig rengeteget és gyorsan (az ajánlott mennyiségek dupláját!). És nagyon nagyra is nőtt.
Ő nem komfortszopizott, és cumis se lett.
Az éjszakákat a fiam kb 3 hós korától este 10-től reggel 4-is aludta végig, aztán kb 6 hósan meg este 8-tól szintén négykor szopott még egyet félálomban és aztán még aludt kb 6-7ig. De 9 hós korától elhagyta a hajnali szopit és onnantól reggel 5-kor indul a napunk!!!!
Az én fiam már egy hónapos és 9napos első baba. amikor hazamehettünk a kórházból csak egyszer kelt fel enni: este 8-9 körül elaludt és legközelebb már csak hajnal 4kor kelt fel enni, de lehet azért is mert alapból 4310 grammal született természetes úton.a második kérdésedre a választ nem tudom megmondani mert akkor még nem volt mérlegünk amivel tudtuk volna figyelni, de általában én 15-20 percig hagytam enni, etetések közben 5 percenként megbüfiztettem ha láttam hogy már alig bírja szuflával.. és olyankor kevesebbet is bukott.általában vagy a cicin vagy pár perc után el is aludt, de addig nem tud normálisan aludni míg nem büfizett, mert a bubi bántani fogja a pociját, legalábbis az enyémnél így van.Hiába alszik el a karomban, leteszem alszik kb. fél órát és sír vagy nyöszörög és amikor fel veszem akkor jön a büfi :)
Mostanában pedig 3-3,5 óránként kel magától ha éhes, először hajnal 1-fél kettő körül, aztán meg hajnal 4-5 körül..
Mivel elég nagy étvágya van, a bal cicimben több a tejem mint a jobban, 10-15 perc alatt simán befal 150ml-t. úgy olvastam vhol hogy ha egy baba 4kg feletti súllyal született akkor napi szinten 600-720 ml-t kell hogy megegyen, ami ez normálisnak számít, persze ez függ az etetések számától is,hogy hányszor rakod cicire.
13:49-es vagyok..
Mára már elérte a 5720gr-os súlyát amit pucéran mértünk, és még csak 1 hónapos és 9napos :)
Ja és születésekor 58cm-t mértek :)
ilyen idősen 3 óránként evett szinte pontosan, és 20-30 grammot szopott+pótlás, összesen 60 grammot, néha többet néha kevesebbet, de átlagban 60at.
evés után visszaaludt.
kb. 3 hetesen lett hasfájós, akkor minden megváltozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!