Újszülött (1-3 hetes) babátok hányszor kel fel éjszaka enni?
És napközben milyen gyakran szopizik?
Egy szopi alkalmával és egy nap mennyit eszik?
Mennyi ideig tart egy szoptatás? És utána elalszik?
Mikor kéri megint a cicit?
Megnyugtattak a válaszok, mert azt hiszem, túlparázom ezt a szoptatás dolgot, ami nem jó.
Sárgán jött ki a kislányom a kórházból, ezért nem szopizott eleget, nem lehetett felébreszteni enni, ha végre mégis, akkor 5 perc múlva elaludt. De ha levettem, akkor sírni kezdett, vissza kellett tenni. Ez megy.
Így 1.5 órát is tarthat egy szoptatás, de persze akkor meg nem kell neki 2 óránként a cici, mert épphogy csak végzett az előző evéssel. Aludni meg most is nagyon szeret.
A védőnőm azt mondja, 15-15 percnél tovább ne engedjem. De eddig meg azt fújta, hogy igény szerint, ameddig a baba szeretné, konfort szopizzunk...
Van úgy is, hogy 10-10 perc alatt megvagyunk, de ez ritka.
Nekem a belövellt tejem is nagyon kevés volt, előtejem sem nagyon volt addig sem. Az aluszékonyság és kevés szopi miatt az a kevés tejem is kezdett apadni, amin nagyon sokat dolgozunk egy hete, hogy visszatornázzuk. Ma már egész jó.
Volt a védőnőnktől egy képlet, az nyugtalanított, hogy a súlya (3,8 kg) * 150 kellene egy napi adag szopinak. Ez 570 gramm.
Na nekünk nincs meg ennyi, sőt ez nekünk lehetetlen (350-420 között sikerül). Éjjel csak egyszer tudom felkelteni 3 körül, nappal is ritkábban kéri, bár hála Istennek, akkor van, hogy már 80-at is szopik. De ahogy látom, más babák is életben maradtak kevesebből.
Teljesen össze vagyok zavarodva.
Te szakértőnek tűnsz a sok válaszodból, tudnál tanácsolni valamit?
Bár lehet, így látatlanban nem fog menni, és én sem tudom jól és teljeskörűen lekommunikálni feléd a teljes valóságot.
Kaptunk tápszert pótlásnak, de nem feltétlen akarok élni vele.
Hívj fel egy szoptatási tanácsadót.
Innen válassz, Schneiderné Diószegi Esztert személyesen is ismerem.
Ők segítenek mindenben, telefonon, ha kell lehet egyeztetni személyes találkozást is.
Nagyon megéri, főleg, hogy a kizárólagos szopit választottad!
Jó, hogy vannak ilyen anyukák! Ne add fel! :o)
Hát jó sok kavarc van a fejedben, mert sok a részben rossz információ... Tipikus. :(
De jelenleg én is csak telefonon vagyok jobban elérhető, mert vizsgaidőszakom van. Ha gondolod, írj nyugodtan privátot és ott megadom a számom. Vagy "menj biztosra" egy tanácsadóval. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!