Egy újszülött babának mennyit kell ennie és aludnia?
Az anyatej nem kevés, csak gyorsabban dolgozza el a gyomruk! A tápszert pedig lassabban, így nem lesz olyan hamar éhes.
Engem nem zavar a tápszer, de azért megkérdezhetem, hogy miért adsz máris tápszert neki? A tejed ilyenkor indul be, ilyenkor alkalmazkodik a kereslethez. Az első időkben érdemes még többször szoptatni a babát, és egy idő után kialakul a rendszer, és lehet pár hét múlva nem kelne fel 1 óra után a babád.
Nekem 3 héttel a szülés után lett igazán tejem!
Kamillatea mehet hasfájásra, bár én 2 hónapos korában adtam neki először egy nagyon picit, előtte nem akartam.
A hasfájást max. enyhíti a kamillatea, de elmulasztani csak az idő fogja.
Azt szokták mondani, hogy testsúlykilónként 150 millit (grammot) kell meginnia egy babának, de a babák nem matematikai alapon észnek és nőnek fel, úgyhogy ez max. csak irányadó érték. Egyes babák jóval többet, egyes babák jóval kevesebbet esznek.
Lányom 3 hónapos koráig alig aludt. Bár éjjel egész jó volt, de nappal szinte csak 20 perceket aludt. Neki idő kellett ahhoz is, hogy megtanuljon aludni. 3 hónapos korától viszont már nagyon ügyesen és szépen aludt éjjel-nappal. Mivel lányom nem aludt sokat, így nem tudom mennyit "kellene" aludnia, de újszülöttként még viszonylag sokat. Tulajdonképpen csak ennie és aludnia kell ilyenkor még. De látod vannak másképp "működő" babák.
dolgozza el: dolgozza fel
észnek: esznek
bocsi elírtam!
ILYEN HÜLYESÉGET:-(((
Hogy lehet pár nap alatt -MÁSNAK- eldönteni, hogy kevés tej, már a kórházban,
A lányom 3950 grammal született, seniki sem mondta, hogy adjak neki tápszert, pedig 2 napig tejem is alig volt
A nagyfiam még ennél is nagyobb volt (4,4 kg) de ott sem mondott senki ekkora blődséeghet, hogy tápszerezni kell.
(Mintha valami időkapuból léptél volna ki a 70-es évekből, olyan a kórház hozzállása)
Könyörgöm 2-3 hét még vissznyerik súlyukat, kialakul az egész, kereslet kínálat..
Ha szoptatni akarsz, akkor dobd ki a táppszert és ha óránként akar cicizni, akkor óránként tedd mellre, de ne tömd feleslegesen tápszerrel főleg ha van tejed!
Az én fiam kb. 2 hetes korági csak evett és aludt. Aztán kezdett egyre többet ébren lenni az etetések között. Ő lefejt tejet kapott, mert nem tudott szopizni, így én próbáltam tartani nála a 3 órát. Persze ha nagyon éhes volt, ez nem ment. Aztán mivel a fejés egyáltalán nem olyan hatékony, mint a szopizás elapadt a tejem, így tápszeres lett sajnos. De te szoptasd gyakran és valószínű beindul majd a tejed. Ha mégsem ne keseredj el. Mostanában nagyon sokan vérmesen szoptatás-pártiak... de hát van akinél nem működik a dolog, mint nálunk sem. Persze én is azt mondom mindent meg kell próbálni és nem feladni 1-2 kudarc után. Csak nem szabad kiborulni, ha nem megy végül.
Mennyit kell ennie? Kg-onként 150 ml-t szoktak mondani. De nem minden baba eszik épp ennyit. De szerintem még 1 hetes korban kevesebb is elég nekik, kb. 2-3 hetes korukra "tornázzák fel" ennyire a mennyiséget.
a tejed attól lesz több, ha gyakran szoptatod és csak szoptatod. ha mellépótolsz, akkor nem is érzékelei a szervezeted, hogy többet kell termelni.
most kéne megküzdened a tejért: ha óránként kér enni a babád, akkor tedd mellre óránként, 3-5 nap alatt átáll a melled a több termelésre. onnantól lehet, hogy elég lesz 2-3 óránként szoptatnod.
az a baj, ha továbbra is mellépótolsz, akkor a kicsi növekvő igényét a tápszerrel fogod pótolni, így tejed nem lesz több.
érdemes lenne szopi tanácsadóval beszélned:
www.lll.hu/telefon
sok sikert!
minden anyának a gyereke számára tökéletes a teje! azért van különbség a sűrűsége között, mert az egyik gyerek 30-50ml-rel is jóllakik,a másik 100at is megeszik. a természet okos. ha keveset eszik a baba, akkor sűrűbben, koncentráltan kapja a tápanyagot, ha sokat eszik akkor hígan.
a lényeg, hogy a baba igényéhez igazodjon a szoptatás, akkor minden rendben működik.
valóban kell, hogy idő teljen el a szopik közt, hogy ne okozzon hasfájást: ez az 1 óra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!