Egy újszülött babának mennyit kell ennie és aludnia?
ha a baba éhes 1 óra múlva, akkor meg kell szoptatni.
így működik.
Ja, és kedves kérdező! Ne hagyd, hogy bárki elítéljen azért, mert hozzápótolsz, se az itteni válaszolók, se a környezetedben lévők ne ítélkezzenek!!!
Ja, még valami újabb kutatások szerint nem adunk kamillateát, mert később rákot okoz. /szintén korházi gyerekorvos tanácsa volt/
Az, hogy a baba óránként eszik csak növekedési ugrásnál és amíg beindul a tejtermelés addig elfogdható szerintem. Hosszútávon hogy bírja ezt az anyuka? Ott a házimunka, a férj, esetleg másik gyerek és neki is vannak szükségletei.
Ha pedig kevés a tej, pótolni kell.
1 hetes babáról van szó. Még nem alakult ki a kereslet-kínálat, így ilyenkor még belefér, hogy az anyuka igény szerint szoptasson. Normális esetben hamar beáll a dolog, és lesz idő a háztartásra is.
Nem vagyok igény szerinti szopi párti, de az első hetek még az egymáshoz való alkalmazkodásról szólnak.
Ha valóban kevés lesz a tej, akkor oké pótolni kell. Nem ítélem el a tápszert, sőt, örülök, hogy van, nekünk is szükségünk volt rá, de nem az első percben már. Én is idegbajt kaptam, hogy lányom nem eszik rendesen, biztos nem elég neki a tejem, de körben meg szépen fejlődött. Aztán sajnos reflux, fogyás és egyéb problémák miatt, kapott kiegészítésként tápszert.
Természetesen nem ítélkezik senki a kérdező felett, csupán csak tanácsokat akarnak adni az emberek, ebben nincs rossz indulat.
Kamillateától rák? Mitől nem? A világ arra megy jelenleg, hogy mindentől rákot lehet kapni.
Lányom hasfájós volt, pedig 3-4 óránként kért enni. Nem csak azért lehet hasfájós egy baba, mert óránként eszik.
A legnagyobb baj, hogy kórházból már táopszerrel küldték haza, pedig pár nap allatz ezt semmi sem indolokhatja. Egyszerűen barmok volta csecsemősök.
Az anytejnél meg nincs egészségeseb!!
Utrica Urens CH5 homeopátiás gyógyszer, lactoherb tea.
Gyakori fejés is szaporít + igyál sok szénsavmentes vizet. Kerülni a stresszt - már amennyire lehet.
Ezeket ismerem. Én mindent próbáltam... sajnos nekünk nem segített. De az én babám nem tudott szopni egyáltalán és csak fejtem.
szerintem a legtöbbet azzal tehetsz, ha találkozol egy szoptatási tanácsadóval. apró mozdulatokon is múlhat a siker. ha bp-i vagy, vagy van a környékeden szopi tanácsadó, akkor keress fel valakit:
valóban kevesebbet tud az ember fejni, mint amennyit a baba megeszik (a tejleadó reflex beindul a babádat látva, de egy gép nem motiváló).
attól is sírhat 10 perc után, mert már nem jön könnyen a tej (az eleje hígabb, könnyebben jön, a hátsó zsíros tejért többet kell melózni). erre is van módszer, hogy segítheted hogy jobban jöjjön. de ezt meg kell mutatni.
ezen kívül kell kb.5 nap hogy a baba igényéhez igazodjon a tejtermelés. lehetséges, hogy most tényleg kevés. ezért kell gyakran mellre tenni, és pár nap alatt kialakul a kereslet-kínálat egyensúly. de ez csak szopival lesz így.
ezen kívül segíthet az is ha sokat pihensz, nem eszel túl zsíros ételeket, sok vizet iszol. nem kell nagy hókusz-pókusz, egyszerű emberi megoldások segítenek.
sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!