Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Egy újszülött babának mennyit...

Egy újszülött babának mennyit kell ennie és aludnia?

Figyelt kérdés
1 hetes a kisfiam és ha szoptatom akkor utána alszik 1órát és megint éhes,de ha tápszert adok neki megiszik többnyire 50-60millit és így alszik 3-4órát. Tehát ebből következtetek hogy az anyatej kevés mert 1 óra múlva éhes így muszáj kiegészíteni. Mennyit kellene ennie enne a csöppségnek és aludnia? Teát szabad neki adni? mert a doktornő kamilla teát mondott ha fájna a hasa. Tapasztalt anyukák válaszát várom. köszönöm
2011. okt. 19. 19:56
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
100%

ha a baba éhes 1 óra múlva, akkor meg kell szoptatni.

így működik.

2011. okt. 20. 10:19
 12/41 anonim ***** válasza:
48%

Ja, és kedves kérdező! Ne hagyd, hogy bárki elítéljen azért, mert hozzápótolsz, se az itteni válaszolók, se a környezetedben lévők ne ítélkezzenek!!!

Ja, még valami újabb kutatások szerint nem adunk kamillateát, mert később rákot okoz. /szintén korházi gyerekorvos tanácsa volt/

2011. okt. 20. 10:20
 13/41 anonim ***** válasza:
44%

Az, hogy a baba óránként eszik csak növekedési ugrásnál és amíg beindul a tejtermelés addig elfogdható szerintem. Hosszútávon hogy bírja ezt az anyuka? Ott a házimunka, a férj, esetleg másik gyerek és neki is vannak szükségletei.

Ha pedig kevés a tej, pótolni kell.

2011. okt. 20. 12:00
 14/41 anonim ***** válasza:
100%

1 hetes babáról van szó. Még nem alakult ki a kereslet-kínálat, így ilyenkor még belefér, hogy az anyuka igény szerint szoptasson. Normális esetben hamar beáll a dolog, és lesz idő a háztartásra is.

Nem vagyok igény szerinti szopi párti, de az első hetek még az egymáshoz való alkalmazkodásról szólnak.

Ha valóban kevés lesz a tej, akkor oké pótolni kell. Nem ítélem el a tápszert, sőt, örülök, hogy van, nekünk is szükségünk volt rá, de nem az első percben már. Én is idegbajt kaptam, hogy lányom nem eszik rendesen, biztos nem elég neki a tejem, de körben meg szépen fejlődött. Aztán sajnos reflux, fogyás és egyéb problémák miatt, kapott kiegészítésként tápszert.

Természetesen nem ítélkezik senki a kérdező felett, csupán csak tanácsokat akarnak adni az emberek, ebben nincs rossz indulat.

Kamillateától rák? Mitől nem? A világ arra megy jelenleg, hogy mindentől rákot lehet kapni.

Lányom hasfájós volt, pedig 3-4 óránként kért enni. Nem csak azért lehet hasfájós egy baba, mert óránként eszik.

2011. okt. 20. 12:18
 15/41 anonim ***** válasza:
100%

A legnagyobb baj, hogy kórházból már táopszerrel küldték haza, pedig pár nap allatz ezt semmi sem indolokhatja. Egyszerűen barmok volta csecsemősök.

Az anytejnél meg nincs egészségeseb!!

2011. okt. 20. 13:10
 16/41 A kérdező kommentje:
Tudom hogy az anyatejnél nincs egészségesebb de ha nincs elég tejem akkor muszáj pótolni. Most is 10 percig tudott a drágám szopizni és utána ordított mert nem jött belőle több és éhes így muszáj pótolni. Pedig már a harmadik napon beindult a tejem de nagyon kevés alig jön belőle,tegnap is a 2 mellemből nagy nehezen 40ml fejtem le. Gondolom az nem elég.
2011. okt. 20. 13:58
 17/41 anonim ***** válasza:
40 ml valószínűleg kevés neki. De a baba többet tud szopni, mint amennyit te fejsz. A szopizás sokkal hatékonyabb. Persze ettől függetlenül lehet neki kevés és akkor kell a pótlás.
2011. okt. 20. 14:03
 18/41 A kérdező kommentje:
Tudnátok nekem olyan hatékony módszert hogy több legyen a tejem? Mondták ezeket a teákat mondjuk bár én nem hiszek az ilyenekben.
2011. okt. 20. 14:09
 19/41 anonim ***** válasza:

Utrica Urens CH5 homeopátiás gyógyszer, lactoherb tea.

Gyakori fejés is szaporít + igyál sok szénsavmentes vizet. Kerülni a stresszt - már amennyire lehet.

Ezeket ismerem. Én mindent próbáltam... sajnos nekünk nem segített. De az én babám nem tudott szopni egyáltalán és csak fejtem.

2011. okt. 20. 14:15
 20/41 anonim ***** válasza:

szerintem a legtöbbet azzal tehetsz, ha találkozol egy szoptatási tanácsadóval. apró mozdulatokon is múlhat a siker. ha bp-i vagy, vagy van a környékeden szopi tanácsadó, akkor keress fel valakit:

[link]

[link]

valóban kevesebbet tud az ember fejni, mint amennyit a baba megeszik (a tejleadó reflex beindul a babádat látva, de egy gép nem motiváló).

attól is sírhat 10 perc után, mert már nem jön könnyen a tej (az eleje hígabb, könnyebben jön, a hátsó zsíros tejért többet kell melózni). erre is van módszer, hogy segítheted hogy jobban jöjjön. de ezt meg kell mutatni.

ezen kívül kell kb.5 nap hogy a baba igényéhez igazodjon a tejtermelés. lehetséges, hogy most tényleg kevés. ezért kell gyakran mellre tenni, és pár nap alatt kialakul a kereslet-kínálat egyensúly. de ez csak szopival lesz így.

ezen kívül segíthet az is ha sokat pihensz, nem eszel túl zsíros ételeket, sok vizet iszol. nem kell nagy hókusz-pókusz, egyszerű emberi megoldások segítenek.

sok sikert!

2011. okt. 20. 16:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!