Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit gondoltok az 1 eves kor...

Mit gondoltok az 1 eves kor utani szoptatasrol?

Figyelt kérdés
Velemenyekre lennek kivancsi: szoptassam, ahogy a fiam igenyli, vagy esetleg kezdjem csokkenteni, es lassan, fokozatosan leszoktatni ot a cicirol. Van tejem meg, es reggel, este es ejszaka szoptatom, nap kozben bolcsiben van es ott rendes kajat kap. 11 honapos most.
2009. máj. 1. 16:01
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Sógornőm a kisebbik fiát majdnem 3 éves koráig szoptatta. Mi leginkább a dolog hátrányát láttuk: a gyerkőc már nem a kaja miatt szopizott, hanem ha rászóltak, valami rosszat csinált kompenzációból egyből cicire kéredzkedett. Sógornőmnek rendkívül nehéz volt elválasztani a gyereket, egy idő után éjszaka egyszerűen kiszolgálta magát!

Egy éves kor szerintem még jó, aztán majd szépen lassan szoktasd le a kicsit :)

2009. máj. 1. 16:13
 2/8 A kérdező kommentje:
Koszi a gyors valaszt. Igen, en is attol felek, hogyha hagyom, hogy majd magatol leszokik, lehet, hogy soha nem fog, es meg X evesen is kerni fogja a cicit, mert megnyugtatja.
2009. máj. 1. 16:19
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ja és még valami: szegény sógornőm egy idő után már nagyon odavolt, a gyerek folyton harapta a mellét szopizás közben. Cumisüveget és cumit is próbált, hogy hátha arra átszokik, de attól öklendezett a gyerek.

Első voltam.

2009. máj. 1. 16:23
 4/8 anonim ***** válasza:

Én 22 hónapos koráig szoptattam a lányom.

14 hónapos koráig szinte bármikor "kiszolgálhatta" magát,utána csak este elalvásnál kapott vagy éjjel,ha megébredt néha.

Soha nem reklamált a rend ellen,tudomásul vette,hogy mikor van cici és mikor nincs.

22 hónaposan egyik napról a másikra abbahagyta,mert megfázott és úgy telecicizte magát egyik este,hogy elkezdett köhögni és mindent kihányt.

Másnap este megkérdezte,hogy miért nincs cici és megértette,hogy "nagylány" lett és itt az ideje,hogy már ne cicizzen.

Néha bepróbálkozott ugyan,de inkább csak játékiból,huncutkodásból!!!

2009. máj. 1. 16:46
 5/8 anonim ***** válasza:
35%
Lehet lepontoztok, de nekem kicsit morbid, hogy a gyerek beszél,nagy már,de megy húzogatni anyu pólóját... szerintem 1 éves korig ok, de egy 2-3 éves.... de mindenki úgy tegye, ahogy jónak látja....
2009. máj. 1. 22:20
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
Én egyet értek az utolsóval, valahogy nekem is hülyén néz ki mikor már egy 1 év feletti gyerek cicizik. Az már nagy hozzá szerintem.
2009. máj. 2. 12:24
 7/8 anonim ***** válasza:
78%
Két utolsó válaszolótól kérdezem: "Van nektek gyereketek?" 13 hónapos a kisfiam szopizik még 3-4x. Nekem eszembe se jut, hogy "hülyén néz ki"... Fogalmam sincs mikor választja el magát, de mivel nyugodt, kiegyensúlyozott, boldog baba nem kompenzál ezzel semmit, egyszerűen szükséglet még Nála. Hiszem, hogy a mentális fejlődéséhez elengedhetetlen, hogy hagyjam még szopizni és remélem 2 éves kora előtt még abbahagyja, úgy gondolom, max. addigra lelkileg is készen fog arra állni, hogy ne legyen szüksége a cicire. Ebben a dologban TILOS másra hallgatni, figyeld a babád és csináld úgy, ahogy mindkettőtöknek jó!!!
2009. máj. 2. 15:44
 8/8 anonim ***** válasza:

A nagylányom 23 hónapos, és még mindig szopizik, igény szerint! Aki cikinek, vagy nem normális dolognak tartja ezt, azt csak sajnálni tudom!!! Eszem ágában sincs leszoktatni róla, amíg ennyire ragaszkodik hozzá! Engem örömmel tölt el, amikor a szopi után boldogan rám mosolyog, és ezt holmi "nem felel meg a társadalmi elvárásoknak" nézet miatt nem fogom megvonni magunktól!

Ez az első külvilági kapocs az Anya és Gyermeke között, jó zt minnél tovább megőrizni!

A külvilágnak megfelelni akaró "anyukáknak" meg hajrá, jó elválasztást!!! Aztán nehogy a fejeteket verjétek majd később a falba, hogy milyen hülyék voltatok!

2009. máj. 3. 01:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!