Mit gondoltok az 1 eves kor utani szoptatasrol?
Sógornőm a kisebbik fiát majdnem 3 éves koráig szoptatta. Mi leginkább a dolog hátrányát láttuk: a gyerkőc már nem a kaja miatt szopizott, hanem ha rászóltak, valami rosszat csinált kompenzációból egyből cicire kéredzkedett. Sógornőmnek rendkívül nehéz volt elválasztani a gyereket, egy idő után éjszaka egyszerűen kiszolgálta magát!
Egy éves kor szerintem még jó, aztán majd szépen lassan szoktasd le a kicsit :)
Ja és még valami: szegény sógornőm egy idő után már nagyon odavolt, a gyerek folyton harapta a mellét szopizás közben. Cumisüveget és cumit is próbált, hogy hátha arra átszokik, de attól öklendezett a gyerek.
Első voltam.
Én 22 hónapos koráig szoptattam a lányom.
14 hónapos koráig szinte bármikor "kiszolgálhatta" magát,utána csak este elalvásnál kapott vagy éjjel,ha megébredt néha.
Soha nem reklamált a rend ellen,tudomásul vette,hogy mikor van cici és mikor nincs.
22 hónaposan egyik napról a másikra abbahagyta,mert megfázott és úgy telecicizte magát egyik este,hogy elkezdett köhögni és mindent kihányt.
Másnap este megkérdezte,hogy miért nincs cici és megértette,hogy "nagylány" lett és itt az ideje,hogy már ne cicizzen.
Néha bepróbálkozott ugyan,de inkább csak játékiból,huncutkodásból!!!
A nagylányom 23 hónapos, és még mindig szopizik, igény szerint! Aki cikinek, vagy nem normális dolognak tartja ezt, azt csak sajnálni tudom!!! Eszem ágában sincs leszoktatni róla, amíg ennyire ragaszkodik hozzá! Engem örömmel tölt el, amikor a szopi után boldogan rám mosolyog, és ezt holmi "nem felel meg a társadalmi elvárásoknak" nézet miatt nem fogom megvonni magunktól!
Ez az első külvilági kapocs az Anya és Gyermeke között, jó zt minnél tovább megőrizni!
A külvilágnak megfelelni akaró "anyukáknak" meg hajrá, jó elválasztást!!! Aztán nehogy a fejeteket verjétek majd később a falba, hogy milyen hülyék voltatok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!