Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit gondoltok erről a gyarapod...

Mit gondoltok erről a gyarapodásról?

Figyelt kérdés
Április 30 - án született 3270 grammal, 54 cm - el. Május 31 - én: 4000 gramm, 56 cm, Június 30 - án: 5200 gramm, 58,5 cm, augusztus 4 - én: 6000 gramm, 63 cm. A mai napon: 6190 gramm, 64 cm. Szerintetek milyen a gyarapodás? Csak anyatejet kap, nem jelzi, hogy ne lenne Neki elég, nem sír, evés után jóllakott, az éjszakát is átalussza. Most ebben a nagy melegben is lehet gondolom, hogy kevesebbet hízik, csak a védőnő kicsit rám ijesztett... azt mondta, hogy adjak Neki naponta 1x tejpépet, meg teát itassak Vele, hogy helyre jöjjön a hízása, mert az elmúlt 2 hét nem annyira jó. Nekem ez annyira rossz érzés, hogy lehet nem annyira jó a tejem Neki? De ugyanakkor tényleg mindig jól lakott, és soha nem reklamál, hogy enne még, de nincs mit.... Mit gondoltok? Jövő hónapban kezdjük el a gyümölcsöt, azt mondta a védőnő.
2011. aug. 23. 13:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem vagyok tapasztalt anyuka de van egy 8 hetes kislányom és már jó előre utánanéztem a dolgoknak.Persze a védőnő biztos jobban tudja de én úgy tudom első hónapokban nagyobb a súlynövekedés ami a ti esetetekben nagyon szép és utána kicsit stagnál vagy csak keveset gyarapszik.Egyébként meg gyereke válogatja mert van aki picit többet hízik és van aki kevesebbet.És itt van a nagy meleg is mi sem eszünk annyit ilyenkor.És ha ő nem reklamál és eddig tudtad szoptatni rendesen és hízott is szépen szerintem nem lehet gond.Mert ha a tejed lenne kevesebb reklamálna a pici baba.

Jó egészséget kívánok nektek!

2011. aug. 23. 13:41
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Azt, hogy teljesen jó! Amúgy a 4. hónaptól már nem kell a heti 150 grammot meghíznia. Bíz magadban (és a babádban), és eszedbe ne jusson tejpéppel tömni. Arra szerintem még nagyon ráértek. Amúgy, ha nagyon bizonytalan lennél menj le egészséges tanácsadásra a gyerekorvoshoz, nézze meg ő is a babád. Én egy ilyen jó súlyú babánál kivárnám a hozzátáplálást a hatodik hónapig.
2011. aug. 23. 13:43
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne hallgass a védőnőre, ez a gyarapodás abszolút rendben van.

Azt szokták mondani, hogy fél évesen megduplázzák, 1 évesen a megháromszorozzák a születési súlyukat.

A te babád még csak 4 hónapos lesz...

Ha jókedvű, kiegyensúlyozott, semmi szüksége 6 hós koráig az anyatejen kívül semmi másra!

Esetleg annyit megtehetsz, hogy ilyen nagy melegben többször kínálod, mert az anyatej szomjoltásra is jó. Nem kell neki teát adni.

2 gyerkőc anyukája

2011. aug. 23. 13:44
 4/11 anonim ***** válasza:

Szia.

Szerintem semmi probléma nincs a súlygyarapodásával. Ha kevés lenne a tejed neki, akkor ordítana. Én is szültem, kettő babát is, és nyáron a fiam nekem is sokkal kevesebbet evett. Ő is csak szopott fél éves koráig. Majd kettő évesen mondtam, hogy nincs több cici.

Nem kell megijedned, meleg van, mi felnőttek is kevesebbet eszünk ilyenkor. Teáztatni meg nem muszáj, a víz sokkal jobb. Mivel később akkor ezt is elfogadja, nem csak a teát.

2011. aug. 23. 13:45
 5/11 anonim ***** válasza:
Én ha lehet a 6 hónapig csak anyatej híve vagyok,ha van anyatej csak akkor kezdeném a kóstoltatást és kezdtem is.Szerintem a babád gyarapodása normális,és az hogy most már nem kilókat hízik,hanem lelassul a gyors ütemű növekedés,szintén normális!Teát nem is értem...attól szerintem nem hízik,folyadék szempontból szintén megfelelő a csak anyatej is,a tejpép pedig szintén nem a hozzátáplálás csúcsa,én a 9 hónaposomnak vacsorára adom.A leírásodból egy elégedett,jól fejlődő egészséges kisbaba,nincs okod aggódásra és várnék a hozzátáplálással!Én ezt gondolom :) egy 3 éves és egy 9 hónapos srácok anyukája
2011. aug. 23. 13:48
 6/11 anonim ***** válasza:

Ne aggódj. egyébként ált. 6 hós korára megkétszerezni, egyéves korára pedig háromszoroznia kell a születési súlyát. Ebbe még bőven belefér. Teljesen jó a súlya, gyarapodása, ne pánikolj.

Ha sűrűbben akarna szopizni se lenne baj, mert meleg van és szomjas is lehet.

de! Figyeld a kutacsát!

Ez a legbiztosabb. ugyanis ha beesik az kiszáradás, tehát nem kap elég folyadékot, táplálékot. Amíg az rendben van, nincs gond.

( a kutacs enyhe beesése még csak figyelmeztető jel, ebben az esetben nem jelez komoly problémát, csak meg kell etetni/itatni a babát, ennek hatására rendeződni fog. Ellenkező esetben már orvos kell)

2011. aug. 23. 13:48
 7/11 anonim ***** válasza:

Nem szeretnék véleményt mondani a védőnődre...!

Nem 1-1 hét súlygyarapodása a mérvadó. Fél éves korára (ami ha jól számolom okt.30.) kell a születési súlyát megdupláznia ami ugye ~ 6540g ezt a súlyt már 4 hónaposan majdnem elértétek! Te is látod, hogy szépen fejlődik és kiegyensúlyozott. Nem értem a védőnődnek mi a problémája a babád súlyával!

2011. aug. 23. 13:49
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és a megnyugtatást. Igen, én is úgy gondolom, hogy felesleges lenne a tejpépet adni Neki és nem is akarom, a válaszaitok után meg pláne nem. Jövő hónaptól fog majd kapni gyümölcsöt, de mást nem akarok. Teát meg csak módjával maximum a sétákra viszek ebben a nagy melegben, hogy ha megszomjazik, akkor elég folyadékot tudjon inni. A vizet nagyon nem szereti...
2011. aug. 23. 13:49
 9/11 anonim ***** válasza:

Már megint egy "okos" védőnő.

(Nem hogy a bajba jutottakon nem tudnak segíteni, de még azt is elrontják, akinél minden a legnagyobb rendben... Tisztelet a kivételnek!!)

A babád majdnem megduplázta a születési súlyát, pedig még fél éves sincs. Azt mondod elégedett, nem sír. Minek kéne pótolni???

Ha nem tévedek, elkezdett intenzívebben mozogni is (a korának megfelelően), emiatt jobban is elégeti a kalóriákat.

A második gyerekem három és 10 hónapos kora között közel azonos súlyú volt, nekem még a doki is a kezembe nyomott egy tápszer receptet, pusztán azért, mert hogy keveset gyarapszik. Igen ám, de arra nem gondolt, hogy előtte meg jóval nagyobb ütemben gyarapodott az átlagosnál. "Felhízlalta" magát, aztán lemozogta és megnőtt. Szépen eltettem a fiókba a receptet, továbbra is szoptattam igény szerint, és minden rendben ment. Ő ma már két éves. Egészséges jó étvágyú kislány.

A hízás üteme idővel lelassul, ez a természetes!

Szoptass tovább, és hallgass az ösztöneidre! A tejed tökéletes a babád számára, úgy ahogy eddig is és ezután is!

2011. aug. 23. 13:50
 10/11 xStefix ***** válasza:

1: Tökéletes a gyarapodás. A többiek leírták, miért.

2: Teát ne, vizet csak végszükség esetén. Ha módod van, inkább szoptasd meg itatás helyett.

3: Tejpépet se, mert minek tápszert adni egy kizárólag szoptatott babának, aki elég anyatejhez jut?! (A "kész" tejpépben benne van a táp, csak vizet kell hozzá adni.)

4: A tejed tökéletes, rossz anyatej nincs!!!

5: Gyümölcsöt, bármi mást én csak betöltött 6 hónap után adnék neki először. Semmi nem indokolja, hogy ennél hamarabb kapjon.

6: Hát, ezt gondolom a védőnőd tanácsairól (én is)....

2011. aug. 23. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!