Vékony alkatú babák anyukái, ti hogyan kezeltétek a helyzetet? Bővebben ld. Lent
Az én kislányom bár teljesen egészséges, 2400 g-mal született. Most 4 hónapos, 5 kiló. Szopik rendesen, igény szerint napi 6-8 alkalommal. Átlag 100 ml-t eszik egy alkalommal. Szűken meghízta eddig mindig a havi 400 g-mot. Eléggé ingadozó a heti gyarapodása, most pl.4 dkg volt, múlt héten 12.
Engem konkrétan a védőnő és a családom bizonytalanít el. Egyrészt a korai hozzátáplálást tanácsolják. Ezzel az a baj, hogy a lányom csak az anyatejet fogadja el egyelőre. Még a D vit. beadása is tortúra.
A védőnő szerint pótoljam cumisüvegből, amit nem fogad el. Most az javasolja, hogy éheztessem ki egy kicsit, és adjam először cumisüvegből a tejet,és akkor elfogadja. Én ettől egy kicsit fázom, nektek mi a véleményetek? Szerintem ez az elválasztás kezdete lenne, és azt nem szeretném még.
Egyáltalán, muszáj közbelépni, ha a baba egyébként vidám, kakil-pisil-alszik rendesen, csak éppen nem "hurkás", mint a legtöbb kicsi?
Csak a dokim és a férjem nem piszkál, mindketten 180 cm/70 kiló kb. :)
Vannak itt még vékonyka babák? ;)
Köszi a válaszokat!
Szerintem az én babám nincs még felkészülve a hozzátáplálásra, mert mindent kitol a szájából a nyelvével. Próbáltam az almalevet, de fintorogva kiköpte. Úgy döntöttem, nem fogom erőltetni.
Off-nak: szerintem a legtöbb védőnő és orvos nem is kommunikál egymással!
Szépen, rendszeresen gyarapszik, én nem piszkálnám a dolgot.
Mondjad mindenkinek azt, amit hallani akar és kész.
Bár a fiam a táptól (elment a tejem) elég jó súlyban volt, most vékonykább. Bár a doki nem, ő felfogja, hogy hát elég magas a gyerek és mi sem vagyunk törpék, illetve iszonyatosan mozgékony, az idős néniktől, akikkel tele van a ház, rendszeresen megkapom, hogy eszik e eleget a gyerek. Meg néha az én nagyim jön ezzel.
Szerintem meg pont jó, 105cm magas és 14kg, 3 éves státuszon mérve.
az almaléhez fűzném hozzá:
az a gyakorlat, hogy alma, vagy baracklével kezdeni. De: ez nagyon savanyú nekik, az én babámnak se ízlik. Már mindenfélét eszik, de ez nagyon idegen íz neki. Azt javaslom, hogy ha majd ott tartotok, kezdj inkább sütőtökkel, vagy valami más édeskés ízű dologgal. Nekem az volt amit először elfogadott
Offolós vagyok.
Nálunk a védőnő az orvos asszisztense, ezért merült fel ez a probléma:)
NE KEZD el hozzátplálni, teljesen felesleges!!
Az én lány-4 kilóval született, 4 hónaposan 5900 rgarmm volt és 66 cm.
A korai hozztáplálásnak csak negatív oldala van
nem tudom, mirérz kell(ene) a babákat erőszakkal hízlalni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!