Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 2,5 éves kisfiam szopni akar...

2,5 éves kisfiam szopni akar újra! Engedjem?

Figyelt kérdés
3 hónapos a kislányom. Tegnap a kisfiam mellém ült és kérte a cicit. Mikor nemet mondtam sírni kezdett.Végül odaadtam neki. Nagyon furcsa volt. Ma magint kérte. Ti adnátok? (nagy nálunk a testvérféltékenység)
2011. szept. 13. 08:56
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
73%
Ezt neked kell tudnod. Ha nem kényelmetlen, miért ne. Én tudatosan választottam el őket teljesen egy éves korukra. Nekem így volt jó.
2011. szept. 13. 11:33
 12/27 anonim ***** válasza:
73%

Én adnék.

2,5 éves lányom is cicizik.

2011. szept. 13. 12:25
 13/27 anonim ***** válasza:
37%
azért nem ugyanaz, hogy még cicizik, vagy, hogy már el lett választva és most újra. csak összezavarod vele. ne szoktasd vissza
2011. szept. 13. 12:30
 14/27 anonim ***** válasza:
89%

Segíteni nem tudok, de mi is most várjuk a kistesót, néha eszembe jut, mi lesz, ha az akkor kétéves nagy csak úgy kíváncsiságból kérni akar majd. Én 13 hónapos koráig szoptattam.

Laikusként úgy gondolom, hogy egy majdnem egy éve elválasztott gyerek nem fog tartósan visszaszokni a cicire. Lehet, hogy párszor bepróbálkozik, de ez csak néhány alkalom, talán, hogy lássa, vele is törődsz annyira, mint a kicsivel. Szóval most úgy gondolom, adnék neki, úgyis megunja.

2011. szept. 13. 14:25
 15/27 anonim ***** válasza:
62%

Én visszaadnám neki, azzal a kitétellel, hogy természetesen előbb a pici szopik, nehogy éhen maradjon.

Irigyellek is a problémád miatt. A gyerekeim között23 hónap van. A nagyobb magától hagyta abba a szopást, és nagyon reménykedtem, hogy a pici látványa újra meghozza a kedvét. 1-2 alkalommal kérte is, de igazán nem tudott vele mit kezdeni.

Szóval irigyellek:(

2011. szept. 13. 14:38
 16/27 anonim ***** válasza:
88%
Ha neked nem kényelmetlen/kellemetlen, akkor miért ne? Pláne ha van is elég tejed. Nyilvánvaló, hogy anno nem volt kész az elválasztásra. De csak akkor engedj a kérésének, ha Neked is jó így! Én tennék egy próbát.
2011. szept. 13. 18:49
 17/27 anonim ***** válasza:
38%
Nem engedném, egy gyereknél legfontosabb a következetesség, neki már nem a tej való, ő már nagyfiú. Engedd meg, hogy hozzád bújjon, éreztesd vele, hogy szereted. És mindig mond el neki, ő milyen izgalmas nagyfiús kajákat ehet, amilyet pl apa is, vagy anya is (akire jobban fenéz).
2011. szept. 13. 19:23
 18/27 anonim ***** válasza:
44%
Én nem adnék...
2011. szept. 13. 22:37
 19/27 anonim ***** válasza:
84%

Nem fog visszaszokni attól, hogy most adsz neki. Nekem tandemban szopiztak a gyerekeim, mert én a nagyobbat se választottam el, végig szopizott terhesség alatt is, majd a kicsivel együtt. Teljesen magától hagyta el pár hónappal a hároméves szülinapja előtt.

A múlt héten - életében először - beteg lett, belázasodott. Édes volt, ahogy ott feküdt az ágyban és azt mondta: anya, adnál nekem is egy kis szopikát?

Adtam neki. Kétszer is aznap (39 fölött volt a láza, eléggé megviselte szegényt). Aztán jobban lett és nem is kérte többet.

A lelkének jót teszel vele, a testvérféltékenységet enyhítheted, az immunrendszere is jól jár és a kicsi se marad éhen, tehát szerintem a legésszerűbb választás adni neki. El fogja hagyni még akkor is, ha most egy ideig újra szopizik.

2011. szept. 20. 14:38
 20/27 anonim ***** válasza:
75%

A kicsi 13 hónapos a nagy 3 éves. A kicsi nem szopizik, a nagy -esténként még- igen :) Így alakult. Nem olyan régen bepróbálkoztam a nagynál: -már nagy fiú vagy, nem kellene cicizned. A válasz nagyon kétségbeesetten: -akkor én most mit egyek?? Most hogy lett volna szívem nem odaadni? Amíg van tejcsi, és kéri addig megkapja. Kamaszként már biztosan nem az én cicimet akarja majd. Ráadásul, most végigsöpört a családunkon egy vírusos betegség. A 3 évesem volt legkevésbé beteg, tehát valamit még mindig véd a szoptatás.

Szóval add csak neki oda, ha szíved szerint odaadnád. a soraidból, az elválasztás miértjéről úgyis az jön le nekem, hogy Téged is nagyon megviselt. Ennél szorosabb kapocs nincs úgysem.

2011. szept. 20. 14:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!