Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van olyan anyuka aki szoptat...

Van olyan anyuka aki szoptat és nem hord melltartót?

Figyelt kérdés
2011. szept. 10. 13:06
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

A melltartó elszorítja kicsit (még ha jó is), a tejcsatornákat, ezért még ha nem is gyulladást (bár arra is van esély, ha szoros, pláne merevítős) okoz, de alapjáraton kevesebb lehet a tej.

Azt is olvastam több helyen, hogy már megdőlt "mítosz" az, hogy a melltartó "támogatná" a mellet vagy megakadályozná a megereszkedést, mert pont, hogy hamarabb ellustulnak a tartószalagok, szövetek. Hogy mennyire lesz lógós a cici és milyen gyorsan az leginkább alkatfüggő. Nagy méretváltozásnál vagy eleve nagyobb méretnél valószínűleg ez hamarabb bekövetkezik, és ellene csak a torna használ, az is csak támogatja (mivel a mell nem izomból van).

Plusz a legújabb kutatások szerint - a dezodorok mellett - a melltartó melldaganatot okozhat, mert csakúgy, mint a fiúknál a heréknek (fecske vs. boxer kérdés:)), a lányoknál a melleknek is kisebb az alap hőmérséklete, mint a test többi részének.

Nem vagyok szakértő, de a legtöbb info, amit találtam, inkább a melltartó ellen érvel ill. kihangsúlyozza, hogy minőségi darab, jó méret legyen, de lehetőleg azt se hordjuk egész nap. De ki-ki nézzen utána a google-ban :)

2011. szept. 11. 13:00
 12/13 A kérdező kommentje:
Akkor most 2 hónap után már felesleges elkezdenem hordani, mert nem fog jobban lógni akkor sem, ha nem hordom?
2011. szept. 11. 13:04
 13/13 anonim ***** válasza:

13:00

Én a szoptatási időszakról írtam.

Ha láttál szoptatós melltarót tudnád, hogy nincs benne merevítő, és nem lehet szoros. Viszont erre az időszakra egy kis mentesítést ad a mellnek.

2011. szept. 11. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!