Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Naponta fél óra intenzív...

Naponta fél óra intenzív torna (has- popsiformáló gyakorlatok) befolyásolják-e a tejem minőségét? Netán el is apadhat tőle? Nem diétázok!

Figyelt kérdés
Hét hetes a kislányom, csak szoptatom és egyelőre minden rendben volt a szopival. Két napja kezdtem Rubint Rékát tornászni (nagyon szeretem a gyakorlatait), terhesség előtt rendszeresen tornásztam, úgyhogy hozzá vagyok szokva. Remélem, nem lesz befolyással a tej minőségére.
2009. ápr. 19. 08:53
 1/4 anonim ***** válasza:
szerintem nem lesz bajod tőle,mármint a tejcsinek.Csak arra figyelj,hogy fokozatosan kezd el újra terhelni a szervezeted a tornával,és ne legyen tele a cicid.Célszerű szoptatás után tornázni.Legalábbis nekem ezt tanácsolta a védőnő.Csak lusta vagyok tornázni,pedig már többször elhatároztam magamban,hogy újra elkezdem.
2009. ápr. 19. 08:56
 2/4 anonim ***** válasza:

Nekem azt mondta a nőgyógyászom, hogy a tornázás hatására, az izmok dolgozása közben valami sav keletkezik ami belemehet a tejbe, megváltoztatja az ízét és ez az amit a babák nem fogadnak el utána.

Nem megerőltető kocogás, sétálás is elég hatásos így szülés után! Várj a tornával a gyerkőc 3-4 hónapos koráig!

2009. ápr. 19. 09:44
 3/4 anonim ***** válasza:

csak annyit tornázz, hogy a pulzusod ne ugorjon meg nagyon, mert ez az a határ, mikor az izmokban sav fog keletkezni. Ezt érezzük utána izomlázként.

Valóban kisebb az esélye, hogy ez bekövetkezik ,ha szpoi után tornázol, de nagyon fontos a fokozatosság, és hogy figyeld a baba jelzésit, miként változik a tejed, hogyan fogadja el. ha megérezte a minőség/ízváltozást ,akkor csökkentsd az intenzitást, vagy hagyd el teljesen a tornát.

Amúgy a 3-4 hós babák már kevésbé érzékenyek ilyesmire, ha lehet, én várnék a helyedben még a tornával. addig sétáljatok sokat, az intenzív séta is jó mozgásforma, és kevésbé terhelő a szervezetnek :)

2009. ápr. 19. 10:33
 4/4 anonim ***** válasza:

1. apadhat a tej tőle

2. megváltozhat az íze

3. a torna hatására méregteleníteni kezd a szervezeted és a mérgek, salakanyagok kiválasztódnak a tejbe, amit utána a babád megiszik

2009. ápr. 19. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!