Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mikor és hogyan hagytátok...

Mikor és hogyan hagytátok abba a szoptatást, ha elmúlt már egy éves a babátok?

Figyelt kérdés
13 hónapos a kisfiam és napjában még háromszor szopizik (reggel, délután, este)! Már csak a jobb mellemben termelődik a tej! Annyira nem érzem azt, hogy neki annyira szüksége lenne már rá! Ha úgy döntök, hogy abba hagynám a szoptatást, hogyan tegyem? Hiszen a tej termelődik olyannyira, hogyha kimarad pl a délutáni szopizás, akkor le kell fejnem! Tudom, hogy a tej addig termelődik, amíg szoptatok......de ha nem szoptatok vagy nem fejek, akkor fáj, feszül a mellem. Mellgyulladásom is volt a balban (valószínűleg abból azért is apadt el hamarabb).
2011. aug. 24. 15:09
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha még 3x szopik, akkor azért igényli szerintem. A lányom saját maga választotta el magát 11 és fél hósan, de az utolsó hetekben már csak hajnalban fogadta el, vagyis egy nap egyszer. Aztán már akkor sem, üvöltött ha meglátta. Így megvolt a fokozatosság nekem, nem volt gond, simán elapadt minden gond nélkül a tejem.

Az ikerfiaim 1 évesek, még nappal 2-3szor, éjjel 2-8szor szopiznak, nem tudom mikor hagyják abba, de megvárom. (persze azért nem 8 éves korukig :-) )

2011. aug. 24. 21:38
 2/5 anonim ***** válasza:
Csak annyit fejjél ki belőle, hogy megszűnjön a felszülés. Akkor megkönnyebbedik, de nem serkented tovább a tejtermelést.
2011. aug. 24. 22:04
 3/5 xStefix ***** válasza:

Attól függ, mennyire gyorsan szeretnéd.

Ha nem sürgős, akkor ne kínáld őt, de engedd neki, ha ő kéri. Ha viszont gyorsabban, akkor időnként hagyj el egyet-egyet. Mindig azt iktasd ki, amelyik (úgy tűnik) kevésbé fontos a számára; és az maradjon, amelyikre a legnagyobb igénye van.

A fejést pedig úgy csináld, ahogyan feljebb írták.

Én 40 hónapig szoptattam és nagyon lassan álltunk le, úgyhogy soha nem kellett így fejnem.

2011. aug. 25. 14:32
 4/5 anonim ***** válasza:

Barátnőm szerencsés volt: nem kínálta meg többször a babát, ő nem is kérte és egyik napról a másikra abbahagyták. (utólag azt mondta, hogy csak azért szopott addig(16 hónap) a babája, mert ő adta neki. nem lehet tudni, lehet, hogy előbb elválasztotta volna magát)

a melle pedig egy napig feszült, de nem is fejte, aztán pár nap múlva már nem érzett feszülést se.

2011. aug. 25. 15:21
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat!
2011. aug. 25. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!