Mikor és hogyan hagytátok abba a szoptatást, ha elmúlt már egy éves a babátok?
Ha még 3x szopik, akkor azért igényli szerintem. A lányom saját maga választotta el magát 11 és fél hósan, de az utolsó hetekben már csak hajnalban fogadta el, vagyis egy nap egyszer. Aztán már akkor sem, üvöltött ha meglátta. Így megvolt a fokozatosság nekem, nem volt gond, simán elapadt minden gond nélkül a tejem.
Az ikerfiaim 1 évesek, még nappal 2-3szor, éjjel 2-8szor szopiznak, nem tudom mikor hagyják abba, de megvárom. (persze azért nem 8 éves korukig :-) )
Attól függ, mennyire gyorsan szeretnéd.
Ha nem sürgős, akkor ne kínáld őt, de engedd neki, ha ő kéri. Ha viszont gyorsabban, akkor időnként hagyj el egyet-egyet. Mindig azt iktasd ki, amelyik (úgy tűnik) kevésbé fontos a számára; és az maradjon, amelyikre a legnagyobb igénye van.
A fejést pedig úgy csináld, ahogyan feljebb írták.
Én 40 hónapig szoptattam és nagyon lassan álltunk le, úgyhogy soha nem kellett így fejnem.
Barátnőm szerencsés volt: nem kínálta meg többször a babát, ő nem is kérte és egyik napról a másikra abbahagyták. (utólag azt mondta, hogy csak azért szopott addig(16 hónap) a babája, mert ő adta neki. nem lehet tudni, lehet, hogy előbb elválasztotta volna magát)
a melle pedig egy napig feszült, de nem is fejte, aztán pár nap múlva már nem érzett feszülést se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!