Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hozzátáplálás után mennyivel...

Hozzátáplálás után mennyivel hagytatok el egy szoptatást?

Figyelt kérdés

Tudnátok erre a kérdésekre röviden(vagy akár hosszan:)) válaszolni?

1. Hogy alakult így? Ti irányítottátok, vagy a baba jelezte, hogy már csak szilárdat akar arra az étkezésre?

2. Mennyi ideig szoptattatok összesen?

3. S mikor volt, hogy már 2-szer kapott szilárd ételt egy nap?

Csak érdekel, mert nyáron lenne egy program, ahova nem tudnám elvinni a babámat, s nem tudom, addigra kiváltunk egy szoptatást.

4. Mikor adtatok neki vizet?

Nagyon köszönöm:)

2011. jún. 14. 15:27
 1/5 anonim ***** válasza:

1. Lányom jelezte, hogy már nem kéri a cicit etetések után. (Kb. 6,5 hónapos koráig kérte a napközbeni étkezéseknél, utána már nem, csak reggel és este szopizott.)

2. 8 hónapig szoptattam, most már reggel és este tápszert kap. Lecsökkent a tejem, és már csak szenvedett vele a lányom. Plusz jobban igényelte a szilárd kajákat, biztos ez is közrejátszott.

3. 5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, kb. 3 naponta kóstoltattam vele új dolgokat, a délelőtti órákban, hogy még napközben kiderüljön, ha allergiás valamire.

Kb. 6 hónaposan így nézett ki az étkezése:

tízórai gyümölcs, keksszel

ebéd zöldség (később hússal)

uzsonna tejpép

reggel és este tápszer

4. Amikor már nem szopizott az étkezések után, onnantól elfogadta a vizet. Előtte is adtam neki már vizet, de nem igazán itta meg.

2011. jún. 14. 15:42
 2/5 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy én azért nem értem, hogyan jelzi a baba, ha már csak szilárd ételt akar az adott étkezésre, mert én szopi után kínálom mással és nem tudom elképzelni, hogy magától azt jelzi, hogy most már inkább a szilárdat adjam csak:)) Hogy csinálják, akik szintén előbb szoptatnak?

MEggyőződésem, hogy így lesz sokáig tejem.

2011. jún. 14. 16:06
 3/5 anonim ***** válasza:

4 hónapos korában kezdtük a kóstoltatást,kb. fél évesen már kétszer kapott szilárdat délben,és délután,mellette 6-8 alkalommal szopizott még.Most 10 hós,reggel,este kap anyatejet,napközben már nem kéri,tehát abszolút ő irányít:))

Vizet,vagy teát akkor kezdett kapni,mikor már két étkezést kiváltottunk,és már nem kért utána tejcit.

2011. jún. 14. 16:10
 4/5 xStefix ***** válasza:

Nekem is ilyen kérdéseim voltak anno és hasonlóan logikáztam. :)

Így csináltam:

Kezdetben én is szopi után adtam a szilárdat, szépen lassan emelve az adagot, ill. ahogy a lányom jelezte (de sose emeltem hirtelen, akkor se, ha valami nagyon ízlett neki).

Aztán akkortájt, amikor (úgy érzésre) elérte a kajcsi a teljes evésadag kb. felét és úgy láttam, a lányom is készen áll, megcseréltem a sorrendet és már a szilárddal kezdtem. Amíg kellett utána a szopi is, addig adtam, amikor már nem, akkor nem. Így teljesen a lányom irányította a folyamatot.

A hozzátápot mi 6,5 hósan kezdtük, 1 hónap után váltottuk ki az első szopit, 9 hósan a másodikat. De itt kicsit visszavettem, mert pont akkoriban olvastam sokat a hosszú távú szoptatásról, amit utána meg is céloztam - viszont így lassítani kellett a kiváltáson, nem akartam elsietni a dolgot. Szóval 9 hó után 12 hósan jött csak a 3. evés.

Úgy tűnik, nekünk bevált ez a módszer, mert még szoptatok, több évvel később is. :)

Vizet, folyadékot a hozzátáplálás kezdése után (de nem rögtön) kezdtem el adni, először inkább házon kívül, mert itthon inkább szoptattam. Később aztán már itthon is kapott, de sokáig kevés kellett csak.

2011. jún. 14. 18:53
 5/5 anonim ***** válasza:

Fiam 14 hónapos, 6 hósan kezdtük a hozzátáplálást. Először szilárd, aztán szopi. Fiam ebédre megeszik nagyjából 450-500 gramm főzit, de még utána is kér tejcsit!!!

5ször eszik naponta de minden alkalommal a cicin köt ki, pedig a szilárd étkezések közben itatom vízzel is. Akármennyit akármit eszik kell neki a szopizás rituáléja is:) Most a nagy melegben bevezetett magának uzsi előtt egy teljes tejcsis kajálást. Nem fogadott el semmi mást, meg húzogatta a pólómat:)

Szóval mi extra eset vagyunk, nagyon tejes a kiskrapek még most egy éves túl is!

2011. jún. 15. 00:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!